Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma cu legaturi ciudate

electronunervos

Postări Recomandate

Daca totul functioneaza normal, nu umbla la legaturile de la actuator, alarma, etc.Taie firele maro-alb si maro-rosu care ies din portiera, pune doua comutatoare (unul pentru "incuiat" si unul pentru "descuiat") legate ca in schema de mai jos (scuze de calitate, dar e desenata si pozata cu telefonul) si totul va fi ok.Bafta!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electronunervos

11

• rimache

8

• niq_ro

3

Ai dreptate. Am scris pe fuga si am uitat de amanuntul asta. :smt003 Atunci ai doua variante:1. faci legaturile la alarma cum ti-a aratat niq_ro si montezi doua butoane cum ti-am aratat eu2. lasi legat actuatorul de la sofer asa cum este si il comandam pe el cu doua butoane.In varianta 2 cred ca trebuie doua push butoane cu mai multe contacte, mai greu de gasit sau push butoane obisnuite si doua relee. Ma gandesc la o schema si am sa o atasez.

Link spre comentariu

Exact. Cel cu doua fire.Cel cu 5 fire este la fel dar mai are si doua contacte pentru comanda altor actuatoare. Uite schema de legaturi:trebuie sa tai firele alb si verde dintre alarma si actuator si sa inserezi butoanele. Butoanele trebuie sa fie cu revenire (push).Daca nu gasesti butoane cu atatea contacte poti sa pui doua relee care le comanzi cu butoane simple.Actuatorul trebuie comandat in impuls, nu alimentat permanent, asa ca obligatoriu pui buton cu revenire.

Link spre comentariu

gata am priceput. sper ca sa fie comandat doar actuaroru din portiera soferului, care la randul lui sa comande mecanic incuietoarea care comanda modulul deci si celelalte 3 portiere se inchid/deschid

Link spre comentariu

yepii....dupa o zi de munca istovitoare la masina, i-am monta si butoanele. Concluzie: Actuatorul din portiera soferului este pus in paralel cu incuietoarea . Acesta deschide/inchide. Scwicul din portiera soferului este pus pe celelalte 3 fire ale actuatorului. Pt. mai multe detalii pc.Va multumesc pt idei.P.S. nu am obosit de montat sistemul de inchidere/deschidere... am desfacut toate portierele, pt ca intr-una zdranganea o tija, in alta era lasat chederu geamului, iar cea de la pasager unul dintre sistemele de prindere ale manerului era rupt. Am reglat scimbatorul, am inlaturat ce rugina mai era pe la portiere, etc. In concluzie am muncit ca un nebun cu taicamiu, dar a iesit perfect totul.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări