icar Postat Ianuarie 4, 2021 Partajează Postat Ianuarie 4, 2021 Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus: cazul clasa A regim sinusoidal.... Florin, multumiri pentru explicatia lamuritoare! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 4, 2021 Partajează Postat Ianuarie 4, 2021 Acum 23 minute, sesebe a spus: ............................ Cum puteti oameni buni sa spuneti ca la o clasa A (SE ca sa inteleaga tot omul) curentul prin tub este constant? Atunci tubul ce mai face acolo? Arde curentul degeaba ca sa dea doar caldura? Cine a spus asta???? .... Cred că n-ai citit topicul cu atenție. S-a spus că valoarea eficace a curentului prin tub (în regim dinamic, clasa A pură) este constantă. Nicidecum nu s-a făcut referire la valoarea instantanee a curentului prin tub, în regim dinamic. Fără supărare, cred că unii nu cunosc diferența (și relațiile matematice) între valoarea instantanee, valoarea eficace, valoarea de vârf etc ale unui curent (sau tensiune). Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 4, 2021 Partajează Postat Ianuarie 4, 2021 De ce valoarea eficace? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 4, 2021 Partajează Postat Ianuarie 4, 2021 (editat) Acum 7 minute, franzm a spus: De ce valoarea eficace? Bine punctat! Sa vedem cind se prinde careva. @+_Florin_+ Aici: https://www.elforum.info/topic/135823-se-cu-300b/?do=findComment&comment=1951843 , si aici: https://www.elforum.info/topic/135823-se-cu-300b/?do=findComment&comment=1952125 , de exemplu. Editat Ianuarie 4, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Mitica M. Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Hmm.... eficace sau medie? Parca nu sunt una si aceeasi mereu pt orice semnal. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Aici https://www.elforum.info/topic/135823-se-cu-300b/?do=findComment&comment=1952333 a simulat @merck. Aici https://www.elforum.info/topic/135823-se-cu-300b/?do=findComment&comment=1952362 @Liviu.Mihaiu zice ''Eu am pus un ampermetru in simulare'' Apoi @merck il sustine https://www.elforum.info/topic/135823-se-cu-300b/?do=findComment&comment=1952374 Domnilor....intrebare de 10 puncte: Cine este @Liviu.Mihaiu si cine este @merck? Poate se autosesiseaza si moderatorii forumului Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Acum 2 ore, sesebe a spus: Ce distractie am ratat.............. Chiar trebuie sa intru mai des pe sectiunea de lampi. Oricum mi-am schimbat parerea despre multi (daca nu chiar toti) marii experti in amplificatoare cu tuburi. Cum puteti oameni buni sa spuneti ca la o clasa A (SE ca sa inteleaga tot omul) curentul prin tub este constant? Atunci tubul ce mai face acolo? Arde curentul degeaba ca sa dea doar caldura? Daca nu variaza curentul atunci cine mai comanda traful? Ca acea variatie este integrata de instrumentul mecanic si acul lui nu se va misca aproape deloc este alta treaba, dar voi incurcati complet fenomenele. Si, mai mult, acul nu se va misca semnificativ si pt ca prin tub componenta DC este semnificativ mai mare decit componeta AC. @sesebe uite aici https://www.elforum.info/topic/135823-se-cu-300b/?do=findComment&comment=1952227 citeste atent. Poate o sa te intrebi si cum functioneaza un tub cu generator de curent constant in anod... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) Acum 23 minute, der_doktor a spus: @sesebe uite aici https://www.elforum.info/topic/135823-se-cu-300b/?do=findComment&comment=1952227 citeste atent. Poate o sa te intrebi si cum functioneaza un tub cu generator de curent constant in anod... In SE valoarea medie (average) a curentului pe parcursul unei sinusoide este egala cu valoarea curentului de bias (idle). Deci practic, sursa vede o sarcina constanta. Sa dau si un exemplu practic. Presupunem un SE cu un curent de repaus (bias) I_b=60mA si o excursie de 50mA intre Imax si Imin fata de bias pe parcursul unei sinusoide. Imax va fi 110mA iar Imin va fi 10mA. Curentul mediu (average) este ( Imax+Imin)/2, in cazul nostru (110+10)/2=60. Faptul ca uneori valoarea medie a curentului difera de valoarea curentului de bias in SE , se datoreaza distorsiunilor, si in general armonicilor de ordinul 2. Cand apar distorsiuni formele semialternantelor nu mai sunt perfect sinusoidale si valorile Imax si Imin sunt diferite fata de idle ca marime. Pentru asta se alege PSF_ul unui tub astfel incat aplicand un semnal sinusoidal pe grila sa avem valori de Imax si Imin perfect simetrice fata de repaus (idle). Tot din cauza asta se prefera tuburi cu caracteristicile de grila echidistante. Editat Ianuarie 5, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) Acum 4 ore, der_doktor a spus: Presupunem un SE cu un curent de repaus (bias) I_b=60mA si o excursie de 50mA intre Imax si Imin fata de bias pe parcursul unei sinusoide. Imax va fi 110mA iar Imin va fi 10mA. Curentul mediu (average) este ( Imax+Imin)/2, in cazul nostru (110+10)/2=60. Gogomănie ,ai funcție de transfer liniară ?!, sau ai fabricat dumneata un tub special ?!. Poftim, să analizăm în baza unui exemplu documentat(astfel evităm supozițiile de prost gust). Editat Ianuarie 5, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Acum 2 minute, valderama a spus: Gogomănie , ai caracteristici de transfer liniare?!, sau ai fabricat dumneata un tub special ?!. Să analizăm în baza unui exemplu real Iar ai ales PSF_ul gresit! Cat timp ''A>B'' sau invers, ai distorsiuni! Mai citeste si eventual experimenteaza un SE. Vezi RDH4, pagina 551, poate reusesti sa intelegi ce sunt alea distorsiuni, ca de masurat nu cred sa o faci vreodata real. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) Doktore NU înțelegi în ciuda faptului că dormi cu RDH4 sub pernă. Să vedem alege dumneta un psf bun ! nu văd ce te oprește ? ai imaginea mai jos, ce mare brânză ?! Alege un psf care să conducă la A=B dacă este posibil ! "Găsește" dumneata o funcție de transfer "liniară" pentru situația asta ! Dovadă clară cu cine dialoghez dacă nu alegi un psf cotat ca bun de dumneata în aceasta situație. Editat Ianuarie 5, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) Acum 5 ore, der_doktor a spus: Sa dau si un exemplu practic. Presupunem un SE cu un curent de repaus (bias) I_b=60mA si o excursie de 50mA intre Imax si Imin fata de bias pe parcursul unei sinusoide. Imax va fi 110mA iar Imin va fi 10mA. Curentul mediu (average) este ( Imax+Imin)/2, in cazul nostru (110+10)/2=60. ...iar ai ales PSF_ul gresit! Cat timp ''A>B'' sau invers,... Deducem dumneata vrei A=B ! poftim drăcie ! Întotdeauna A>B ! (când gc se atacă cu un sinus simetric, amplitudinea +Vp egală cu amplitudinea -Vp). Cum poți domne să faci asemenea afirmații infantile ?! doar ai studiat în amănunt RDH4. În care practică ai întâlnit acest exemplu ?! În exemplu ăsta dat în citat ai funcția de transfer liniară sau cum !?, ai fabricat un tub care răspunde cerințelor din citat !?. Nu uita ca exemplu să pui și un psf bun ! pe imaginea de mai sus(A=B ,poftim, cu o toleranță +_3%). Editat Ianuarie 5, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 https://ro.pinterest.com/pin/550142910729244730/ Parcă am fi la Dan Diaconescu în direct și în reluare pentru ceva foarte simplu, inseriază domnule aparatul de măsură cu rezistența din catod, pune acolo și o siguranță, îți protejează aparatul de măsură și primarul trafului de ieșire, în caz de..... Înainte de a face modificarea, pune un osciloscop in secundarul trafului de ieșire, introduci un semnal muzical, o să vezi de ce îți bălăbăne consumul. Am rămas mască câte postări ați făcut pentru o banalitate. Intreb și eu toți colegii pe care îi consider mult mai deștepți decât mine, câte aparate de măsură au văzut ei montate în serie cu anodul unui tub final? Mă refer la cele audio. Link spre comentariu
xdanx Postat Ianuarie 5, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Eu fac lucruri mai atipice. Ca pozitionare in carcasa si ma refer la fire scurte miliampermetrul a venit bune inseriat pe anodica. De asta am si intrebat: dpdv si audio si de siguranță daca dauneaza cuiva, care sunt riscurile. Dar.pana la urma il las acolo si o sa vad singur ce se întâmplă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 La 03.01.2021 la 21:03, valderama a spus: Clar, Xdanx Nu a introdus pe intrare semnal periodic sinus cu o amplitudine vârf la vârf și frecvență invariabilă. Regim dinamic etaj final curentul anodic nu rămâne mă constat(situația în analiză), variază, variația urmărește forma de undă (evident există termenul românesc în medie sau average/engleză). Dacă semnalul din intrare este periodic cu amplitudine vârf la vârf și frecvență invariabilă exemplu 1KHz-sinus acul miliampermetrului pus în circuitul anodic nu mișcă din alte rațiuni. Asta a fost cea mai frumoasa PERLA a unuia care se da atotstiutor in lampi. Adevarul este ca in loc sa puna mana pe carte (RDH4) stie doar sa deseneze drepte de sarcina GRESITE. RUSINE !!! @valderama, in locul tau mi-as sterge contul pe forumul asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum