Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ghidaj pentru oberfreza, frezare manere boxe

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

Salutare forum, imi poate da cineva o idee despre cum as putea face un ghidaj la freza ,dupa care sa ma ghidez pentru frezarea in placaj dupa forma manerului .

De exemplu manereul de la dynacord vl

4L1A6782-514x514.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomsa Cosmin

3

• wally_gatter

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Matrita poti sa o faci printand la scara pdf-ul cu dimensiunile pe un placaj stratificat , dupa care decupezi cu un skill saw sau cu un traforaj. dupa ce calculezi si grosimea rulmentului de ghidaj de pe scula taietoare , cu un zgarieci marchezi din nou conturul marit ca sa ai si grosimea ghidajului/rulmentului.  pe urma netezesti cu hartie abraziva.. 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Multe masini de frezat au pe talpa un mic artificiu/accesoriu pentru copiere de pe sablon. Cum a spus si colegul @wally_gatter, regulile se pastreaza referitor la calculul conturului sablonului, dar nu implica folosirea unei freze cu rulment.

In alta ordine de idei, trebuie tinut seama ca daca se frezeaza in peretele unei cutii, ai nevoie de freza cu rulment la ax, nu la varf. Pentru ca se va freza cu talpa frezei pe sablon. Cred ca se intelege ce vreau sa spun. Si evident nu direct in 18mm sau whatever, ci cu mai multe treceri...

Sablonul se poate lipi pe cutie cu un dublu adeziv, pana se termina frezarea.

9_9.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări