Sorin - Viorel Mares Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 Buna dimineata dragi colegi de forum. Ca fapt divers, poate sunt curiosi...Mai jos sunt link-urile de YouTube unde puteti auzi Antena Satelor de la 6100 si circa 5500 km distanta, pe unde lungi. In primul video se distinge slab postul insa in al doilea calitatea audio este foarte buna. Primul video a fost filmat aproape de 10 seara ora locala, al doilea 17:30 urmatoarea zi... Orele UTC sunt pe ecran. La fel si coordonatele GPS, pentru cei ce nu ma cred si vor sa verifice cu Google Earth. 6 si 7 noiembrie 2018. La bordul Maersk Stralsund, mijlocul Oceanului Atlantic, in drum dinspre Miami spre Singapore. Scuze pentru videoul tremurat, pe langa mainile mele mai "tremura" si vaporul. Si ce ne mai plangem ca nu se poate dom'le la noi la 200 km de transmitator, in mijlocul orasului :)))). Jumatate de Atlantic, toata Mediterana si o buna bucata din Marea Rosie - Antena Satelor e prezenta; la noi in tara, jale :)) 5 Link spre comentariu
vranceanu Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 Interesant , superb, emotionant chiar . Pe la noi prin orase parazitii ne mananca viata de fapt . La tara nu am vazut probleme pana acuma , se receptioneaza foarte bine . Multumim pentru filmulete ! Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Ianuarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Ba, acum au inceput incet incet si la tara parazitii... Becurile de pe strada sunt cfl, lumea are lcd_uri cu surse in comutatie iar routerele de internet au inceput si ele sa apara. La casa parintilor mei se prinde ok ziua pe lungi si pe medii, insa seara, alta poveste... Pe medii moarte, iar pe lungi... Un radio are impamantare (Sony cfs w 304), altul are antena cadru exterioara (Grundig satellit 2100), iar altul antena in copac plus impamantare (Predeal-ul romanesc)... Receptia, cam la fel, se distinge, poate cel Sony iese castigator dar nu cu mult... Sunt paraziti, dar nu in halul de la oras. In copilarie acum vreo 20 de ani cand foloseau vechiul transmitator de Megawatt si romanii nu stiau ce-i ala henternet si elcidi, totul era superb .... Atunci problema era ca se prindeau prea multe si se intercalau statiile :)) ...acum din pacate incet incet in Europa se ucide AM -ul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Multumim pentru filmulete. Mai sunt si altele facute de cetateni straini (din EU am vazut eu ) care testand receptoare profesionale am avut surpriza sa-i vad receptionand RRI de exemplu. Mai sunt si radioamatori marinari romani care inca de acum 25 de ani povesteau despre placerea de a asculta pe mare... fara problemele de zgomot urban. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Quote Becurile de pe strada sunt cfl Singurele becuri CFL(Compact Fluorescent Lamp) pe care le-am vazut vreodata montate pe vreun stalp de iluminat stradal au fost in Nisipurile de Aur, Bulgaria. La noi se folosesc lampi cu vapori de sodiu sau LED-astea din urma vor inlocui total in cativa ani pe cele cu sodiu... Monitoarele/TV-urile LCD nu produc nici un fel de perturbatii radioelectrice, sunt conforme cu norma 89/336/CEE. Cea mai mare sursa de perturbatii o reprezinta variatorul cu triac de bec cu incandescenta(foarte putine, pe cale de disparitie in prezent) si sursele in comutatie fara deparazitare si impamantare, pocnitori chinezesti. Router wireless are cam oriceine in casa, la fel telefon mobil, dar nu sunt atat de poluante RF...routerele nu bat mai mult decat ceva zeci de metri. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) Pe vremuri , postul de unde lungi Bod avea 1,2 MW . Acum , 200 KW . https://ro.wikipedia.org/wiki/Stația_de_emisie_de_la_Bod P.S. - sursele majore de perturbatii ( casnice , nu industriale ) sant alimentatoarele in comutatie , neecranate si cu scheme simplificate , fara filtru la intrare . Routerele , in sine , nu - s asa periculoase . Daca functioneaza corect etajul spre antena , daca nu ... se " aud " unde nu e nevoie ( armonici ) , sute de metri . Aport mare au si prizele fara impamantare , in care se introduc alimentatoarele "moderne " de la consumatori gen cuptoare cu microunde etc . Editat Ianuarie 9, 2019 de gauss Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Ianuarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) 55 minutes ago, Spitfire said: Singurele becuri CFL(Compact Fluorescent Lamp) pe care le-am vazut vreodata montate pe vreun stalp de iluminat stradal au fost in Nisipurile de Aur, Bulgaria. La noi se folosesc lampi cu vapori de sodiu sau LED-astea din urma vor inlocui total in cativa ani pe cele cu sodiu... Monitoarele/TV-urile LCD nu produc nici un fel de perturbatii radioelectrice, sunt conforme cu norma 89/336/CEE. Cea mai mare sursa de perturbatii o reprezinta variatorul cu triac de bec cu incandescenta(foarte putine, pe cale de disparitie in prezent) si sursele in comutatie fara deparazitare si impamantare, pocnitori chinezesti. Router wireless are cam oriceine in casa, la fel telefon mobil, dar nu sunt atat de poluante RF...routerele nu bat mai mult decat ceva zeci de metri. Ba sa ne fie cu pardon dar becuri CFL sunt montate in toata comuna Adamclisi din judetul Constanta precum si in satele aferente. Daca nu ati vazut altele, nu inseamna ca nu exista. Pot sa atasez si poze in cateva zile cand mai ajung la tara, daca nu ma credeti nici la asta, ori va invit sa vizitati comuna. La tara prizele cu impamantare sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire... Si nu va inchipuiti ca daca au LCD-uri sunt cine stie ce firme serioase... Chiar pana si televizoarele mele Sony, si LG perturba ca dracu in casa. Routerele la fel... cateva modele ce am toate jale... chiar daca scade cu distanta, putin putin de ici de colo dintr-o casa in alta se aduna parazitii. Am mai uitat sa mentionez si calculatoarele, alta jale. Editat Ianuarie 9, 2019 de Sorin - Viorel Mares Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Ianuarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 1 hour ago, Traian B said: Multumim pentru filmulete. Mai sunt si altele facute de cetateni straini (din EU am vazut eu ) care testand receptoare profesionale am avut surpriza sa-i vad receptionand RRI de exemplu. Mai sunt si radioamatori marinari romani care inca de acum 25 de ani povesteau despre placerea de a asculta pe mare... fara problemele de zgomot urban. Pe unde scurte, da sunt mai multe frecvente ale RRI dar e mare problema, practic, trebuie sa nimeresc orele, zona, propagarea.... e un fel de mare plesneala... de obicei le iau toate frecventele la rand, indiferent de unde ma aflu, si cam la 1 din 4 incercari am noroc sa prind ceva noaptea... De multe ori se suprapun si chinezi ori indieni peste, iar fading-ul e oribil. Eu unul prefer parazitii constanti de pe lungi fata de posturile cu 0-100-0 volum de pe scurte. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Problema pe termen lung este oricum aceea ca AM comercial este cu un picior in groapa si in general radioul este in aceasta situatie, cred ca 80% din piata radio o reprezinta acei ascultatori FM obligati sa asculte radio pentru ca sunt "pedepsiti" sa se afle in... masinile personale dotate cu asa ceva. In schimb, asa... din curiozitate, cel putin eu mai baleiez din cand in cand gama de UM (din cand in cand inseamna de cateva ori pe saptamana) sau trec uneori peste 7,2 MHz in AM cand sunt in fata TRx-ului de amator, si ca sa fiu sincer de multe ori ma trece cate un fior pe sira spinarii ascultand seara (si inclusiv uneori brusc amintindu-mi de vremuri trecute)... parca si fadingul acela e ceva... si oameni buni, inca exista "Noapte buna copii" si "Teatru radiofonic" care este absolut fantastic mai ales ascultand seara tarziu mai pe putina lumina... Ce ascult constant fiind de vreo 2 ani mutat la casa si deci putand face asta oricand (si mai ales la orice nivel audio dorit), este muzica pe FM (am in sufragerie rackul audio cu tuner), ba chiar saptamana trecuta am ascultat la Romania Cultural impreuna cu consoarta un concert intreg (Loreena McKennit, Live in Paris and Toronto) intepenit pe canapea si pot spune ca senzatia a fost... extraordinara, chiar daca cunosteam toate piesele avand si ascultand de ani inclusiv chiar albumul respectiv pe CD. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) Piata ascultatorilor de radio apare imediat la evenimente importante ( nu spun de care ... , sper sa nu avem ) , cand televiziunea , internetul si telefonia mobila s - au " predat " deja , infrastructura lor e mai vulnerabila . Orice stat responsabil mentine in functiune posturi cu acoperire nationala , cel mai usor ( tehnic ) e AM , unde medii . Sau lungi , cine mai are . Radioul comercial nu e numai divertisment , transmiterea informatiilor e si ea esentiala . Editat Ianuarie 9, 2019 de gauss 2 Link spre comentariu
ALVIN Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) "Jumatate de Atlantic, toata Mediterana si o buna bucata din Marea Rosie - Antena Satelor e prezenta" Inteleg ca erati in mijlocul Atlanticului, ce legatura are Marea Rosie? Nu critic nimic, pur si simplu nu inteleg. In rest felicitari pentru receptie si pentru efortul de a pune filmuletele pentru noi toti. Editat Ianuarie 9, 2019 de ALVIN Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) Quote Orice stat responsabil mentine in functiune posturi cu acoperire nationala , cel mai usor ( tehnic ) e AM , unde medii . Sau lungi , cine mai are . Radioul comercial nu e numai divertisment , transmiterea informatiilor e si ea esentiala . Adica Franta si Germania nu-s state responsabile, fiindca au doar FM si DAB? Ce transmitere de informatii e esentiala pe AM in anul 2019? https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_radio_stations_in_Germany https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_radio_stations_in_France Editat Ianuarie 9, 2019 de Spitfire Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) Poate la ei , nu ... La noi , ar putea fi . In caz de ceva cutremur , sau daca se vorbeste ( prea mult ) ruseste pe strazi intr - o parte semnificativa de tara ... sau Cernavoda e manipulata stil Cernobil ... si mai sant . P.S. - am multe motive sa cred ca Franta si Germania nu sant responsabile in multe domenii ... si coboara pe aceasta panta . Altfel , tarile pe care le mentionati au transmisii AM ( unde scurte ) en - gros . https://www.dw.com/downloads/46481321/b18webkw.pdf Editat Ianuarie 9, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 2 hours ago, Sorin - Viorel Mares said: Pe unde scurte, da sunt mai multe frecvente ale RRI dar e mare problema, practic, trebuie sa nimeresc orele, zona, propagarea.... Eu știam că R.Ro nu se mai transmite și ”în benzile de U.S....” - precum se anunța la ore fixe, înainte de ora exactă. Mai precis - după cum se anunța tot atunci - pentru Europa Centrală și de Nord (dacă îmi aduc bine aminte). N-am știut însă niciodată de unde, cu ce putere și cu ce antene se transmitea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum