Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema transformator

catalin85

Postări Recomandate

Azi de dimineata m-i s-a oprit centrala termica .Dupa o privire mai atenta am gasit ca ar fi ars transformatorul .Traful este acesta:https://imgur.com/a/ttEtt7k.Dupa o cautare google am gasit acest pdf: http://www.el-kom.com.tr/_pdfs_Elkom/EncapsulatedTransformers/_16_Ei_42_145_54x.pdf .Avand in vedere ca azi este duminica si este inchis peste tot ma gandeam daca pot folosi 2 transformatoare separate de 12 v. Pe placuta electronica pinii 7 si 11 adica 0 V sunt legati impreuna desi nu cred ca ar avea vreo relevanta.Orice ajutor este binevenit.Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Eu zic ca poti... nu-mi inchipui pe moment nici o situatie in care ar fi vreo problema daca acele 2 secundare ar fi pe transformatoare separate, cel putin atat timp cat ambele sunt functionale.

E intrerupt primarul cumva?

L.E. Da, cum zice colegul grosu99, sa nu fie vreun motiv in rest pt. care s-a ars... :) 

Editat de informer
Link spre comentariu
Acum 8 minute, grosu99 a spus:

Teoretic ar trebui sa mearga......numai sa nu fie si altceva defect acolo !

O sa caut prin sertare sa gasesc 2 trafuri 12 v .O sa pun pe iesirile lor de 12 v cate o siguranta de 1 A si o sa vad mai departe daca mai e ceva defect.Multumesc

Link spre comentariu

Ar fi mai util să alimentezi mai înainte cu o sursă externă și să vezi ce consum ai acolo, asta ar ajuta la dimensionarea corectă a trafului necesar.Așa poți vedea și dacă există cumva vreun scurtcircuit.

Link spre comentariu
La 13.01.2019 la 11:20, informer a spus:

E intrerupt primarul cumva?

Da asa cum ai presupus a fost intrerupt primarul

La 13.01.2019 la 11:33, validae a spus:

Ar fi mai util să alimentezi mai înainte cu o sursă externă și să vezi ce consum ai acolo, asta ar ajuta la dimensionarea corectă a trafului necesar.Așa poți vedea și dacă există cumva vreun scurtcircuit.

Am folosit direct un transformator 2x12V  1A care l-am avut in sertar si am pus pe cele 2 iesiri 12v cate o siguranta de 0,5 A.In PDF era data puterea transformatorului 2x0,225 .Functioneaza perfect.Nu a mai fost nici o problema in afara trafului.Lucreaza de vreo 5 ani cate 4-5 luni iarna si sa nu uitam ca e turcism...O seara buna tuturor

Link spre comentariu
22 minutes ago, catalin85 said:

Da asa cum ai presupus a fost intrerupt primarul

Ma gandeam ca poate are o siguranta termica inseriata cu primarul si regasesti bornele bobinei primare (sau una dintre ele) la un alt pin.

Dar daca ai rezolvat, e OK... s-o folosesti sanatos. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări