Vizitator Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Iti mai dam noi nitel poate se mai regleaza si pe la noi ,de acord Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 10 minutes ago, maresaldeflota said: Ce te faci cand setezi vreun bias ceva Stabilizator de retea pentru teste mai sensibile, orice laborator de electronica ar trebui sa fie dotat cu unul, fie macar si cateva sute de W... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) Acum 12 minute, maresaldeflota a spus: Ce te faci cand setezi vreun bias ceva Cat m-a enervat pe mine Ba 229 ba 240 pana la urma m-am lasat pagubas ,problema nu e ca e mai mult sau mai putin daca e in limita ,problema e ca oscileaza Dacă te ocupi cu finețuri din astea, îți iei un stabilizator ferorezonant....ăla ține tensiunea foarte stabilă și la variații rapide ale rețelei.Am răspuns aproape simultan cu Marian... Editat Ianuarie 13, 2019 de validae Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Acum 9 ore, flomar60 a spus: In perioada cat am lucrat la RENEL ,aveam reclamatii de tensiune scazuta mai ales iarna....ca sa ajunga si la cei de la capat de linie macar 200V ,mutam plotul transformatorului pe nr.3 maxim....cei de langa traf aveau,in mod curent 250-255V....cand venea primavara reveneam pe plotul 1....dar pana atunci,scadea consumul si pe 20kv si asta se traducea cu cresterea si mai mare a tensiunii pe retea....aprox.260V!....dupa ce mutam plotul revenea la 240V.... Asta se intampla unde s-a construit haotic, si trafurile nu fac fata expandarii zonei construite cu case fara numar. Sunt situatii de exceptie, care nu caracterizeaza situatia generala a alimentarii unui oras. De regula se rezolva prin schimbarea trafului in zona cu unul mai potent. Pana se face acea schimbare, pot apare si asemenea situatii. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 9 hours ago, flomar60 said: In perioada cat am lucrat la RENEL ,aveam reclamatii de tensiune scazuta mai ales iarna....ca sa ajunga si la cei de la capat de linie macar 200V ,mutam plotul transformatorului pe nr.3 maxim....cei de langa traf aveau,in mod curent 250-255V....cand venea primavara reveneam pe plotul 1....dar pana atunci,scadea consumul si pe 20kv si asta se traducea cu cresterea si mai mare a tensiunii pe retea....aprox.260V!....dupa ce mutam plotul revenea la 240V.... Asta da, adevarata automatizare ! Dai la manivela. Sistem de rglare automata a tensiunii, prin computer, nu ai smecherii astia ? Se pricep numai sa ia banii ? Pe de alta parte, poate sa creasca tensiunea pe o faza, daca este consum prea mare pe alta faza si sistemul este dezechilibrat. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) 1 hour ago, validae said: Dacă te ocupi cu finețuri din astea, îți iei un stabilizator ferorezonant.... E scump, e greu, e mare si nu are putere prea mare (de regula 200W). Eu am unul rusesc cumparat de la basarabenii care vindeau in targ. Si mai am un autotransformator, tot rusesc, cu voltmetru a.c. pe el. Am facut meditatie in anii '80 cu o eleva (automatista, a terminat sef de promotie) si n-a avut sa-mi plateasca ultimele ore, asa ca mi-a dat autotransformatorul. Tot asa am capatat un binoclu militar, 7 x 50, de la tatal unui elev care lucra la aeroport. Editat Ianuarie 13, 2019 de VAX Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Acum 4 minute, VAX a spus: Am facut meditatie in anii '80 cu o eleva (automatista, a terminat sef de promotie) si n-a avut sa-mi plateasca ultimele ore, asa ca mi-a dat autotransformatorul. Da' nici prin cap nu ti-a trecut sa spui, lasa, fata, esti buna, ai muncit, meriti cadoul asta, ca n-o sa mor numai din asta. Ai preferat sa iei si pielea de pe ei. Acum 14 minute, VAX a spus: Se pricep numai sa ia banii ? Cine vorbeste... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) @VAX....Pentru reglat ceva finuț, ca un curent de mers în gol al unui etaj final, nici nu e nevoie de puteri prea mari, nu cred că un amplificator de 1000W reali consumă 200W în gol.... Referitor la cele spuse de colegul flomar60, selectarea manuală a prizelor de reglaj la trafurile de distibuție se întâmpla oricum acum mulți ani și de fapt e foarte probabil să se mai întâmple astfel și în prezent pe la comune și sate defavorizate...automatizările alea deștepte sunt aplicate la niveluri mari, nu la nivelul trafului de distribuție local. Editat Ianuarie 13, 2019 de validae Link spre comentariu
Haralambie Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 1 hour ago, Marian said: 246Vca nu "prajeste" nimic din ce este in buna stare de functionare. Nici 252V, cel putin pentru cateva ore. Am avut tensiunea asta dupa ce m-am jucat un stabilizator de tensiune cu defect. Link spre comentariu
Haralambie Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 1 hour ago, validae said: Dacă te ocupi cu finețuri din astea, îți iei un stabilizator ferorezonant....ăla ține tensiunea foarte stabilă și la variații rapide ale rețelei.Am răspuns aproape simultan cu Marian... Si arunci randamentul pe fereastra daca nu ai consum macar 70-80% din potentialul dansului. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) Acum cativa ani cand s-a mutat feciorul la casa, in prima iarna, inca avea alimentare de pe organizare de santier, cu contor pasant montat in panou pe sina, si din contorul general, de organizare santier, sugeau 4 case. In acea iarna, ii tot intra centrala pe avarie, si cand veneau aia de la garantie nu gaseau nimic si plecau. In realitate, ''depanarea'' se facea in timpul zilei, cand venea meseriasul, iar defectul de manifesta cu pondere seara.Am masurat tensiunea de retea, si am gasit 180V. Pana pe la 190V centrala functiona fara probleme, dar cum scadea sub 190V incepeau rateurile. Am cumparat un stabilizator cu autotraf motorizat, si a scapat de necaz, pana in primavara cand au venit baietii veseli si au schimbat transformatorul de zona, dupa care n-a mai avut nici o problema. Acum are constant 235...240V. I-am recomandat sa lase centrala tot pe stabilizator. Asta ar fi insemnat ca atunci cand s-a manifestat inconvenientul sa fi umplut forumurile si sa tip cum ne distruge RENEL-ul echipamentul electric din casa....Dar nimeni nu da amanunte de genul asta, privind si particularitatile din zona. Editat Ianuarie 13, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 (editat) La mivarom se gasesc stabilizatoare de retea si la sub 200 de lei, asigura fara probleme cateva sute de W, arhisuficient pentru diferite teste si reglaje. Deci nu se poate spune ca nu avem de unde sau ca-s scumpe... Editat Ianuarie 13, 2019 de Marian Link spre comentariu
catalin85 Postat Ianuarie 13, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Nu locuiesc in Romania deci nu stiu cum e acasa.Aici de obicei tensiunea nu depaseste 235v in nici un caz.Dupa postarea facuta am sunat firma raspunzatoare si mi-au spus ca o sa verifice.Astazi de dimineata in jurul orei 9 a venit masina de interventie si au reglat ceva la transformator.Dupa plecarea lor tensiunea pe priza era normala 227v Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Acum 2 minute, catalin85 a spus: Astazi de dimineata in jurul orei 9 a venit masina de interventie si au reglat ceva la transformator. Deci si in tari cu mai multa apa calda, tot manual se face... Link spre comentariu
Postări Recomandate