catalin85 Postat Ianuarie 13, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Acum 10 minute, doru3160 a spus: Deci si in tari cu mai multa apa calda, tot manual se face... E afara din oras deci nu cred ca se putea face altfel.... Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Poza facuta acum cateva minute, am sa pun una facuta noaptea. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) La mine " bate " pe 238 ... de sarbatori , cam 234 . Evident de ce ... La job ( unul din ele ) , a ramas in regimul trecut . 220 V ... Editat Ianuarie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) Acum 8 ore, validae a spus: Dacă te ocupi cu finețuri din astea, îți iei un stabilizator ferorezonant....ăla ține tensiunea foarte stabilă și la variații rapide ale rețelei.Am răspuns aproape simultan cu Marian... Se mai gasesc de cumparat stabilizatoare de tensiune ferorezonante? Am pe undeva o carte in care se dau detalii amanuntite,despre cum se poate confectiona un stabilizator ferorezonant. Editat Ianuarie 13, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) Se mai găsesc pe net, dar mulți nu știu că sunt ferorezonante.De aceea e bine să știi cum arătau diversele modele.Încă mai am unul rusesc, din ăla cu mâner și care bâzâie îngrozitor.Eram copil când îl foloseau ai mei la un televizor cu lămpi, fără stabilizator nu mergea la ce proastă era rețeaua atunci... Când eram prin liceu, am început să-l folosesc la pompa din fântână, când era rețeaua supraîncărcată și nu mai avea pompa debit.Făcea față cu brio.. Editat Ianuarie 13, 2019 de validae Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Eu am avut un autotransformator artizanal ... cu multe trepte , cand s - a uzat RUBIN - ul 102 , desincroniza pe verticala ... se putea stabiliza din reglajul fin al tensiunii de alimentare . Dupa revolutie , am vazut la vanzare la turistii rusi un stabilizator de tensiune retea ... destul de usor ca greutate , si doldora de electronica , se vedeau prin fantele de aerisire ... cutia metalica , vopsita in verde - kaki . Imi pare rau ca nu l - am cumparat ... am vazut obiectul o singura data . Macar pentru a elucida functionarea , avea cartea tehnica si un album cu scheme . Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 daca tensiunea este mai mare, energia înregistrată este mai mare? Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Ce parere aveti despre transformatoarele proiectate pentru reteaua de 220V ? Am auzit despre situatii in care s-ar fi defectat un astfel de transformator doar pentru ca a fost alimentat la 230V. Multumesc Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) Normal , n - ar trebui . Decat daca a fost proiectat " economic " , sau pentru folosire accidentala de scurta durata , si a fost destinat de un utilizator mai putin informat in regim continuu . 230 V poate fi mai mult , dupa cum se vede si in topic . Fostul standard considera normala tensiunea ( si ) plus 5 minus 10 la suta din valoarea nominala . Personal , am la unul din apartamente o sonerie electromecanica , de alarma din fostele centrale telefonice ... cu clopotel si brat cu un cilindru , reglata sa sune tare ... sa se auda si in ultima camera , ... e alimentata dintr - un transformator de sonerie , primele modele ... cu carcasa neagra . E cuplat permanent la retea ... butonul soneriei e in secundar , de vreo 40 de ani n - a facut pauza decat cand s - a oprit curentul . E caldut ... vreo 40 si ... de grade celsius , in conditiile in care nu are ventilatie . Editat Ianuarie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) Lumina din fundal, e lumina unui bec de 500W ca sarcina.L-am testat la cumparare, ca sa stiu daca il duc inapoi sau il pastrez. Tensiunea de intrare i-am simulat-o cu un ATR8. Are 2 ierni cu o centrala murala ca sarcina, asta ar fi a 3-a. Real, a mers non stop. Am si un ferorezonant, RDG-ist, dar nu face fata la consumul centralei. I-am schimbat condensatorul, pt ca al lui era in greva, dar e slab, se incalzeste cu sarcina de 150W. Editat Ianuarie 13, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Am avut si eu in casa stabilizator ferorezonant. L-au cumparat parintii mei prin anii '70 pentru un TV cu lampi Venus, la recomandarea unui domn care venea la noi ca sa repare televizorul. N-a fost folosit, deoarece TV-ul a continuat sa se defecteze chiar si cu stabilizator. Dar imi aduc aminte ca stabilizatorul bazaia foarte tare. Erau si modele silentioase? Link spre comentariu
cristian2009 Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) 1 hour ago, buleu_alexandru said: Ce parere aveti despre transformatoarele proiectate pentru reteaua de 220V ? Am auzit despre situatii in care s-ar fi defectat un astfel de transformator doar pentru ca a fost alimentat la 230V. Multumesc Unele aparate proiectate pt 220V pot suferi avarii. De ex, amplificatorul Grundig A9000 Editat Ianuarie 13, 2019 de cristian2009 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Inteleg ca nu transformatorul ( de alimentare ) din componenta ... , despre acestea era intrebarea . Link spre comentariu
dorian 70 Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Că tot s-a vorbit de bâzâitoare -bârnâitoare, al meu, românu', încă mai este pe undeva prin arhivă, de dor, mâine-l pun la teste... Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 acum cateva minute upload picture Link spre comentariu
Postări Recomandate