Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calculatoare şi componente calculatoare produse în România

elctropan

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Din pacate este putin probabil ca sistemele de calcul industriale din lista sa fie inca pastrate la persoane fizice. As merge pe varianta trista ca au fost dezmembrate, cel mult subansamble sau componente ar putea fi ici-colo, sistem complet sau incomplet in cel mai bun caz intr-un depozit al uneia dintre institutele de cercetare sau al unei facultati, eventual intr-un laborator uitat sau nemodernizat dar si de acolo cumparat e dificil sau imposibil, mai ales fara pile aproape exclus :(  In asemenea locuri daca se caseaza ceva, tehnicienii sau cunoscatorii bine informati din interior care sunt interesati  nu rateaza ocazia sa puna mana pe obiectele de interes scoase din inventar.  In alte cazuri ajung direct la fier vechi, sunt factori de decizie care le considera gunoi de care trebuie scapat. 

Link spre comentariu
58 minutes ago, elctropan said:

Sunt convins că aşa este dle  IAndras, dar si aşa, dacă am reuşi să identificăm, tot ar fi bine.

Am avut ocazia sa vad un calculator de intreprindere la mijlocul anilor 90, nu stiu ce model era dar cu stocare de date pe benzi magnetice  respectiv pe niste discuri speciale. Ulterior asa am inteles ca s-a interconectat cu un calculator modern, datele au fost transferate pe acela dupa care  a fost scos din functiune si probabil casat, nu cunosc soarta ulterioara al calculatorului respectiv, intreprinderea unde era, azi nu mai exista, cladirile aferente cred ca au fost vandute.

Link spre comentariu

Pfui!!! Si am avut pana acum vreo 4-5 ani un CUB-Z perfect functional si cu dischete suficiente. Cand erau copiii mici ii pacaleam de se jucau pe el, aveam 2-3 joculete, ca sa ma lase pe mine la un 386.

De gura nevestei am dat acel CUB-Z la reciclare. Cand l-au aruncat aia in remorca si a facut poc m-a durut inima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări