iop95 Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 Tolele trebuie sa fie/sa ramana izolate pentru a mentine la minim pierderile in miez. Scurtcircuitarea lor prin suruburi neizolate conduce la cresterea pierderilor in fier (scade rezistenta / cresc curentii turbionari). Link spre comentariu
xdanx Postat Octombrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2019 Acum am inteles, ca sa fie sigur izolez trafurile. Este un pic mai dificil pentru ca prinderile le gandisem cu suruburi ingropate cu zeng ca sa dea bine. Acum trebuie sa regandesc prinderea. O sa fac si amortizare ca nu e mare lucru. La traful de iesire am facut o talpa de cauciuc de 1.5mm grosime care o sa-l izoleze de sasiu. La cel de alimentare o sa fie un cauciuc mai gros de 10 mm. Bine ca prin targ gasesti prostii de astea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 (editat) Nu faci amortizare punand cauciuc dar surubul e dintr-o parte in alta. In felul asta izolezi. Pentru inlaturarea eventualelor vibratii nu trebuie sa ai un element rigid intre cele doua structuri, in cazul de fata, surubul. Chiar simti vibratii la traful de alimentare cand este in sarcina? Daca te iei dupa unii care posteaza din experienta cu pozele de pe net, ajungi sa schimbi si parchetul prin casa de teama vibratiilor. Daca cineva tranteste o usa crezi ca se scutura filamentul lampilor dupa cum bine zicea @zal ? Editat Octombrie 2, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 (editat) Fa bre doua saibe de cauciuc (una o pui sub piciorul trafului si una deasupra) si la exterior mai pui o saiba metalica si poti ai ampliful gata de offroad. Deci surub +saiba metalica+saiba de cauciuc + picior traf+ saiba cauciuc+sasiu + piulita si gata. P.S. Vezi ce diametru iti trebuie si gaseste o teava ii ascuti buza si cu un ciocan decupezi saibe din cauciuc intr-o veselie pe o bucata de lemn de brad sau alta esenta moale. Editat Octombrie 2, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 (editat) Nu are rost să montezi transformatoarele de ieșire pe suporți amortizaanti, în plus.... vezi că amplificatoarelor nu prea le place să aibă tolele decuplate de masa amplificatorului. Eu zic că în timp ți-am dat sfaturi bune, in privat de cele mai multe ori, acum tu faci cum vrei. Te știu un om perfecționist, asta se vede cel mai bine în amplificatorul PP pe care l-ai făcut deja, dar ai și o parte negativista, te cam sperii de orice, împingi la extrem multe. Îți spun la modul cel mai serios, apreciez foarte mult ce faci și cum faci, din punctul meu de vedere ai avut o evoluție fantastica în 2..3 ani. Felicitări! Editat Octombrie 2, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 (editat) La 13.08.2019 la 13:39, xdanx a spus: Lampa stabilizatoare 5C3 alimentata la 5V/2.6A. Aici nu stiu daca e vreo problemutza. Filamentul sta cam intre 4.8-4.9V. Eu am cerut 5v/3a trebuia sa fii cerut macar un 5.2v (my mistake) Anodica simulate cu consum 2 becuri de 30w inseriate am obtinut 450v/108ma. Si cu alte becuri la 80ma cat o sa fie de fapt PFS-ul am obtinut 467V Acum am văzut ce traf de alimentare ai, sincer.... traful ăla este bine făcut, nu împrăștie cimp, nu cred că are bizzz în sarcină. Nu te speria că filamentul redresoare nu este băț la 5V, 5T3C au o dispersie de te sperii, ca toate tuburile redresoare, pe plăcile lor pot cădea 10...20V chiar dacă sunt noi nouțe și alimentate fix la 5V, am și eu destule 5T3C sau 4C, testate.... pe unele cad 10V, pe altele 15V, 17V, indiferent dacă le alimentezi cu 4,7V, 5V sau 5,2V. Editat Octombrie 2, 2019 de viobio Link spre comentariu
xdanx Postat Octombrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2019 Acum 20 minute, Faust2018 a spus: Nu are rost să montezi transformatoarele de ieșire pe suporți amortizaanti NU cred ca ii face rau daca pun sub traf un cauciuc. Iar despre avansare: citest tot ce se scrie, intreb prin stanga prin dreapta si tot asa. Ma cam sperii de orice pentru ca eu in timp ce adun piese, fire, butoane, fac cablaje in acelasi timp proiectez si carcasa. Pentru mine e foarte important cum va arata carcasa. Calculez pana si firele si grosimea lor pe unde o sa treaca. De asta incerc sa adun si calculez toate variabilele ca sa nu trebuiasca sa modifica carcasa in prealabil. Avansez cam greu pentru ca am multe hobyuri si cam toate ma seaca de bani. Mai imi trebuie cel putin 1500 lei ca sa termin amplificatorul doar mono. Carcasa este cam gata, in curand o s-o dau la taiat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 Acum 1 oră, xdanx a spus: intreb prin stanga prin dreapta si tot asa. Rezuma-te la un mic cerc de incredere si cu ceva experienta practica. Aici au fost cateva sfaturi pertinente, restul, maculatura online. Eu tot pe Vio il frec la melodie ca pe restul nu-i stiu sau nu vreau sa am onoarea in particular. Da-i inainte!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 (editat) La 13.08.2019 la 13:39, xdanx a spus: Din datele prezentate mai sus sursa anodică are rezistența internă de aproximativ 365Ω altfel spus în gol fără sarcină (fără becuri) măsurați probabil 496V Tubul redresor are o contribuție însemnată la ri (365Ω). LE Evident curentul de audio-frecvență etajul final se închide prin condensatorul electrolitic de filtraj etaj final(nu deranjează acestă ri mare 365Ω). Editat Octombrie 3, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Eu folosesc redresare cu punte sau 2 diode siliciu daca traful are 2 sectiuni secundare ,si apoi cele doua diode din tub legate in paralel ,asa creste curentul ,scade rezistenta interna a sursei.Mai are avantajul ca se poate filtra cum vrei dupa diode siliciu ,cu capacitati mari ,tubul se poate defecta la incarcarea cu capacitati mari dupa el, multe tuburi au valoare de catalog cat poate "duce " ,EZ81 numai 50uF direct. Evident schema este orientativa ,asta am gasit pe net ,, se poate pune drosel intre capacitati , decuplari cu capacitati mici , ,drosel inainte /dupa sau chiar 2 .Un curent mai mare ofera un bas mai intens ,si mai putin distorsionat , dar avantajul consta in filtrajul mult mai intens . Link spre comentariu
tm07uxo Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Buna ziua D-le Dan....Lipsa 1500 la buget ? Cam mult, pune pe forum de ce ai nevoie....Poate mai avem prin sertare lucruri care ne incurca, de care tu ai avea nevoie...Si poate mai sint si persoane dispuse sa doneze piese....Hai sa nu donam numai sfaturi....Prieteni stiu de ce ....Spor la treaba 1 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Acum 10 ore, xdanx a spus: NU cred ca ii face rau daca pun sub traf un cauciuc. Rau NU are cum sa ii faca, dar cauciucul ala taiat cu "amprenta" la sol" a trafului nu-i estetic. Niste rondele arata estetic mai bine. Poti sa legi si carcasele trafului la masa (ca nu-i greu) si atunci esti mai catolic decat Papa . Sa stii ca lipsa banilor nu are repercursiuni negative. Iti lasa mai mult timp de cugetat si ai sa ai la final mai putine scapari. Cand te grabesti si faci repede .... de fapt carpesti din mers greseli care apar datorita grabei de a vedea terminat amplificatorul. Link spre comentariu
xdanx Postat Octombrie 3, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Acum 58 minute, tm07uxo a spus: Buna ziua D-le Dan....Lipsa 1500 la buget ? Cam mult, pune pe forum de ce ai nevoie....Poate mai avem prin sertare lucruri care ne incurca, de care tu ai avea nevoie...Si poate mai sint si persoane dispuse sa doneze piese....Hai sa nu donam numai sfaturi....Prieteni stiu de ce ....Spor la treaba Dvs. ati contribuit oricum la acest proiect, ma descurc eu pana la urma. Ati reusit sa ma convingeti sa folosesc lampa redresoare si pe langa faptul ca e superba mai are si alte avantaje. La Audioalchemy doau bucati 300B Genalex sunt 1500lei si nu vinde decat doua ca sunt imperecheate (aici ustura mai rau). Acum 59 minute, adrian_pic a spus: Sa stii ca lipsa banilor nu are repercursiuni negative. Iti lasa mai mult timp de cugetat si ai sa ai la final mai putine scapari. Cand te grabesti si faci repede .... de fapt carpesti din mers greseli care apar datorita grabei de a vedea terminat amplificatorul. Ai dreptate. Dar singurul dezavantaj e ca stau cu ele insirate prin casa. Nu am atelier. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Gasesti si la bucata dar mai scump decat pereche. La pereche un pic mai ieftin: https://www.ebay.it/itm/New-Genalex-Reissue-Current-Matched-Pair-2-PX300B-300B-GOLD-PIN-Vacuum-Tubes-/152891618300 Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 3, 2019 Partajează Postat Octombrie 3, 2019 Pe Ebay.de sunt Shuguang pereche la 131 euro din China , dar si 300B de la AK985 China ,pereche la 113 euro si transport gratuit. https://www.ebay.de/itm/Matched-Pair-300B-Vacuum-Tube-Deep-Black-Plate-Metal-HIFI-Valve-Amplifier-AK985/232930285849?_trkparms=ispr%3D1&hash=item363bba1919:g:RHMAAOSwaENditeM&enc=AQAEAAACMBPxNw%2BVj6nta7CKEs3N0qUTOwBQpr8cXHTruVkqt6LDocd15UJBnPOvn6vKHZ%2F8dFvTGAMeELMPtgT617o%2B8QVZ1qIe2xFVAkyBxwxrDUc%2Frnkud26FD7YQ6HsaGoaJpVmTSap4GfO8Fe56c2zAOADVD7Cj4fwWhuwiUVLAOsXqFRRLqjVlNY0BVflv2Iyagg%2B%2B5Y7RnjEQNTTDATEeK3Zkpu0IV4FVr1eIJdcW78bP2gkyc710ySyyzxVZoetxKowfybOfENogkY0dKnf6x4qCUGGU%2B3YdRNC5h5OcZCHX4i6kSwhSDshecW%2F2A9v%2B9OFykYMzZJ4BeW37Ga6Nk%2FBx%2BFznxeDMv%2BZekIM2NmvyzXtqALkEbmxzhAznEusN8WPANz153AEE%2FCtxp189Ug1oQG%2Fe9l0s0e%2FkjdP%2FAvd9kMkGmo82SBXy3b9ztByQ%2FpdLBf64hCSUbYujQb%2B0ix6e8wsuyVch30OBeGUXjl08t%2FehkbaGyya3D5QEuPBiJMQycTbkM4wL2Noezej9TMReUhSv%2BtRfARf6miqP3YT%2FRQ3CaOGAwyTGBZYFU3HrS6iLG9UtBKrwmpmigA6j%2BHVLPcIvdqA6G2n3QEZxRBTHRBuig%2F8Q4E7hosk8W%2BX1I0CjkvGFP6BAEA07rdWDrI6VkoOrncVlPYPC0SX%2BIpcBGiBDun1BSwHbg1CuDZvlnazfljK9bzmqJRjkeWJw5Ww2DxOoV5WmPzkwOEZkvUk%2F&checksum=232930285849a498bf342eb84bc4b667b81f626c9b7b dar daca nu ai incredere ....., poti lua de la nemti la 77 euro/buc .( eventual coleg de pe forum care sta in Germania , comanda la el ,superambaleaza si trimite mai departe....) https://www.banzaimusic.com/300B-98-Shuguang-Platinum-Matched.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum