Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu 300B

xdanx

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 22 ore, xdanx a spus:

cum masor cu acel osciloscop? Cel care il are nu prea se pricepe. Eu mai deloc.

Am zis că nu mai scriu în topicul tău, îți întind o mână de ajutor, fiind păcat de toată munca depusă, dealtfel..... de admirat. 

Dacă ai chef de măsurători .... te aștept cu amplificatorul la mine. Dacă faci o plimbare până la București mă anunți cu două zile înainte. 

Link spre comentariu

In urma masuratorilor rezulta urmatoarele:

Am masurat inainte voltajele: Vg bias (rezistenta redusa la 750 ohm) = 68v

Vp anod catod = 355v

Ip = 90.6ma

Putere disipata = 32w

La Intrare semnal = 236mv RMS unde s-a plafonat la 1khz am obtinut urmatoarele voltaje la mai multe frecvente ca in poza de mai jos. Am pus si pozele cu frecventele:

db8d06d4-375d-4611-80ba-0fa2141161e4.jpg

1khz.jpg

50hz.jpg

100hhz.jpg

200hz.jpg

500hz.jpg

5khz.jpg

10khz.jpg

15khz.jpg

18khz.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, xdanx a spus:

LA semnal dreptunghiular am testat  1kz la 1w, 2w, 4w, 7w

1. Atenție trebuie precizată sarcina(4-8-16Ω,... XXΩ)

2. Pe intrarea Y1 aveți rms în clar afisat pe ecranul osciloscopului. Nu corespunde puterile precizate citat "1w, 2w, 4w," în raport cu rms afișat de ecranul osciloscopului.

3. Numai dacă considerăm sarcina 4Ω corespunde puterea precizată doar pentru ultima oscilogramă sqw(5,44Vrms 7,4W/4Ω).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
47 minutes ago, xdanx said:

50hz.jpg

5khz.jpg

Cand nu poti masura distorsiunile, este bine sa ai pe afisaj doar 3 perioade (ca in cele doua imagini de mai sus) si era bine si amplitudinea sa fie un pic mai mare (semnalul de intrare este bun - este cam cat jumatate de ecran) ca sa se poata observa ceva distorsiuni doar din oscilograma. 

:aplauzepentru masuratori. Ai vazut ca te-ai descurcat pana la urma! 

Eram curios de un semnal dreptunghiular la 50Hz si de unul la 10kHz (tinand cont ca sunt trafuri Hammond), dar nu-i bai.

Ramai cu bila neagra pentru ca asculti mono (ai sa ramai "cracanat" :rade: cand ai sa vezi ce mare diferenta intre ce auzi acum si cum va fi stereo). 

Spor la bani sa termini cat mai repede si celalalt monobloc!

Link spre comentariu

Ce se poate concluziona cu 1Khz-sqw ?!. Prezintă eventual 30Hz-sqw și 10KHz-sqw pentru 5,4Vrms în sarcină.

(cu precizare clară buclă închisă sau deschisă reacție negativă)

Pentru 10KHz-sqw urmărești parametru Rise pe ecran osciloscop (acum la 1KHz-sqw ai Rise time afișat 11µs).

LE 1KHz-sqw prezentare inutilă.

(văd în imagini un push-pull-serios frumos lucrat, boxele din imagini sunt chiar grozave https://www.klipsch.com/products/cornwall-iii-floorstanding-speaker )

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări