catalin85 Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Azi de dimineata m-i s-a oprit centrala termica .Dupa o privire mai atenta am gasit ca ar fi ars transformatorul .Traful este acesta:https://imgur.com/a/ttEtt7k.Dupa o cautare google am gasit acest pdf: http://www.el-kom.com.tr/_pdfs_Elkom/EncapsulatedTransformers/_16_Ei_42_145_54x.pdf .Avand in vedere ca azi este duminica si este inchis peste tot ma gandeam daca pot folosi 2 transformatoare separate de 12 v. Pe placuta electronica pinii 7 si 11 adica 0 V sunt legati impreuna desi nu cred ca ar avea vreo relevanta.Orice ajutor este binevenit.Multumesc anticipat Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Teoretic ar trebui sa mearga......numai sa nu fie si altceva defect acolo ! Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) Eu zic ca poti... nu-mi inchipui pe moment nici o situatie in care ar fi vreo problema daca acele 2 secundare ar fi pe transformatoare separate, cel putin atat timp cat ambele sunt functionale. E intrerupt primarul cumva? L.E. Da, cum zice colegul grosu99, sa nu fie vreun motiv in rest pt. care s-a ars... Editat Ianuarie 13, 2019 de informer Link spre comentariu
catalin85 Postat Ianuarie 13, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Acum 8 minute, grosu99 a spus: Teoretic ar trebui sa mearga......numai sa nu fie si altceva defect acolo ! O sa caut prin sertare sa gasesc 2 trafuri 12 v .O sa pun pe iesirile lor de 12 v cate o siguranta de 1 A si o sa vad mai departe daca mai e ceva defect.Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Ar fi mai util să alimentezi mai înainte cu o sursă externă și să vezi ce consum ai acolo, asta ar ajuta la dimensionarea corectă a trafului necesar.Așa poți vedea și dacă există cumva vreun scurtcircuit. Link spre comentariu
catalin85 Postat Ianuarie 14, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 La 13.01.2019 la 11:20, informer a spus: E intrerupt primarul cumva? Da asa cum ai presupus a fost intrerupt primarul La 13.01.2019 la 11:33, validae a spus: Ar fi mai util să alimentezi mai înainte cu o sursă externă și să vezi ce consum ai acolo, asta ar ajuta la dimensionarea corectă a trafului necesar.Așa poți vedea și dacă există cumva vreun scurtcircuit. Am folosit direct un transformator 2x12V 1A care l-am avut in sertar si am pus pe cele 2 iesiri 12v cate o siguranta de 0,5 A.In PDF era data puterea transformatorului 2x0,225 .Functioneaza perfect.Nu a mai fost nici o problema in afara trafului.Lucreaza de vreo 5 ani cate 4-5 luni iarna si sa nu uitam ca e turcism...O seara buna tuturor 1 Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 22 minutes ago, catalin85 said: Da asa cum ai presupus a fost intrerupt primarul Ma gandeam ca poate are o siguranta termica inseriata cu primarul si regasesti bornele bobinei primare (sau una dintre ele) la un alt pin. Dar daca ai rezolvat, e OK... s-o folosesti sanatos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum