gauss Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) Cine le ia ( cartelele ) pentru ceva ilicit , sau imoral etc . , nu le incarca . Le foloseste o singura data . Plus ca nu e obligatoriu sa fie folosite in Romania ... in alte parti se reincarca cu cartele valorice , cu cod . In fine ... S - a ajuns la aspectul " terorist " ( nu stiu daca e cel mai bun termen ) fiindca in topic s - a oferit explicatia ca posibila reglementare e din " legislatia antitero " . Sincer , eu nu - i vad alt scop . Ma rog , daca vorbim serios . Si daca beneficiarul masurii e de buna credinta ... Altfel , ce eficienta ar avea ... , m - am exprimat . Sant curios in cazul comunicatiilor digitale , ce ar trebui inregistrat ? ... si cu ce dispozitiv ? ... poate nu toate capteaza si redau fidel emisiunea respectiva . De unde ar trebui prelevata informatia ? ... Fisierele sau inregistrarile se mai corup , se sterg accidental , se compromite sau defecteaza suportul , se pierde , se distruge la incendiu , inundatie , accident auto ( daca - l transporti ) etc . Ce se intampla daca esti intrebat despre ? In fine ... Editat Ianuarie 6, 2019 de gauss Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Probabil ne vom transforma in "CUMINTENIA PAMANTULUI " ! Link spre comentariu
ndor Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 Acum 12 ore, gauss a spus: .... . Sant curios in cazul comunicatiilor digitale , ce ar trebui inregistrat ? ... si cu ce dispozitiv ? ... poate nu toate capteaza si redau fidel emisiunea respectiva . De unde ar trebui prelevata informatia ? ... Fisierele sau inregistrarile se mai corup , se sterg accidental , se compromite sau defecteaza suportul , se pierde , se distruge la incendiu , inundatie , accident auto ( daca - l transporti ) etc . Ce se intampla daca esti intrebat despre ? In fine ... Pe PC . E cel mai usor lucru. Nu mi-as face probleme cu coruperea fisierelor . Are cine sa se ocupe de asa ceva . Legea nu spune si cat timp trebuiesc pastrate . o ora , o zi , un deceniu.... Sau spune ? Banuiesc ca ar trebui sa iasa si normelele de aplicare a legii . Altfel legea nu se poate aplica . PS-Am vazut HDD-uri scoase din foc de pe care s-au recuperat partial datele . Daca se vrea ceva ....se obtine . Dar eu zic ca mergem prea departe cu presupunerile . Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 (editat) Legea ce urmeaza sa intre in vigoare , daca mai are cineva dubii : Lege 356 2018.pdf 38 minutes ago, ndor said: Pe PC . E cel mai usor lucru. Nu mi-as face probleme cu coruperea fisierelor . Are cine sa se ocupe de asa ceva . Legea nu spune si cat timp trebuiesc pastrate . o ora , o zi , un deceniu.... Sau spune ? Banuiesc ca ar trebui sa iasa si normelele de aplicare a legii . Altfel legea nu se poate aplica . PS-Am vazut HDD-uri scoase din foc de pe care s-au recuperat partial datele . Daca se vrea ceva ....se obtine . Dar eu zic ca mergem prea departe cu presupunerile . Daca ati citi ...ar fi mult mai simplu . Valabil acelasi lucru era si ieri ... am sugerat documentare . Ma rog , nu e treaba mea ... dar daca tot ne dam cu parerea , un pic de rigoare ar fi meritorie . Sau nu ? ... , ce credeti ? Eu inteleg ca nu . Ca atare , ma retrag din topic ... nu vad ce as mai putea afla ( nou ) . Legea e lege , chiar si din auzite . Necunoasterea nu absolva de urmarile incalcarii ... asa am invatat in anul I , la cursul Principii generale de drept , materializarea si aplicarea lor in practica legislativa si aplicativa curenta . Sper sa - mi fi amintit corect , a trecut ceva timp. In fine ... am mai scris , personal nu ma afecteaza ... si nu cred ca mai prind in RO reactualizarea autorizatiei . E un drept ... nu o obligatie .Pot alege sa nu mi - l exercit , neindeplinind conditiile necesare . In rest , la partea cu IT, stocare etc . , discutia e inutila . Cel putin pentru mine . Cu totul altceva am spus ... si am nedumeriri ca radioamator . Poti efectua trafic doar pe repetoare VHF , UHF etc . , in portabil . " Pe PC . E cel mai usor lucru. " Trebuie sa umbli cu PC - ul dupa tine ? ... inteleg ca da . Daca ti - l fura cineva , sau il pierzi ? ... Cum recuperezi de pe un SSD defect , criptat sau virusat ? ... Apropo , santeti radioamator autorizat ? ... ca usurinta ( vazuta ) din afara poate fi un pic diferita de realitate ... Editat Ianuarie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
ndor Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 Ok. Citit. 1 an. De parca asta era esenta problemei . In rest ramane cum am spus. Mi-am dat cu parerea la ce s-a discutat in forum nu am facut analiza la textul legii . "g) să menţină o copie audio a traficului realizat pe staţia radio pentru o durată de un an, în condiţiile stabilite prin actele normative în vigoare;" Si daca tot am citit-o acum ,mentin ce am spus si ieri , anume ca se incadreaza pe domeniul antitero . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 7, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 Mai bine era ceva antiprostie decit antitero! 3 Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 (editat) Da, clar e pentru antitero! Adica radioamatorii teroristi o sa transmita YOxBUM apel general, apel general pe banda de 2m si peste un an ii cer inregistrarea sa vada daca au zis BUM sau POC. Sunt curios ce fata o sa faca organele de control (ANCOM + STS + cine o sa mai fie) cand radioamatoarul X o sa le prezinte inregistrarile de telegrafie. Ce e asta mah? Bah cred ca e Morse dar cand am dat spaga la angajare nu m-au pus sa invat si asta. Legea probababil a aparut din alte motive, generate tot de radioamatorii ce nu au unde sa-si verse frustrarile si din neputinta autoritatilor de a rezolva reclamatiile. Editat Ianuarie 7, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 7, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 Legea este cu caracter general si ne`au bagat la gramada si pe noi acolo. Toate reglementarile existau si pina acuma, mai putin inregistrarea traficului propriu. Intre noi o fi OK, sintem supusi aceleasi legi, da ce gaia facem cu strainii, aia poate nu doresc sa fie inregistrati YOxxxx, op Nea Caisa, atunci cum ii ceri unui Dx in pileup sa accepte sa fie inregistrat de tine? care va fi pina la urma formatul unui apel YO? va fi interesant... Asteptam Regulamentul de la ANCOM, sa vedem cum va suna... In ochii autoritatilor noi nu contam, eventual ca sursa de bani la buget din amenzi desi pina acum nu stiu sa se fi dat... Autorizatiile sint la liber, fara plata, nu ca ne iubesc asa mult, dar neplatind nu poti cere protectia benzilor fata de perturbatori. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 Când am ajuns așa de rău încât o tută ca Veorica să fie numită ,,prim ministru,, nu trebuie să ne mai mirăm de legile scoase și aprobate orbește de ,,aleși,,.......probabil cineva ,,de sus,, avea nevoie să-și justifice din când în când salariul și s-a gândit să mai bulverseze și mediul radiofonic, că politica e varză. Chestia cu cartelele vândute numai cu un act de identitate mi se pare de bun simț, după ce indivizi cretini și iresponsabili au sunat noaptea să ceară ajutor, că sunt blocați pe munte (cu date clare de localizare), iar o echipă de salvamontiști să-și riște viața căutându-i câteva ore....ca apoi să fie sunați din nou, să nu se mai deranjeze, că au găsit drumul fiindcă sunt de fapt la un local din București.Și câte apeluri false la 112 sau aiurea or mai fi fost..... Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 Ar fi interesant de vazut reactia FRR,daca mai exista si daca mai apara interesele vre-unui grup de radioamatori.Adica trebuiau sa aibe o atitudine agresiva inainte de votarea legii,trebuiau sa fie informati de o posibila modificare a regulamentului inainte ca aceasta sa se produca.Asta se face prin relatii la nivelul ministerului ,ministerelor mai bine zis.Din pacate Ciobanita nu mai e asa ca va trebui probabil sa 'le ducem toate ". Probabil si o discutie preliminara cu reprezentantii zonali ai IGR ar ajuta,mai ales ca o parte din ei sunt radioamatori. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 (editat) 1 hour ago, validae said: Când am ajuns așa de rău încât o tută ca Veorica să fie numită ,,prim ministru,, nu trebuie să ne mai mirăm de legile scoase și aprobate orbește de ,,aleși,,.......probabil cineva ,,de sus,, avea nevoie să-și justifice din când în când salariul și s-a gândit să mai bulverseze și mediul radiofonic, că politica e varză. Chestia cu cartelele vândute numai cu un act de identitate mi se pare de bun simț, după ce indivizi cretini și iresponsabili au sunat noaptea să ceară ajutor, că sunt blocați pe munte (cu date clare de localizare), iar o echipă de salvamontiști să-și riște viața căutându-i câteva ore....ca apoi să fie sunați din nou, să nu se mai deranjeze, că au găsit drumul fiindcă sunt de fapt la un local din București.Și câte apeluri false la 112 sau aiurea or mai fi fost..... Mai nou , cheama Salvarea ... fiindca drumul nu e deszapezit , sau nu au microbuz la ora respectiva , si se grabesc sa ajunga la vreo chestiune de interes personal . Sau doresc sa calatoreasca mai confortabil etc . Unii pur si simplu se " distreaza " adresand injurii operatorilor de la 112 , sau intreband de rezultatele de la 6 din 49 , de la meciurile sportive , sau alte minunatii . Exemplele abunda , se pot gasi usor in media ... Cred ca o amenda penala substantiala si imputarea cheltuielilor ( in civil ) ar fi mai folositoare societatii decat masurile ( noi ) pe linie de comunicatii radio de amatori . in fine ... Editat Ianuarie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 (editat) 2 hours ago, grosu99 said: Ar fi interesant de vazut reactia FRR,daca mai exista si daca mai apara interesele vre-unui grup de radioamatori.Adica trebuiau sa aibe o atitudine agresiva inainte de votarea legii,trebuiau sa fie informati de o posibila modificare a regulamentului inainte ca aceasta sa se produca.Asta se face prin relatii la nivelul ministerului ,ministerelor mai bine zis.Din pacate Ciobanita nu mai e asa ca va trebui probabil sa 'le ducem toate ". Probabil si o discutie preliminara cu reprezentantii zonali ai IGR ar ajuta,mai ales ca o parte din ei sunt radioamatori. IGR nu mai exista din 1997 . Acum autoritatea competenta este ANCOM . http://www.ancom.org.ro http://www.ancom.org.ro/radioamatori_2899 Editat Ianuarie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 ANCOM sa fie,importanta e ideea ! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 (editat) Foarte adevarat ! ... Chiar sant curios ( de pe margine ... ) cum vor evolua lucrurile . Mai ales daca ... Editat Ianuarie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 Drace! Tocmai cand voiam sa ma apuc de SSTV. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum