deneinvins Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 Pe o rola cu bandă de magnetofon (cumpărată din bazarul de vechituri) am găsit lipit (cred că de fabricant) un disc stroboscopic. Tinînd cont că la pick-up un astfel de disc are rolul de a stabili viteza de rotație a platanului, care poate fi rolul lui la bandă ? Să aibă doar rol estetic ? Discul este parțial distrus de ploaie, dar l-am refăcut într-un program de editare. Link spre comentariu
Vizitator aws. Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 (editat) Putin probabil ca acel disc stroboscopic sa fie lipit din fabrica caci nu are nicio utilitate.. Tamburii acceptori si debitori nu au viteza unghiulara constanta, doar rola presoare. Editat Ianuarie 11, 2019 de aws. Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Eu cred ca se folosea la hipnotizat onorat auditoriu... Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 25, 2019 Partajează Postat Februarie 25, 2019 Exista pe vremuri un adaptor la Pick-up, pentru benzile de magnefon, caz în care discul strobo era foarte util... Link spre comentariu
Untold Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 @feri.visky, puteti detalia putin, va rog? Suna interesant! Link spre comentariu
cata rator Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 E lipsit de sens. Dacă ar fi existat vreun astfel de adaptor, atunci platanul pick-up-ului ar fi trebuit să antreneze printr-un sistem de multiplicare sau demultiplicare axul pe care calcă rola presoare (care trebuie să aibă viteza unghiulara constantă) iar rola acceptare ( care nu are viteza unghiulară constantă)ar fi fost angrenată doar printr-un angrenaj care permite alunecarea, deci acel disc stroboscopic nu are de ce să fie lipit pe o rolă de magnetofon (rola acceptoare) , ci ar fi trebuit plasat chiar pe platanul pick-up-ului. Link spre comentariu
Vizitator Francisc Visky Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Cea mai ieftină metodă de citit benzile de magnefon a fost adaptorul pentru pick-up. Am undeva şi într-o revistă... Din istoria fabricaţiei de magnetofoane din Ungaria... https://lazarbibi.blog.hu/2014/08/31/magyar_orsosmagno_gyartas Merită... "googălit"! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum