Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Măsuri vechi la vremuri noi ?

Postări Recomandate

Da, poate trebuie sa facem ceva partie si in jurul cladirii primariei, unde gulerele albe cu cur mare din administratie isi incaseaza salariile nesimtite.Ca sa nu mai spun de spor de periculozitate, spor de stres si alte trasnai extra salariu.Eu inteleg sa ajut pe careva cand il vad ca se poticneste si din mila sau simt civic il ajut. Aici, ei stau pe banii mei la caldura, si tot eu trebuie sa-i ajut sa curete domeniul public de pe care incaseaza bani. Au ocupat toate parcarile publice, facute inainte de 90, au instalat om care incaseaza taxa de parcare, dar la o adica, nu dau o lopata de zapada ca sa pot parca mai usor.Care e meritul primariilor in administrarea acelor parcari? S-au trezit cu ele pe inventar si ce-au zis? Ia sa le luam la fraieri niste bani, daca vor sa parcheze.De parcarile rezidentiale, acolo unde sunt, nici nu mai vorbesc.Au dat cu vopsea pe asfalt, si gata parcarea, facuta inainte de 90, cat ne-au frecat ridichea comunistii. Si ce sa vezi? Le umpli buzunarele cu bani, dar la curatat, tot fraierul de bun gospodar e bun, chiar daca plateste chirie pe acel loc, nu e proprietar. Macar strazile printre blocuri sa le curete, pt ca pe alea nu ajung niciodata.De sub masina mea am eu grija sa curat zapada.La asa tratament, eu zic pas.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Aia e altceva, si sunt de acord ca trebuie sa fii un bun gospodar, dar daca tu (ca primarie) detii domeniul public, nu-mi da legi ca eu sa am grija lui degeaba.

Exact, nu ma obliga pe mine sa-ti fac treaba! Eu dau zapada ca sa fac miscare, dar daca imi rup spatele cu lopata de zapada, si nu o mai pot da la o parte, nu ma amenda ca nu ti-am facut treaba! Asta, in termeni juridici,  se numeste abuz de putere!

Link spre comentariu

Unde-i lege nu-i tocmeala, de ne place de nu ne place ... Nu tin partea primariilor, am avut niste scandaluri babane anul trecut pe la DITL ... pana la urma eu studiasem cod fiscal, CPF, cateva HCL-uri si eram sigur ca aveam dreptate dar a trebuit sa fac ca ei, culmea e ca le rotea pe tipele de la ghisee si azi una mai cerea un document ca asa o taia pe ea capul si a doua zi cu documentul dar alta cucoana, ca mai trebuie si alt document ... pai sa nu iei foc? Am luat dar tot a mai fost a treia si a patra zi cu alte noi documente ... Foaaarte multe as avea sa le reprosez in acest domeniu si nu numai, dar la chestia cu zapada chiar ii depaseste cu mult si sunt destul de sigur ca prin toata lumea exista obligatia de a da zapada din fata.

Apropo de urbanism si de obligatii, merg acu vreo 5 ani in Germamia, Munchen cu sotia si inca o familie si acolo suntem invitati la un gratar de o familie neamt-romanca ceva mai avuti, o casa cocheta cu terasa frumoasa. Asteptam sa dam foc la carbuni si sa bem o bere la foc cand ce sa vedem, neamtul aduce gratarul pe roti, avea priza anume pe terasa, era electric, cand intreb in engleza de foc si carbuni neamtului nu-i vine sa creada, cum sa faci foc in oras? Dar in padure e voie? Nici atata!

Dupa ceva discutii mai aflu ca gardul viu intre el si vecin este obligatia lui sa-l tina la fix 1m inaltime, asa prevede nu stiu ce regulament rezidential, obligatia vine impreuna cu casa. Daca devine prea mare gardul vecinul nu-i spune nimic ci anunta primaria care vine si il amendeaza. Nu ca ar fi dusmani dar asa sunt ei. Asta vis-a-vis de obligatii pe care le poate impune primaria. Cand imi mai spune si ca a luat amenda de circulatie ca l-a stresat pe unul in trafic ... stresat insemnand ca nu a pastrat distanta regulamentara in mers fata de cel din fata mi-am spus in barba ca la intoarcere o sa profit la maxim de libertatile pe care inca le mai avem in tara.

Link spre comentariu

" Restrictiile " din alte tari au aparut in timp . Tocmai in ideea de a proteja riguros drepturile fiecaruia  , fara echivoc . Acestea ( si ele ) au fost statuate in timp , prin consens . Nu le - a impus nimeni ... doar au fost statuate prin masuri administrative si legi . In Elvetia , dupa '90 ... la hotel , nu aveai voie sa tragi apa la grupul sanitar dupa ora 21 ... din motive de zgomot . Cat o fi fost si acesta ... Comparati cu " auditiile " maneliste fortate de la noi de pe litoral , si de oriunde ... si lucrurile se diferentiaza si incep sa capete sens , Atat la noi ... , cat mai ales la ei !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cand o sa vad ca primaria se amendeaza singura ca n-a avut grija de trotuarele pe care nu le poate pune in carca contribuabilului, atunci o sa fiu de acord si cu amenzile date la populatie.Sunt multe situatii in care trotuarele nu se pot aronda unor imobile apartinand unor institutii sau persoane fizice.Acolo ce lege se aplica?

Imagini pentru Bulevardul Carol I, IaÈi

Pt ieseni...am mers ieri pe bd Alex.Cel bun.Pa trotuarul de 2m era o poteca de 30 cm facuta cu piciorul de trecatori.Daca te intalneai cu cineva din fata, trebuia sa pui un picior alaturi, in zapada, ca sa poti trece de celalalt din sens opus. Acolo cine incaseaza amenzile?

Link spre comentariu

Mojnost, in Germania, multe sunt altfel decit la noi, inclusiv oamenii! Sau poate exact oamenii! Un cunoscut, a lucrat pe un santier, in Germania. A terminat treaba, si trebuia facut curat. Ca la noi, a dat foc la hirtii, resturi de lemne, ma rog, ce mai era de ars. S-a trezit cu pompierii, salvarea si politia pe cap. A luat o amenda nu nu s-a vazut. Crezi ca la noi, politia l-ar fi putut amenda? Nu, ca tipul sarea cu gura iar politaii bagau capul inte umeri.

Cum spuneam, obligativitatea de a face curat, sub amenitarea unei amnzi, pe un domeniu ce apartine primeriei, imi pare abuz de putere. Azi am fost prin oras, cu ceva treaba. Pe strada unde stau, zapada era data de pe trotuar, totul era curat si fain, de la un cap la altul. Adica oamenii si-au facut treaba, nu neaparat de frica amenzii, ci pentru ca, asa cum zice romanul, asa se cade. Ajung sa trec podul peste riul Sebes. Trotuarul cu zapada pina la glezna!!! Ce asteapta primaria, sa vina primavara??? Pe ea cine o amendeaza??? Si atunci revin la abuzul de putere.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări