Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG CF20D60X

mariantoader82

Postări Recomandate

Va salut! 

Acest tv crt sasiu  mc64a   imagine si sunet  perfecte ,intra in stand by dupa 5min pe toate programele in afara de programul 1 .

Nu e activata oprirea automata ,am verificat condensatorii in special pe alimentarea de 5v  ,am schimbat memoria .

Deci pe canalul nr1 nu se opreste  daca mut pe oricare canal intra in stby dupa 5min  .

Rog frumos ajutor ,multumesc!

Link spre comentariu

ciudata manifestare incercati sa dublati canalul nr1 si pe canalul 2 memorati exact postul de pe canalul 1chiar si pe multe canale acelasi post ca pe canalul 1 si daca la posturile dublate pe alte canale tot se inchide atunci e dubios si banui  memoria 25cxx(merge cu una goala )sau procesorul,daca nu se mai inchide atunci e ceva legat de tuner sau semnalul primit de la tuner pentru procesor lipsa semnal

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 54 minute, iuliantv a spus:

...  banui  memoria 25cxx(  ...

Memoria este de tipul 24C02  si a fost probata , iar defectul poate fi provocat de condensatorul de filtraj  de 1micro din primar traf driver.

Editat de megabit
Link spre comentariu
Acum 10 minute, bobo a spus:

C408 cum zice megabit.

Defect tipic la mc64.

defectul condesatorului din trafo driver il cunosc si eu ,dar a dracului tv de ce nu se inchide pe ch1 (sa inteleg ca pe ch1 nu mai e nevoie sincro h):95

Acum 18 minute, megabit a spus:

Memoria este de tipul 24C02  si a fost probata , iar defectul poate fi provocat de condensatorul de filtraj  de 1micro din primar traf driver.

:95

Link spre comentariu
1 oră în urmă, iuliantv a spus:

defectul condesatorului din trafo driver il cunosc si eu  ...     (sa inteleg ca pe ch1 nu mai e nevoie sincro h)

Care sincro H ?:rade:

Se vede cat de bine cunoasteti ,, defectul  condensatorului din trafo driver'' , probabil ca este dificil sa-l scoateti de acolo, ca altfel ati fi putut constata ca din acel circuit nu se transmit impulsuri sincro H pentru microprocesor, ci o tensiune aparuta  in urma redresarii  unor impulsuri nefiltrate de acel electrolitic...

Tensiune cu care se comanda protectia, punand microprocesorul in stand-by !:limb::wretre

Abnormal = anomalie, anormalitate.

Editat de megabit
Link spre comentariu
Acum 9 ore, megabit a spus:

Care sincro H ?:rade:

Se vede cat de bine cunoasteti ,, defectul  condensatorului din trafo driver'' , probabil ca este dificil sa-l scoateti de acolo, ca altfel ati fi putut constata ca din acel circuit nu se transmit impulsuri sincro H pentru microprocesor, ci o tensiune aparuta  in urma redresarii  unor impulsuri nefiltrate de acel electrolitic...

Tensiune cu care se comanda protectia, punand microprocesorul in stand-by !:limb::wretre

Abnormal = anomalie, anormalitate.

bai nene acolo in acel trafo vin impulsurile din sincro h,tot acolo este si alimentarea prefinalului linii deci se blocheaza sincro h,nu mai spune ca nu e sincro h acolo ca e,acel condesator de care se vorbeste are legatura cu alimentarea prefinalului linii,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Condensatorul buclucas ascuns dupa o rezistenta nu l-am observat la prima vedere , acum televizorul functioneaza normal ,multumesc frumos tuturor pentru ajutorul acordat!

Link spre comentariu

ceva e putred la mijloc a-ti mentionat citez

,,intra in stand by dupa 5min pe toate programele in afara de programul 1,,

cum naiba mergea acest tv pe programul nr1 fara probleme si pe alte canale murea,eu asa ceva nu cred

Link spre comentariu

pai nu e posibil,aici eu cad de ........pentru ca defectul gasit nu are legatura cu defectul declarat de propietar,si pe mine ma enerveaza cand altii spun ca nu cunosc defectul,cu toate ca i-mi era cunoscut daca propietarul nu baga aberatia cu pr1 ,chiar daca unii sau exprimat,,technic,, spunand ca nu are alegatura cu sincro h,are pentru ca impulsurile h ajung in acel trafo driver in care e si acel condesator,mie nu-mi place sa fiu luat de prost ca nu ma exprim technic si ca cel ce a deschis topicul a postat o aberatie cu pr1,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări