Vizitator Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) M-am înșelat eu ! https://www.rri.ro/en_gb/rri_2018_2019_winter_broadcast_frequencies-2587824 https://www.rri.ro/ro_ro/frecvente-262 Editat Ianuarie 9, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
nelu F Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 @gauss Statia respectiva este Țigănesti, de unde scurte. Statia Tâncăbești este de unde medii (RRA) pe 855kHz si are un singur pilon autoradiant. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) Stiu bine ambele statii ... am fost in interiorul ambelor . Filmul postat nu e facut de mine , l - am luat rapid de pe net ... , e incurcata denumirea . Statia de scurte este cea din film , cu antenele la 120 grade , pe 3 directii . Editat Ianuarie 9, 2019 de gauss Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Ianuarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 6 hours ago, ALVIN said: "Jumatate de Atlantic, toata Mediterana si o buna bucata din Marea Rosie - Antena Satelor e prezenta" Inteleg ca erati in mijlocul Atlanticului, ce legatura are Marea Rosie? Nu critic nimic, pur si simplu nu inteleg. In rest felicitari pentru receptie si pentru efortul de a pune filmuletele pentru noi toti. Am descris cam pe unde am receptionat Antena Satelor in conditii bune. Mai sus in post am scris ca era un voiaj dinspre Miami spre Singapore.... intre ele, dupa Atlantic mai treceam prin Gibraltar apoi toata Mediterana, apoi canalul Suez, Marea Rosie, Oceanul Indian si la final Pacificul. Asa ceva dureaza cam 40 de zile pe un container (depinde de videza desigur). 1 Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Ianuarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) 6 hours ago, Petrăchescu said: Eu știam că R.Ro nu se mai transmite și ”în benzile de U.S....” - precum se anunța la ore fixe, înainte de ora exactă. Mai precis - după cum se anunța tot atunci - pentru Europa Centrală și de Nord (dacă îmi aduc bine aminte). N-am știut însă niciodată de unde, cu ce putere și cu ce antene se transmitea. 3 hours ago, Petrăchescu said: M-am înșelat eu ! https://www.rri.ro/en_gb/rri_2018_2019_winter_broadcast_frequencies-2587824 https://www.rri.ro/ro_ro/frecvente-262 acum am vazut si a 2-a postare... succes la ascultat. Editat Ianuarie 9, 2019 de Sorin - Viorel Mares Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 7 hours ago, gauss said: Piata ascultatorilor de radio apare imediat la evenimente importante ( nu spun de care ... , sper sa nu avem ) , cand televiziunea , internetul si telefonia mobila s - au " predat " deja , infrastructura lor e mai vulnerabila ... Si cind nimic din inalta tehnologie nu mai functioneaza ramine...batrinul si bunul Morse...totul este sa mai fie operatori pentru el. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 (editat) " Episoadele " de stiinta popularizata pe diferite teme , de la canalele " stiintifice " sant niste gogomanii . Amestec de necunoastere , fantezie si propaganda ( ultima la cele " istorice " ) . Chiar si cel la care se face referire . Sant un surogat de cunoastere , livrate pe canapea , cu popcorn si diferite bauturi ... alcoolice sau nu . Cunoasterea adevarata ( cata se poate ) e cu cartile in fata , si oleaca de pregatire in domeniu , pentru a pune cap la cap franturile , a da la o parte " zgomotul de fond " si teatralul , si de a alcatui un scenariu cat mai plauzibil . Operatiunile SEAL sant pregatite la microgram , milisecunda si milivolt . Se mai intampla si esecuri , din cauza obiectivelor prea ambitioase , a necoordonarii sau informatiilor insuficiente sau gresite . Aceste motive sant exterioare SEAL , vin de la decidentii politici , sau alte ramuri ale comunitatii de informatii ( CIA , NSA ) . Cele de care are cunostiinta publicul , sant operatiuni militare , mai mult sau mai putin secrete . Cele importante se deconspira doar din incidente ( unele tehnice ) , vezi " finalul " lui Bin Laden . Daca nu era incidentul cu elicopterul Black Hawk , nimeni n - ar fi stiut si inteles nimic . Doar banuieli ... Altfel , 99 % din cele importante raman secrete ... stiu de ele 10 - 15 persoane , in nici un caz prea vocali . Si sant incununate de succes ... departe de ochii presei , Hollywood - ului si a " analistilor ". Acestora li se servesc cele de succes , dar fara valoare ... gen eliberari de ostatici etc . Poporul trebuie sa stie ca banii sant cheltuiti bine , si ca cineva vegheaza ... ceea ce e absolut normal ( pana la un punct ) . Editat Ianuarie 10, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 Acum 33 minute, gauss a spus: " Episoadele " de stiinta popularizata pe diferite teme , de la canalele " stiintifice " sant niste gogomanii . Amestec de necunoastere , fantezie si propaganda ( ultima la cele " istorice " ) . Chiar si cel la care se face referire . Sant un surogat de cunoastere , livrate pe canapea , cu popcorn si diferite bauturi ... alcoolice sau nu . Cunoasterea adevarata ( cata se poate ) e cu cartile in fata , si oleaca de pregatire in domeniu , pentru a pune cap la cap franturile , a da la o parte " zgomotul de fond " si teatralul , si de a alcatui un scenariu cat mai plauzibil . Operatiunile SEAL sant pregatite la microgram , milisecunda si milivolt . Se mai intampla si esecuri , din cauza obiectivelor prea ambitioase , a necoordonarii sau informatiilor insuficiente sau gresite . Aceste motive sant exterioare SEAL , vin de la decidentii politici , sau alte ramuri ale comunitatii de informatii ( CIA , NSA ) . Cele de care are cunostiinta publicul , sant operatiuni militare , mai mult sau mai putin secrete . Cele importante se deconspira doar din incidente ( unele tehnice ) , vezi " finalul " lui Bin Laden . Daca nu era incidentul cu elicopterul Black Hawk , nimeni n - ar fi stiut si inteles nimic . Doar banuieli ... Altfel , 99 % din cele importante raman secrete ... stiu de ele 10 - 15 persoane , in nici un caz prea vocali . Si sant incununate de succes ... departe de ochii presei , Hollywood - ului si a " analistilor ". Acestora li se servesc cele de succes , dar fara valoare ... gen eliberari de ostatici etc . Poporul trebuie sa stie ca banii sant cheltuiti bine , si ca cineva vegheaza ... ceea ce e absolut normal ( pana la un punct ) . Se poate spune că era informației este de fapt era dezinformatiei...SI cum informația falsa este mai periculoasa decât lipsa de informatie (părerea mea),oare ce va urma??! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 (editat) Ce trebuie ... cred ca m - am facut inteles . Nu conteaza ca " insule " de cunoastere exista ... important e centrul de greutate , pseudoinformarea , pseudocultura ( si cunoasterea ) , masa critica de cetateni ( procentele sociologice ) conteaza . Cine nu se incadreaza ... e ciudat , rauvoitor , dusman de diferite feluri ... cred ca nu e o noutate . Altfel ... e si mai comod asa ! Editat Ianuarie 10, 2019 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 Semnalul de la Antena Satelor s-ar putea utiliza pentru calibrarea unui frecventmetru ? Cat este frecventa si care este instabilitatea ei ? Link spre comentariu
Vizitator aws. Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 16 hours ago, Marcel dinulica said: Se poate spune că era informației este de fapt era dezinformatiei...SI cum informația falsa este mai periculoasa decât lipsa de informatie (părerea mea),oare ce va urma??! Nimic deosebit de ceea ce a fost si pana acum. Mark Twain spunea: „Dacă nu citești ziarele ești neinformat, dacă le citești, ești dezinformat.” si respectivul nu a trait chiar in timpurile noastre. Link spre comentariu
vranceanu Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 Numai ca volumul de informatie transmisa pe orice cale este incomparabil in zilele noastre . Oricat de ager si selectiv ai fi tot cazi in capcane de informatie . De multe ori iti dai seama prea tarziu. De multe ori prefer sa raman neinformat . ,,Antena Satelor '' este deocamdata un post cu o grila destul de neutra deocamdata desi am auzit si pe acolo aberatii uneori. Pe locul urmator Radio Romania actualitati si eu mai ascul postul local Radio IASI . In rest vrajeala de toate calibrele si toate domeniile. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 Domnule, vorbeam despre comunicatiile de urgenta, acolo face diferenta telegrafia fata de modurile de lucru noi ce necesita echipamente complexe. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 On 1/9/2019 at 3:18 PM, gauss said: Piata ascultatorilor de radio apare imediat la evenimente importante ( nu spun de care ... , sper sa nu avem ) , cand televiziunea , internetul si telefonia mobila s - au " predat " deja , infrastructura lor e mai vulnerabila . Orice stat responsabil mentine in functiune posturi cu acoperire nationala , cel mai usor ( tehnic ) e AM , unde medii . Sau lungi , cine mai are . Radioul comercial nu e numai divertisment , transmiterea informatiilor e si ea esentiala . "Piata" radio este cea care utilizeaza constant canalul respectiv de comunicatie, fiind cea care este inclusa in statisticile de audienta ce in final dicteaza si aspectele comerciale si in final decid viabilitatea economica a unui canal radio, ca d'aia-i piata, la fel cum piata hoteliera este compusa din cei care azi utilizeaza serviciile hoteliere si nu de catre cei care la un cutremur vor trebui cazati (eventual chiar si gratuit) prin hoteluri. Ce apare o data la 40 de ani odata cu cutremurul din VN sau cu inundatii, incendii, etc., aceea nu este "piata". Iar chestiunea aceea cu "stat responsabil" tine taman de acele canale radio a caror existenta nu este conditionata de viabilitatea lor economica ci de alte motive, inclusiv cele... "sporadice". Si este valabil inclusiv pentru alte canale de informare, cel mai cunoscut fiind TVR. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 (editat) 1 hour ago, Traian B said: "Piata" radio este cea care utilizeaza constant canalul respectiv de comunicatie, fiind cea care este inclusa in statisticile de audienta ce in final dicteaza si aspectele comerciale si in final decid viabilitatea economica a unui canal radio, ca d'aia-i piata, la fel cum piata hoteliera este compusa din cei care azi utilizeaza serviciile hoteliere si nu de catre cei care la un cutremur vor trebui cazati (eventual chiar si gratuit) prin hoteluri. Ce apare o data la 40 de ani odata cu cutremurul din VN sau cu inundatii, incendii, etc., aceea nu este "piata". Iar chestiunea aceea cu "stat responsabil" tine taman de acele canale radio a caror existenta nu este conditionata de viabilitatea lor economica ci de alte motive, inclusiv cele... "sporadice". Si este valabil inclusiv pentru alte canale de informare, cel mai cunoscut fiind TVR. Asa . si ? ... Unde - i baiu' , ca nu ma prind ... Vad multe ghilimele ... nu prea le inteleg . Unde am gresit ? Va dau si raspunsul . Nicaieri ... Spre stiinta dvs ., radioul si televiziunea romana sant servicii publice , finantate de la buget , prin plan bugetar stabilit de parlament . Functioneaza in baza unor legi organice de organizare si functionare , si sant controlate de parlament , prin cele doua camere , in baza raportului anual de activitate , care se dezbate si aproba ( sau respinge ) mai intai in comisia de specialitate , apoi de plenul reunit al celor doua camere . Tot parlamentul stabileste conducerea , consiliul de administratie , etc . NU SANT POSTURI COMERCIALE , audienta n - are nici o relevanta ... desi nu e deloc mica . Se poate afla cat , nu trebuie sa luati de bun ce spun eu . Ratiunea existentei lor se stabileste de statul roman , prin organul legislativ , parlamentul . Spre lamurire , se poate consulta : http://www.srr.ro/legea_nr_41_din_17_iulie_1994_republicata_si_actualizata-11879 Piata radio ( la care am facut eu referire ) e una ... " piata " radio pe care o descrieti dvs . este alta . Cea despre care am facut eu vorbire e definita prin totalitatea celor carora li se adreseaza mesajele transmise , si nu apare numai la 40 de ani , dupa cum am citit . Si nici nu are legatura ( numai ) cu evenimentele pe care le catalogati sporadice ( in ghilimele ) . Pentru lamurire : " ART. 9 Serviciile publice de radiodifuziune si de televiziune sunt obligate sa transmita, cu prioritate si in mod gratuit, comunicatele sau mesajele de interes public primite de la Parlament, Presedintele Romaniei, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii sau de la Guvern. " . Asadar , oricat de neobisnuit ati crede ca este , piata e alcatuita ( si ) din cei interesati de cele de mai sus . Alaturi de cei care urmaresc viata politica , parlammentara . economica , si alte aspecte . Si nu - s putini , nici in tara ... la care se mai adauga si ascultatorii din Romania care nu sant cetateni romani , si romanii de peste granite , plecati temporar sau definitiv ... si cu un aport substantial cetatenii Republicii Moldova , stat vecin si prieten , vorbitori de limba romana . De asemenea , serviciile diplomatice ale statelor straine , si mijloacele de informare in masa din tarile respective , care la stirile privind Romania citeaza si folosesc des sintagma " potrivit Radio Romania " . Pare mult , putin ? ... Poate trage fiecare concluzia pe care o crede de cuviinta . Se adauga la piata ascultatorilor si cei care fac sau nu parte din cei interesati de cele de mai sus , dar asculta si au asteptari de la radioul public ca de la un radio comercial . Adica programe comerciale , muzica , divertisment , reclame , programe educative si culturale etc . Cifrele de audienta se pot gasi . Cam atat ... Editat Ianuarie 11, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum