Vizitator Ni George Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Buna seara, dupa cum am scris si in titlu am un selco genesis 140 la care au cedat 2 buc toshiba k2611 ( au sarit in aer) Ar trebuii sa ma uit si dupa alte piese sau asta e cauza si defectul. Va multesc anticipat pentru timpul acordat. Seara faina. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Trebuie neapărat să fie verificate și restul componentelor din acel bloc afectat, rezistențe de polarizare, diode....rar se întâmplă ca o componentă arsă să nu mai ia cu ea și altele.Duceți aparatul unui depanator cu experiență în așa ceva, simpla înlocuire a componentei vizibil defecte poate atrage o avalanșă de noi defecte... Link spre comentariu
Vizitator Ni George Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 ,:) nu sunt chiar la inceput de drum la capitolul electronica doar in domeniul aparatelor de sudura. Motiv pentru care am intrebat aici.Mai nou depanarea se face pe module ceea ce nu ma avantajeaza in momentul in care un mosfet este 9 lei iar reparatia( schimbarea) placii depaseste 70% din valoarea aparatului. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Dacă acele tranzistoare au explodat, e foarte posibil ca driverul ce le comandă să fie afectat, nu știu ce schemă are acel modul.Dar trebuie verificat tot în acea zonă, acolo pică de obicei și Zennere, rezistențe... Link spre comentariu
Vizitator Ni George Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Momentan am o dioda dar nu intaleg nimic din ce e scris pe ea asa ca trebuie sa scot una intreaga.schema electrica nu am gasit o inca...mai caut. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 Acum 14 ore, Ni George a spus: .schema electrica nu am gasit o inca...mai caut. https://elektrotanya.com/selco_genesis_140a_inverter_welding_machine.pdf/download.html Link spre comentariu
Vizitator Ni George Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 Multumesc pentru schema, am in total doua diode zener si 3 tranzistori 2sk2611. Producatorul vad ca da cum ca nu mai produce piesele astea si in Constanta au fost pe stoc la dina dar nu mai au si nici nu stiu daca o sa mai aduca. Deci stie cineva echovalenti ? Si presupun ca trebuie sa ii schimb pe toti daca folosesvbaltceva. Link spre comentariu
Vizitator Ni George Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 Deci nu s a mai jucat nimeni cu aparate de genul sa intaleg.... Link spre comentariu
blazeu Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 Puteti incerca Dv (sa va jucati); unii dintre noi nu (mai) au un asemenea curaj.... Bafta! (ca e nevoie la asa....joaca!!!) Link spre comentariu
euvasile Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 (editat) Uite tranzistorii (gasesti magazinul la mesaje private) Se merita reparat. Pune poze la diodele defecte( locul unde sunt amplasate) Si vezi ce se discuta si pe aici https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2503690.html Editat Februarie 14, 2019 de euvasile Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 (editat) La 14.01.2019 la 21:46, Ni George a spus: Deci nu s a mai jucat nimeni cu aparate de genul sa intaleg.... ...din cand in cand, ne mai jucam si cu asa ceva! N-as zice ca e oregula de baza, dar in general pica partea de forta si de aceia v-as recomanda sa dati totul jos si sa verificati cu mare atentie . Cand aveti tot scos de pe placa, puteti alimenta aparatul si cu osciloscopul verificati si comanda acestui etaj. Puneti poze cu placa sa vedem si noi ce este acolo, iar in privinta pieselor nu va faceti griji, se gasesc ...! Bafta ! ...daca placa nu este impregnata in ceva rasini, eu zic ca merita reparat ! Editat Februarie 14, 2019 de cornel1962 Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 ...o placa defrisata : Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 16, 2019 Partajează Postat Februarie 16, 2019 La 14.01.2019 la 21:46, Ni George a spus: Deci nu s a mai jucat nimeni cu aparate de genul sa intaleg.... ...pai ce facem , ne mai jucam ? , sau ne-a pierit cheful !!! Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 La cât e de complex aparatul ăla cred ca nu mai are chef de joaca cu așa ceva..... 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum