Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Noi reglementari privind traficul radio si radioamator.

Ion_Bumbu

Postări Recomandate

@yo9hrb pai tocmai SSTV-ul e solutia.  Te duci cu inregistrarile si le zici: acum sa va puneti castile si sa ascultati cu mare atentie, poate va fac ochii ca la pacanele.

Pe RO-LINK oricum se inregistreaa tot si asta cred ca este foarte bine.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu
14 hours ago, yo3fhm said:

Cel mai bine ar fi sa cititi ce a scris Adrian YO3HJV aici :

http://yo3hjv.blogspot.com/2019/01/legea-nr-3562018-privind-unele-masuri.html

Cred ca a pus punctul pe I !

Am citit mai demult ce a scris colegul nostru.

La fel si ce au scris altii, din pacate, eu m`am oprit doar la Art4, lit g.

image.thumb.png.dca0937f61bfcc33781f5ca10aa1746b.png

Mai mult decit atit, doar la prima parte din acea propozitie, "sa mentina o copie a...", propozitie care se adreseaza tuturor detinatorilor de autorizatii de radioamator, aia "imi da dureri de cap"!

Mie`mi pare extrem de clara formularea, din pacate pentru noi radioamatorii.

YO3HVJ face o analiza pe textul L356/2018 coroborat cu Regulamentul radioamatorilor din 2017, acolo da, nu se aminteste de acea obligativitate a TUTUROR de a face copii

audio a legaturilor.

Ceea ce trebuie insa remarcat, este ca Regulamentul din 2017 va trebui modificat pentru a fi in concordanta cu noua lege.

Deci expunerea lui YO3HVJ va fi la obiect in momentul in care va face paralela intre L356/2018 si Regulamentul actualizat din 2019.

Cum o vor scoate la capat cu prima propozitie din Art.4 lit.g eu habar nu am.

Dupa o iesire isterica a unui coleg de pe radioamator.ro eu am preferat sa ma limitez a scrie doar aici.

Link spre comentariu
7 hours ago, Ion_Bumbu said:

La fel si ce au scris altii, din pacate, eu m`am oprit doar la Art4, lit g.

image.thumb.png.dca0937f61bfcc33781f5ca10aa1746b.png

Seara buna,

Aici avem de-a face cu o chestiune de finete. 

Au existat o serie de colegi care au dorit sa sublinieze ca acolo unde se pomenea de "conditiile stabilite prin actele normative in vigoare", era vorba doar de punctele 13 si 14 ale Anexei IV apartinand Deciziei Ancom nr. 245/2017.  Actele normative se impart in legi si acte normative subordonate legii. Prin urmare, act normativ poate fi atat Decizia Ancom nr. 245/2017 ("Regulamentul") cat si Legea 356/2018 in sine, care a fost deja publicata si promulgata si  va intra in vigoare fix de la inceputul lunii februarie. 

Din fericire, Legea 356/2018 nu stabileste nici un fel de conditii (norme) prin care sa se efectueze inregistrarile audio.

Consider ca in aceasta situatie, logic ar fi ca singurul "act normativ in vigoare" care precizeaza cate ceva despre conditiile in care sa se efectueze inregistrarile audio, ramane  Deciziei Ancom nr. 245/2017, prin cele stipulate la punctele 13 si 14 ale Anexei IV.  Iar acolo, este vorba de doar situatiile in care statiile radio (de club sau individuale) sunt operate prin remote access (adica de la distanta). 

Asadar, inregistrarile trebuiesc efectuate in urmatoarele situatii:

- daca statia dvs. personala ar fi operata de la distanta (de un alt radioamator in afara dvs.);

- daca sunteti responsabilul unei statii de club care este operata de la distanta

- daca radioclubul detine repetoare active.

P.S.> Ati observat probabil ca atat Ciprian, cat si subsemnatul, am luat pozitie in fata afrontului adus de colegul Mircea.

Parerea mea e ca ar trebui sa va exprimati liber parerea si in continuare si sa ignorati astfel de iesiri !

Cu stima,

Cezar YO3FHM

Link spre comentariu

Multumesc Cezar, voi posta aici, se pare ca in mare situatia se lamureste.

Totusi conform celor stiute de mine, fiecare lege din Romania urmeaza a fi aplicata dupa promulgarea regulamentului de aplicare a legii.

Asta inseamna un nou Regulament al radioamatorilor.

Sa vedem cum va arata.

Legea asa cum este ne restrictioneaza posibilitatea de a lucra cu acele statii care nu sint supuse ei si nu doresc sa fie inregistrate de persoane particulare.

Nici faptul ca toate cluburile inregistreaza traficul nu este normal dar marea masa a amatorilor n`a fost afectata si de aici "linistea", acum cind toti sint afectati

apar reactiile.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
4 hours ago, Ion_Bumbu said:

Legea asa cum este ne restrictioneaza posibilitatea de a lucra cu acele statii care nu sint supuse ei si nu doresc sa fie inregistrate de persoane particulare.

Nici faptul ca toate cluburile inregistreaza traficul nu este normal dar marea masa a amatorilor n`a fost afectata si de aici "linistea", acum cind toti sint afectati apar reactiile.

Buna seara,

Care este textul de lege care ar interzice inregistrarea unor legaturi radio care se desfasoara in frecvente publice (neprivate), nu au caracter personal (privat) si nu sunt nici criptate? 

Cu stima,

Cezar

Link spre comentariu

Astfel de inregistrari incalca dreptul la intimitate si imagine a persoanelor daca sint facute in mod neanuntat, cel putin asa cred eu, ma insel cumva?

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Aseara la radiosant am auzit ca reglementarea nu are treaba cu terorismul si alte alea,  cica ar fi o masura menita sa disciplineze tagma radioamatorilor. De acum nu se mai injura,  cel mult se vor bruia reciproc.

Link spre comentariu

@Ovidanie eu cred ce s-a discutat la "radiosant" si am zis aici https://www.elforum.info/topic/135710-noi-reglementari-privind-traficul-radio-si-radioamator/?do=findComment&comment=1740030 asa:

"Legea probababil a aparut din alte motive, generate tot de radioamatorii ce nu au unde sa-si verse frustrarile si din neputinta autoritatilor de a rezolva reclamatiile. "

Frustratii sunt aia de incalca regulamentul si nu fac cinste acestei comunicati! Unerori chiar si in timpul QTC-ului duminical aparea cate un frustrat si perturba decursul emisiunii.

Link spre comentariu

Ca sa mai potolim spiritele ...

Va anunt ca am avut o intrevedere cu Mama Omida, care m-a rugat sa va transmit tuturor ca in curand, vor aparea informatii de bun augur pentru oastea radioamatorilor. :n1:53  

Mai mult nu pot sa va povestesc, pentru ca voi fi pedepsit :) :rzb 

Restul, il veti vedea singuri, pe parcurs, pana la sfarsitul lunii. Sub forma de declaratii, anunturi, alte stiri.

Atentie, nu luati in seama manifestarile agenturilor straine!

Vor exista reactii dure la adresa acestei stiri, dar totul e sa priviti senin si sa aveti incredere ca apa trece, pietrele raman. 

Va rog sa nu-mi puneti alte intrebari.

73!

Editat de yo3fhm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări