Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Noi reglementari privind traficul radio si radioamator.

Ion_Bumbu

Postări Recomandate

Cat timp se vand cartele SIM fara ( sa prezinti ) nici un act de identitate ...  Pe asta n - or fi vazut - o antitero aia invocati ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

http://www.ancom.org.ro/uploads/links_files/DECIZIA_ANCOM_245_2017_PRIVIND_REGLEMENTAREA_SERVICIULUI_DE_AMATOR_(002).pdf

La acest document,mai precis,paragrafele 13 si 14 de la pagina 13...face trimitere noua lege.

Nu stiu care este motivul pentru inregistrarea legaturilor efectuate in mod remote sau a statiilor de club...dar in marea majoritate a radioamatorilor YO nu este afectata de lege.Si...mai este un aspect...legile din Romania sunt facute sa fie ignorate sau sa fie aplicate cu dedicatie...

Editat de yo2mhj
Link spre comentariu
3 minutes ago, yo2mhj said:

Domnule, acest document, dupa care ne desfasuram activitatea acum este din 2017.

Legea 356/2018 a fost promulgata in 27/12/2018 si va deveni operativa prin februarie 2019.

In acel moment se va schimba si continutul reglementarilor serviciului de radioamator pentru a fi in concordanta cu legea.

Nimeni nu a sustinut ca in acest moment trebuie facute acele inregistrari.

Link spre comentariu
Acum 22 minute, gauss a spus:

Cat timp se vand cartele SIM fara ( sa prezinti ) nici un act de identitate ...  Pe asta n - or fi vazut - o antitero aia invocati ? ...

Parca au dat , sau au vrut sa dea o lege si pentru asta .Nu stiu daca in prezent se aplica .

Link spre comentariu

Se poate afla , relativ usor . Daca exista interes . Ieri nu se aplica . Asta in ipoteza ca exista o lege . Spuneam ca ieri nu se aplica ... am reinnoit niste abonamente de telefonie mobila ... am primit si ceva cartele bonus . Nu figureaza in nici un act . Langa bloc am un chiosc de presa , tigari etc . Are expuse cartele de la toti operatorii ... la face si reclama .  Idem si la doua buticuri alaturate .  

Editat de gauss
Link spre comentariu

SIM fara buletin nu se mai vand din decembrie. Stiu pentru ca tocmai am cumparat unul de ORG.

La lege sa asteptam normele de aplicare.

Vor fi gata peste cativa ani si sau vor anula cerintele stupide, sau vor fi inaplicabile.

Apoi o sa vedem ce facem, eventual luam licente in LZ.

Link spre comentariu

La chioscul pomenit si la buticuri nu cer act de identitate . Ce sa faca cu el ? Unde sa consemneze datele ? ... si ce sa faca cu ele ? Puteti preciza reglementarea in baza careia nu se mai vand fara " buletin " ? 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Imi amintesc ca a fost doar un proiect de lege referitor la cartele, acum vreo 3 ani. Până în toamnă aceasta se vindeau la liber. Bănuiesc ca și acum, probabil nu peste tot.

Oricum e o mare prostie, să obligi radioamatorii sa-si inregistreze corespondențele radio.

Dar noi avem tradiție în prostii de acest fel, încă de la apariția in lume a radiodifuziunii comerciale și primelor aparate pe piata (1920 ... 30), ai noștri s-au grăbit să interzică prin lege deținerea unui aparat de radio ! ... aberant, anacronic, ridicol.

Dacă radioamatorismul e catalogat de unii ca activitate cu potențial subversiv,  n-au decât să monitorizeze in continuare benzile de amator. Oricum asta se face de multă vreme...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Intr - o lume dominata de internet  si telefonie mobila , sa nu zic de  aplicatii gen  Instagram  etc . , e cam lacatul pus pe usa grajdului dupa ce au fugit caii . Ma rog , or fi si alte considerente  ... legiuitorul stie intotdeauna mai bine . Personal respect si legile care nu s - au dat inca ... asa ca nu  voi fi afectat . Totusi ... s - a mai pomenit in topic ... CB - ul si PMR - ul ? ... sau au o alta aia a ma - sii ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu nu am mai gasit in Craiova cartela decat la magazinul din Mall. Poate a fost o coicidenta, dar pentru un SIM prepay mi-a cerut buletinul si a facut un xerox.

Sper ca nu pentru vre-un credit.

Ar trebui ca la fiecare lege sa se ataseze pozele, numele si pozitiile celor care au initiat-o si redactat-o  in forma prezentata masinii de oficializare.

Poate asa, in vazul lumii, le-ar fi mai greu sa lucreze cu rea vointa.

Ascunsi in spatele unor politicieni de calitatea celor locali orice vierme e un kaiten.

Oare ce se poate face acum, ca la consultatea publica a trecut....

Link spre comentariu
Acum 53 minute, yo7lhe a spus:

SIM fara buletin nu se mai vand din decembrie. Stiu pentru ca tocmai am cumparat unul de ORG.

La lege sa asteptam normele de aplicare.

Vor fi gata peste cativa ani si sau vor anula cerintele stupide, sau vor fi inaplicabile.

Apoi o sa vedem ce facem, eventual luam licente in LZ.

Poate nu se mai vind, dar se dau gratis prin diverse magazine!

Link spre comentariu

Am ajuns de la radioamatorism la terorism, suntem bine.

Se dau cartele moka dar cum le reîncarci?  Anul trecut a fost prima oară când la reîncărcare m-au întrebat numele. Oricum îl aveau pentru că mai mereu am reîncărcat online.

In ultimii ani după fiecare atentat terorist serios am auzit următoare chestie: teroristul / teroriștii erau în evidențele serviciilor secrete și se știe că au legături cu rețeaua teroristă x y 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări