xdanx Postat Iunie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2020 Vezi schema. Primul condensator 22uf Obligato - inductanta- 470uf Multimesc dl. LAZAROIU pentru grafice Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Da , in regula , faine condensurile cu ulei......tre sa fac rost si eu de 2...min... Link spre comentariu
xdanx Postat Iunie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2020 https://www.hificollective.co.uk/components/obbligato_oil.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Low cost la 43 de euro Link spre comentariu
tm07uxo Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 D-le Dan Sa inteleg ca ptr caroserie ai nevoie de tabla Al=4mm .. poate mai gasim ceva ...ce dimensiune ai nevoie ?....referitor la calitatea sunetului este prematur sa te pronunti care condensator de cuplaj este mai bun ... tuburile si restul de piese au nevoie de cel putin 100 de ore de functionare ptr. afi rodate dupa care poti face schimbari, cu cite o piesa si poti compara dupa alti 100 de ore care este mai buna...D-l Simson m-a intrebat care este fenomenul rodajului... nu am o explicatie stiintifica dar fenomenul este unul real...Tubul 300B este foarte sensibil la calitatea rezistentei din catod in special la prezenta inductivitati sale, stiu ca uni vor sari in sus cu intrebarea ..dar cit poate sa aiba o rezistenta cu citeva spire... citi-va uH si totusi cu o rezistenta pusa in paralel totul se schimba ...Deci D-l Dan cred ca nu cei 4mA in plus au adus schimbarea dramatica ci condensatorii si rezistetele din catod....Nu stiu ce fel de Mundorf ai argint sau gold si ce gama, eu am o pereche din gama de mijloc ca pret probabil si calitate si nu am fost multumit....ptr. mine cei mai buni au fost de care ti-am trimis si tie ...de incercat am incercat mai multe tipuri ca sunet bun ar fi fost marca Jupiter, dar din pacate acestea la mine nu au fost fiabile...dupa un timp au inceput sa conduca dar dupa depasirea pragului de cca. 200V.. Cu stima.. Link spre comentariu
simson Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 7 ore, tm07uxo a spus: ... tuburile si restul de piese au nevoie de cel putin 100 de ore de functionare ptr. afi rodate dupa care poti face schimbari, cu cite o piesa si poti compara dupa alti 100 de ore care este mai buna...D-l Simson m-a intrebat care este fenomenul rodajului... nu am o explicatie stiintifica dar fenomenul este unul real... Nu ma pot abtine sa nu ma pronunt din nou la acest fenomen de rodare care circula intre audiofili in special pe forumul Audiodiyers. Cand puneam set motor nou la motocicleta SIMSON trebuia sa fac rodaj ceea ce insemna sa nu fortez motorul, viteza moderata cu treapta de viteza corespunzatoare, astfel incat asperitatile cilindrului sa fie netezite de piston, segmenti.Dar la tuburi ce se rodeaza; parasirea electronilor din catod sa fie uniform de pe toata suprafata ei, sau electronii ajunsi la anod sa faca un culcus confortabil? Nici vorba, este o gaselnita audiofila cu tenta enigmatica dat lampilor, niciodata demonstrat technic, in nici un tratat de specialitate tuburi electronice nu am citit.Este mai degraba vorba de rodajul urechilor constructorului de amplificator, pana ajunge la nivelul efectului ,,placebo" cand rodajul este terminat. 2 Link spre comentariu
300B SE Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Dragă Bela, se rodează tuburile în sensul de a fi lasate să meargă cu filamentele alimentate 24-36 ore, fara tensiune anodică. Asemenea si difuzoarele noi au nevoie de aprox. 50 ore de functionare până se ”așează măruntaiele” Cât despre condensatorii de mai sus ”Obligato” din punctul meu de vedere: pierdere de bani! Succes! Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Eu am citit de 8 ore "rodaj"in doua reprize de 4 , cu o zi pauza ,la putere de 1W si cu sunet "alb"....mi se pare mai realist..... oricum nici un lucru nou nu e bine de strofocat din prima la maxim..... Link spre comentariu
tm07uxo Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Nu stiu daca se poate face o paralela intre un motor si un tub electronic ,fiind doua lucruri foarte diferite... Dupa cum am mentionat mai sus nu am o explicatie stintifica .. una din problema tubului este vidul care nu poate fi perfecta , ba mai mult materialele din care este construit retin gaze care prin incalzire se elibereaza contaminind atmosfera din interiorul balonului .......Sticla balonului nu este una perfect etansa ea este una poroasa cea ce permite patrunderea in timp a gazelor si din atmosfera...Toate aceste fenomene se produc la nivel "minuscul" dar cu efecte mari...Constructorii de tuburi au observat acest fenomen si au introdus un material numit getter care e capabil sa absoarba gazele din interiorul balonului la un nivel tot "minuscul" ...Deci getter-ul are rolul de a purifica atmosfera din interiorul tubului....cind zicem ca acest proces este terminat putem spune ca TUBUL ESTE RODAT...Gazele sint asperitatile din cilindrul motorului , iar electronii sint segmentii.. Nu trebuie uitat si urmatorul aspect ca prin definitie ELECTRONICA este stinta care se ocupa cu studiul curentilor mici....aici totul este "minuscul" nano , pico,,,, capacitati , inductivitati, rezistente, curenti , tensiuni sa ne gindim numai la telecomunicatii , cita energie emisa de un radioamator din Havana ajunge la Oradea....unul "'minuscul" care prelucrat electronic provoaca efecte mari...Data viitoare vom vorbi de rodajul condensatoarelor..In rest spor la treaba. 2 Link spre comentariu
darius_bv Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Tuburile generatoare de înaltă frecvență si putere mare obligatoriu se „rodeaza“: magnetroane, clistroane, tiratroane... Numai bine! 1 Link spre comentariu
simson Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 13 ore, GU50LOVER a spus: Dragă Bela, se rodează tuburile în sensul de a fi lasate să meargă cu filamentele alimentate 24-36 ore, fara tensiune anodică. Operatia respectiva se numeste FORMATARE si este altceva fata de RODARE cum se vehiculeaza ca trebuie sa functioneze in parametrii un numar de ore. Intradevar formatarea se face doar cu filamentul aprins cand se realizeaza procesul amintit de colegul @tm07uxo mai sus.Tot asa se FORMATEAZA cele amintite de @darius_bv fara tensiune anodica. Rodajul -slagar la cei de la Audiodiyers-inseamna functionare in PARAMETRII un nr de ore (aici fiecare da un nr. care mai de care de te miri de unde le scoate) si MINUNE ...ampliful suna senzatinal, dar numai dupa acele ore de functionare! Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 In curand ma duc la cineva care are generatoul si osciloscopul din imagini. Poate sa-mi spuna cineva exact etapele de testare a amplificatorului in cauza. Adica sinus la30hz, apoi la 200Hz etc... apoi square la ce frecventa. etc etc. Multumesc anticipat Link spre comentariu
merck Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 Sinus poti face la 20Hz (sau 50Hz), 1kHz, 10kHz si 20kHz Semnal dreptunghiular 50Hz 1kHz, si apoi 10kHz (daca arata bine bagi si 20kHz ) Poti face la diferite puteri dar standard toti fac la 1W (la fel, daca ai cu ce te lauda ... bagi putere). Link spre comentariu
simson Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 Acum 1 oră, merck a spus: Poti face la diferite puteri dar standard toti fac la 1W (la fel, daca ai cu ce te lauda ... bagi putere). Pai da, daca vinzi amplificatorul la un avocat, la un chirurg sau alt fraier in domeniu arati la 1W.Daca vrei sa arati cu adevarat, fara cosmetizari, rezultatul proiectului, iata cum as proceda eu: - La 1 kHz puterea maxima se noteaza si se observa limitarea simetrica. -Lasand nivelul din generator neschimbat se reduce frecventa la 20-30Hz apoi se ridica la 10-20kHz ptr. a determina caderea la capete de banda.La frecventele mentionate se observa forma sinusului, si daca este deformat se scade nivelul din generator pana sinusul devine perfect.Daca nu este necesar scaderea nivelului semnal generator, puristii ridica frecventa respectiv coboara mai mult ptr. a vedea la ce frecventa apare -3dB. -Se poate testa si cu semnal dreptunghiular, asa se poate determina mai bine calitatea trafului de iesire. -Dar mai corect (dar nu perfect) calitatea amplifului se determina cu distorsiometrul luand referinta frecventa de 1kHz la Pmax sinus nelimitat si la frecvente la capete de banda.Masuratori perfecte doar cu analizor de spectru care putini o detin. Toata povestea de mai sus normal nu-si are rostul din moment ce masuratorile vor fi facute de ,,cineva" care poseda aparatele pozate si normal ar trebui sa stie ce sa faca cu ele...zic si eu ca doar nu la tine de bibelou in vitrina. Link spre comentariu
bmsorin Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Va salut Dl. Dan. Sunt curios de rezultatele masuratorilor, dar acel generator DG811, are distorsiuni destul de mari (0.1%). Personal as face si masuratori de THD, si nu doar la puterea maxima ci si la 2W, 3W, 4W, 5W. In genral pentru aplificatoarele pe lampi SE, este nevoie de boxe sensibile, SPL ceva mai mare, iar cu astfel de boxe, intr-o incapare obisnuita de locuit, nu treci de 5W (cel putin eu nu trec). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum