yo3fhm Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 (editat) Mama Omida mi-a permis sa mai scot cate ceva din sac. Legea 356/2018 va ramane in forma actuala, dar pentru ca s-a recunoscut ca poate crea un cadru confuz de aplicare a sanctiunilor, se va modifica Decizia 245/2017. Formula asta a fost agreata si de FRR si urmeaza ca propunerile sa fie anuntate public in vederea dezbaterii in cercurile de profil (probabil ca vor exista anunturi si pe site-ul autoritatilor, cat si pe site-ul FRR, sau pe radioamator.ro ). Atentie - forma actuala a aparut in urma multiplelor reclamatii provenite tot dinspre unii radioamatori care, nemultumiti de concurenta neloiala pe care alti colegi au facut-o, au inaintat astfel de sesizari/reclamatii (de exemplu, folosirea unor puteri mult peste limitele permise si/sau operare frauduloasa). Sanctiunile vor fi "periate", dar o parte dintre ele vor ramane. In schimb, se va clarifica modul de aplicare al acestora si circumstantele in care se vor solicita inregistrari audio. Inregistrarile audio in cazul detinatorilor individuali obisnuiti vor fi excluse in cazul conditiilor normale de operare, ceea ce este cea mai asteptata modificare.. Ramane de vazut ce alte propuneri vor aparea. Nu intentionez s-o fac pe oracolul sau pe interesantul. Informatia pe care am postat-o este "pe surse" autoritare si am obtinut permisiunea de a informa pe aceasta cale colegii ca nu exista intentia de a utiliza legea in defavoarea radioamatorilor. Asadar, fiti pe receptie, ramaneti "vigilenti" de aceasta data si folositi oportunitatile de dezbatere care vor aparea, astfel incat sa ne fie bine tuturor. Mai concret : IMPLICATI-VA cand veti avea ocazia ! Si... acelasi P.S.: va rog nu-mi solicitati sa-mi tradez sursele. Nu intentionez sa fac glume proaste. Si eu, ca si dvs., astept cu nerabdare propunerile si schimbarile necesare. Si inca un P.S.: va rog, macar de data aceasta, nu va mai certati ! Va fi in interesul nostru, al tuturor. 73 si s-auzim numai de bine! Cezar Editat Ianuarie 11, 2019 de yo3fhm 2 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 12, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 Cezar, multumim de info, speram sa se realizeze asa cum spui si dorim toti. Pina la urma este calea logica, dupa lege urmeaza regulamentul de aplicare a ei, il asteptam cu interes si speranta in mai bine. Despre cearta...cred ca mesajul a fost adresat pentru utilizatorii radioamator.ro, aici chiar nu ne`am certat. Grig Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 (editat) Nici pe departe ... ba din contra ! Si pe radioamator .ro , un singur user a avut un comportament ( manifestat verbal ) cel putin ciudat ... cine stie , poate era intr - un moment de tulburare . De orice natura ar fi fost ... Editat Ianuarie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 12, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 (editat) Semanau a ceva "polite" de platit... N`am mai urmarit demult trafic SSB in 80m dar parca si acolo reglajul automat al amplificarii a deraiat acum citiva ani... Editat Ianuarie 12, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 De mult ( RAA - ul uman ) ... , ba chiar erau ( si sant ... ) episoade de supramodulare ! ... 1 Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 12, 2019 Partajează Postat Ianuarie 12, 2019 @Ion_Bumbu, Gauss si tuturor celorlalti colegi radioamatori (si nu numai) care citesc acest topic : Aveti dreptate, indemnul meu de a fi uniti si de a nu ne mai certa se adresa mai mult celor de pe radioamator.ro, unde cativa (din pacate, chiar creiere luminate), au iesit din bucla PLL. Probabil ca e vorba si de unele polite de platit. Exista unii oameni foarte sensibili care atunci cand sunt contrazisi, fac din asta o tragedie. Din pacate, unii chiar au lucrat ca pedagogi, disciplina in care iti demonstrezi stiinta/experienta prin intelegere, toleranta si respect fata de cei carora te adresezi. Asta, daca cel care o face, doreste ca auditoriul sa ramana cu ceva de la el, cand pleaca din sala. Altfel, simplul fapt ca respectivul a tinut un discurs din care nimeni n-a inteles mare branza, e lipsit de relevanta. Atat eu, cat si alti colegi, am salutat initiativa lui Ciprian de a amenda interventiile jignitoare ale personajului pe care l-ati amintit. Cu stima si urari de week-end placut, Cezar YO3FHM 2 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 Nu-i nici RAA-ul si nici PLL-ul. E mai grav, in cazul acelor colegi e vorba de autooscilatie. Cei ce o iau razna pe forumuri sunt usor de identificat. Ce-i de facut cu cei care pun purtatoare? Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 (editat) Probabil nimic ... Efortul de a - i identifica , si dovedi cu probe acest comportament , e ( cred ) mult prea mare . Radioamatorismul ( si practicantii ... ) sant rude sarace din familia telecomunicatiilor . Cel putin la noi ... P.S. - purtatoarea in scurte presupune ceva echipament , antena etc . Intr - o vreme , pe repetoarele VHF erau mai multe purtatoare decat conversatii . Probabil si proliferarea radiotelefoanelor , care acopera toata banda , a avut un cuvant de spus ... , multi dintre " glumeti " nici nu erau radioamatori . Editat Ianuarie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 14, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 Purtatoarea la ora actuala o elimina usor orice echipament cit de cit performant de radioamatori. Problema este daca uiti echipamentul pe eliminarea automata a purtatoarelor si treci in CW ! Radiogoniometrarea celor care perturba traficul nu este in sarcina radioamatorilor, pentru asta ANCOM are aparatura, si da, te pot depista destul de usor. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 (editat) Cu tot respectul ... un nene care se joaca cu o portabila VHF sau UHF , si e in miscare ( auto ) ... sau in vreo multime din oras , sau intr - un complex de blocuri , si PTT - urile sant de ordinul zecilor de secunde ... rezultatele identificarii sant zero . poate fi radioamator ( sau nu ) , nu mai are nici o relevanta . N - am auzit sa fie cineva identificat , cu atat mai putin nsanctionat . Si nu cred ca sta ANCOM - ul de asa ceva ... , in Bucuresti s - a piratat si blocat cu purtatoare ani de zile banda de 2 metri ... nu vad ce si cum un echipament de amatori , sau oricare altul ar fi putut inlatura asa ceva . Editat Ianuarie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 14, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 (editat) Domnule, discutam despre scurte... Cei care fac asta sint amatori autorizati, amplasament cunoscut, statii de verificare fixe... Toyota cu echipament si "portbagaj" deasupra etc. Nu`s asa greu de triangulat doar ca nimeni nu a reclamat si nici Ancom nu are timp de ei. Si parca a fost sanctionat cineva, nu mai ii stiu indicativul, era omul cu locomotiva, a avut si un site facut de niste colegi din Bucuresti, ceva fan club! :d A mai fost colegul din Arad, Dumnezeu sa`l ierte, si`a pierdut indicativul, a dat examen si si`a luat altul cred ca 2NIT. Editat Ianuarie 14, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 14, 2019 Partajează Postat Ianuarie 14, 2019 Ma rog , eu nu am vorbit de scurte . Oricum , oriunde ar fi ... efectul controlului , preventiei si al eventualelor sanctiuni , daca acestea s - au intamplat , a fost zero . Solutia modificarii legislatiei mi se pare pe cat de fortata , pe atat de ineficienta ... , nu inlocuieste cele mentionate inainte . Ma rog , pareri personale . De pe margine , ca nelucrand , nu ma deranjeaza nimeni . Doar fiindca a venit vorba ... Link spre comentariu
xubi Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 RST, din cate stiu nu puterea da masura lucrurilor, ci frecventa, banda de frecvente. Orice emisiune in benzi in care nu ai autorizatie, este ilegala Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 24, 2019 Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 Ok dragi radioamatori, a venit momentul sa ma tin de promisiune. Din gradina Mamei Omida, iata ultimele noutati : [...] Pentru a citi textul integral al documentului, click aici . Dupa cum vedeti, totul este onorabil, asadar nu aveti de ce sa va impacientati. N-ar strica in schimb, sa venim mai multi in ziua de 30 ianuarie! 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 24, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 Multumim, asteptam sa vedem cu o cotesc tinind cont de continutul explicit al legii... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum