Ion_Bumbu Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) Acest subiect se dezbate si pe radioamator.ro LG-2.pdf Art. 4 alin. g obliga la mentinerea unui fisier audio cu legaturile efectuate pe o perioada minima de 1 an. Toate QSO-urile indiferent de modul de lucru trebuie inregistrate...si daca un corespondent nu doreste acest lucru, ce facem? Cum cerem acordul celorlalti corespondenti? Daca noua ne pot impune asta, celorlalti nu prea vad cum, ne trezim izolati, dupa astia traficul radio se desfasoara doar intre statii romanesti? Parca au cazut in cap! Singurii care nu par a fi prinsi in lege sint CB-istii si PMR-istii. L.E. Sint cuprinsi si CB-istii si PMR-istii...sa vad cum inregistreaza TIR-istii convorbirile... Editat Ianuarie 6, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
yo2mhj Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Atenție,se face referire doar la QSO-uri remote și la traficul din stațiile de club. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) Perfect ar fi dar din art 4 alin g nu rezulta asta. Sper sa ai dreptate insa... Editat Ianuarie 6, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) Din QTC-ul de la YO5KUC eu am inteles exact cum spune si @yo2mhj. E adevarat ca din lege nu se intelege asta dar altfel cred ca e o mare absurditate, nici nu inteleg cum se pot face verificari la asa ceva. CB-istii cu sute de watti orium erau pe langa lege si rareori ii verifica cineva. Editat Ianuarie 6, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Legea face trimitere la actele in vigoare,mai precis reglementările ANCOM pentru radioamatori unde se precizează acest lucru. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Sper sa aveti dreptate, insa reglementarile ANCOM se bazeaza pe legile publicate in MO. Vom vedea ce de va intimpla mai departe, momentan este cam vinetie treaba. Poate va apare ceva regulament de aplicare a legii, asa cum se face la noi. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 E fara dubii ... , dupa parerea mea . Textul este fara echivoc , trebuie doar citit si inteles . Daca stim dinainte ce trebuie sa intelegem , discutia e inutila . P.S. - nu mai emit de mult ... mai mult de 3 cincinale . Receptia e libera ... cel putin in U.E. La noi , nu ... Oricum , nu se moare fara radioamatorism . Vorbesc in nume propriu . Pe alte meleaguri , e mai usor . Sper sa incropesc acolo ceva ... dupa obtinerea celor de cuviinta din pdv legal . 1 Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) In traficul radio serviciul de amator nu avem voie sa folosim cuvinte / expresii indecente sau insultatoare. Pe forum totusi le pot transmite sa isi bage eterul in c...r? Acum ascult QTC-ul pe RO-LINK Online si am autorizatia expirata! Ce patesc? M-am si autodenuntat. Editat Ianuarie 6, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Numai in varianta " apasat " ! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) Nu se moare, este o pasiune care se desfasoara in cadrul legal. Daca nu se doreste asta, nu putem decit sa conformam. @Stefan, da, puteti sa le transmiteti asta si din partea mea! Editat Ianuarie 6, 2019 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) Asa este ... din pacate , nu a disparut perceptia ca e o activitate subversiva , de spionaj , si oricum impotriva interesului national . Au trait destui bine pe baza acestei perceptii , probabil se doreste continuarea ... Ma rog , pareri personale . P.S. - astept cu nespus interes reglementari privind folosirea internetului ... ca in China , dupa care plang multi . Editat Ianuarie 6, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
ndor Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Mie-mi pare ca legea asta se doreste a se inscrie in domeniul antitero. Daca pentru GSM si internet , ISP-isti, au obligatia sa stocheze log-urile timp de 6 luni si cam tot ce inseamna comunicatie , radioamatorii cam scapasera de asta . Se pare ca si-au adus aminte si de ei . Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 logurile nu si continutul comunicarii, loguri aveam si pina acuma ca radioamatori! chiar si numai pentru statiile de club operate de la distanta cu pare a fi si tot e o timpenie monumentala! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) Bine ca Romania e prima tara care s - a gandit la asta ... sigur ne creste punctajul la U.E. Probabil si la ONU ... care a avut si ea statie de radioamatori ... inteleg ca va fi reactivata . Probabil in lumina noii reglementari . Editat Ianuarie 6, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) @ndor Aveti perfecta dreptate! Acum sper ca in urmatoarele luni sa nu cumva sa ne ceara sa purtam la noi un inregistrator sa tinem arhiva a tot ce am vorbit, cu cine am vorbit, tot in contul activitatilor antitero! La telefonie se tinea arhiva cu loguri nu a ce am vorbit ci doar a numerelor. Loguri avem dar nu`i destul! A mai aparut si interdictia transmiterii mesajelor codificate! Editat Ianuarie 6, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum