merck Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 8 hours ago, viobio said: Ce tensiune ai in catod? Cred ca asta este schema: si are maxim 90mA prin finala, deci in jur de 82V maxim are in catod. Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 Zic OK. Atunci care este cel mai bun condensator raport calitate/pret 47uf/160v si care este cel mai bun condensator? Netinand cont de pret Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum 1 minut, xdanx a spus: Zic OK. Atunci care este cel mai bun condensator raport calitate/pret 47uf/160v si care este cel mai bun condensator? Netinand cont de pret Cel mai bun este acela care are ESR corect, curent de fuga minim (masurabil) si in plus se poate alege la tensiune mai mare de 160v Link spre comentariu
merck Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 4 minutes ago, xdanx said: Zic OK. Atunci care este cel mai bun condensator raport calitate/pret 47uf/160v si care este cel mai bun condensator? Netinand cont de pret Daca ai loc si nu ai temperatura mare "sub capota" (adica in carcasa) baga condensator MKP (dar aroganta din asta nu ai sa vezi nici la firme celebre ). Conzii MKP sunt folositi in filtrele din boxe pe calea de semnal (in rest in boxa se baga MKT spre masa). Tot in boxe, daca condensatorul de pe calea de semnal are o valoare prea mare se pun condensatori electrolitici nepolarizati. Mai bine pui un electrolitic decuplat cu un MKP de 1-2uF si inca unul de 0,1uF MKP. Asta este o varianta folosita de aia care vor sa fie mai catolici decat papa. Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum asa am un electrolitic de 47uf/160v dclupat cu un 1uf/160v Vishay. MKP 47uf/450v nu prea am loc de asta vruiam un electrolitic bun. Cele cu ESR min nu prea am gasit peste 100V. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Este suficient. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) Acum 13 ore, simson a spus: Totusi condesatorii A.N. nu sunt doar simpli Nichicon Gold scosi din gramada la care au schimbat doar eticheta.Zic ca au fost fabricate la Nichicon dar pe comanda celor de la A.N. dupa specificatiile, si cerintele lor.Altfel nu cred ca si-ar permite asa preturi, doar interesul este sa vanda. Nu și-ar permite prețuri?? Păi nu știi cu ce preturi se vând unele tâmpenii AN. Uite una Hai să vorbim în știința de cauză, adică ce am văzut și pipăit cu degetele, AN UK este altă mâncare de pește față de AN Japonia. Nu este nici o diferență între condensatorii AN și cei Nichicon Gold, sunt identici și la fel! Doar prețul este diferit. Prea multe mărci mănâncă rahatul cu componente făcute la cerere, sunt absolut piese comune, numai poveștile sunt altele, normal că dacă pui AN pe ceva poți vinde de 12...15 ori mai scump, asta este diferența între creduli și cei care au practică multă cu n mărci scumpe. Editat Iulie 17, 2020 de viobio Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) Ok ok ala nu merita pretul. Dar un link ceva cu un 47uF/160v mai rasarit,.low esr etc Editat Iulie 17, 2020 de xdanx Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 (editat) Acum 9 ore, xdanx a spus: Ok ok ala nu merita pretul. Dar un link ceva cu un 47uF/160v mai rasarit,.low esr etc https://eu.mouser.com/ProductDetail/EPCOS-TDK/B43896C2476M000?qs=nadT%2FcWsIvBvDQ6nQj5vpw%3D%3D Nu stiu ce poate însemna pentru tine mai răsărit. Dacă tot ai vrut tolerante mici, de ce nu ai folosit așa ceva în locul acelui condensator rusesc? Ce rost au inelele alea de ferită de pe terminalele lui? Să știi că alea nu au nici o influență RF. https://www.tme.eu/ro/details/mkp13-0.22u_400/condensatoare-cu-polipropilena-audio/miflex/mkp13g422g-b/ Editat Iulie 18, 2020 de viobio Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 18, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2020 Poza e mai veche, l-am inlocuit de mult cu un Mundorf, apoi cu un condensator cu teflon. Inca mai oscilez. Apropo de inelele de ferita am multi prieteni radioamatoristi si ei zic altceva. TDK imi place, initial nu am dat de el Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Acum 18 minute, xdanx a spus: Poza e mai veche, l-am inlocuit de mult cu un Mundorf, apoi cu un condensator cu teflon. Inca mai oscilez. Apropo de inelele de ferita am multi prieteni radioamatoristi si ei zic altceva. TDK imi place, initial nu am dat de el Când se lucrează cu semnale de înaltă frecvență au rost, în cazul tău nu, au rol pur decorativ. Link spre comentariu
xdanx Postat Noiembrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2020 M-am apucat de canalul 2 amplificator. Avantajul la acest canal este ca am remediat toate erorile pe care le-am descoperit la primul canal v2.0 Customizare traf alimentare si placa redresare: Link spre comentariu
xdanx Postat Ianuarie 2, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2021 Am inserat pe anodica un miliampermentru 0-100mA pentru a masura in timp real consumul pe lampa 300B ca in schema atasata. In prezent cu rezistenta de 750ohm in catod am 90ma consum. Dar la aprindere mai exista niste spikuri care arunca acul miliampermetrului pana aproape de 100ma adica maximul lui. Se poat arde cumva? Si daca exista protectii ceva care sa nu-l afecteze.? Daca se arde in cel mai rau caz ma lasa fara anodica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2021 Partajează Postat Ianuarie 2, 2021 O temporizare a tensiunii anodice ar putea ajuta , filamentul se aprinde foarte repede Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 2, 2021 Partajează Postat Ianuarie 2, 2021 (editat) Acum 2 ore, xdanx a spus: Am inserat pe anodica un miliampermentru 0-100mA pentru a masura in timp real consumul pe lampa 300B ca in schema atasata. In prezent cu rezistenta de 750ohm in catod am 90ma consum. Dar la aprindere mai exista niste spikuri care arunca acul miliampermetrului pana aproape de 100ma adica maximul lui. Se poat arde cumva? Si daca exista protectii ceva care sa nu-l afecteze.? Daca se arde in cel mai rau caz ma lasa fara anodica. Acele vârfuri sunt date de condensatorul de 220microf din catod, cum a spus și dl Popa Marius, poți face o temporizare a cuplarii tensiunii anodice, cel mai bine ar fi un soft start pe anodică, adică o apariție a tensiunii anodice lente, de la 0 la tensiunea anodică maximă in câteva secunde. Aparatul indicator ar fi mai protejat dacă l-ai monta în catodul tubului, nu în serie cu anodul. Editat Ianuarie 2, 2021 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum