norad Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Cu produsele alimentare ne-am lamurit. Slovacii si ungurii au cumparat produse de aceeasi marca din magazinele lor cat si din Austria si le-au comparat din punct de vedere al ingredientelor. Si au gasit unele diferente la accesi marca. Concluzia lor: calitate mai buna la produsele pentru Europa de Vest. La autoturisme, am verificat la una dintre masinile mele. Era un soft de la Hyundai ce iti spunea codurile originale ale pieselor: am bagat VIN-ul masinii mele si, Bingo!: vehicul destinat Europei de Est. Nu comentez calitatea, caci nu stiu cum e o masina destinata pietii vestice. Acum, suntem pe forum de electronica. Aveti date concrete, demonstrabile, de aparatura electronica, de o calitate mai slaba, destinata Europei de Est? Adica, la marci ce se vand si acolo si aici. As vrea, pe cat posibil, sa ne limitam la produsele electronice si electrocasnice. Piese, diverse componente, laptopuri, televizoare, masini de spalat etc. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) O prima abordare ar putea veni de la faptul ca pentru multe electronice si electrocasnice sant fabrici in Polonia si Ungaria , Slovacia , Bulgaria , Slovenia ... care produc si exporta DOAR in Europa de Est ... cateodata si in Rusia . Eu am asa ceva ... marci sonore ... Sony , Panasonic ... si altele . Nu stiu cat de calitative sant in sine , cat ar trebui ... si cum sant fata de cele vestice . Ar fi si oarecum greu ... un TV Sony pe care l - am achizitionat recent are desfacere numai in Europa de Est . In genere , sant modele care nu se regasesc pe piata vestica . De ce oare ? ... Comercial si tehnic nu se justifica decat in cazul unor produse ( mai ) ieftine ... usor de inteles de unde vine ieftinatatea . Ca muncitorii si costurile cu fabricatia , protectia mediului , materiile prime etc . sant mai mari decat in China . Trag concluzia ca se face rabat la una - alta , pe ici pe colo ... stim toti , in partile esentiale . Nu numai la materiale si calitatea manoperei , produsele in sine sant din proiectare variante " lite " . P.S. - se aplica si la ceva scule electrice de mana ... Makita si - a facut fabrica in Romania , dar e pudica sa scrie pe produse ... apare sigla generica made in UE ... Bosch are in Ungaria etc . https://www.zf.ro/companii/grupul-japonez-makita-va-angaja-peste-300-de-oameni-la-fabrica-de-langa-bucuresti-3066265 Editat Ianuarie 6, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) Un lucru bun . Eu am ceva Makita ... dar are indicativul made in UE , imi creste tensiunea cand vad asa ceva . Din pdv legislatie , in Romania trebuie specificata neconditionat tara de origine a unui produs valorificat prin activitati reglementate de comert , indiferent ce ar fi acest produs . Se respecta NU ... , cine nu crede , sa intre in primul magazin de produse alimentare . Mai ales supermarketuri ... Editat Ianuarie 6, 2019 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 4 hours ago, norad said: Cu produsele alimentare ne-am lamurit. Slovacii si ungurii au cumparat produse de aceeasi marca din magazinele lor cat si din Austria si le-au comparat din punct de vedere al ingredientelor. Si au gasit unele diferente la accesi marca. Concluzia lor: calitate mai buna la produsele pentru Europa de Vest. La autoturisme, am verificat la una dintre masinile mele. Era un soft de la Hyundai ce iti spunea codurile originale ale pieselor: am bagat VIN-ul masinii mele si, Bingo!: vehicul destinat Europei de Est. Nu comentez calitatea, caci nu stiu cum e o masina destinata pietii vestice. Acum, suntem pe forum de electronica. Aveti date concrete, demonstrabile, de aparatura electronica, de o calitate mai slaba, destinata Europei de Est? Adica, la marci ce se vand si acolo si aici. As vrea, pe cat posibil, sa ne limitam la produsele electronice si electrocasnice. Piese, diverse componente, laptopuri, televizoare, masini de spalat etc. Ca sa ai produse bune nu ai vrea sa negociezi la sange cum faceau comunistii (securistii) pe vremuri? Constat ca democratii nu prea au chef de capitalism. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Iti multumim ca ne-ai reamintit de seriozitatea de atunci si cum Partidul avea el personal mare grija de noi ca nu cumva sa ajungem sa ne pacaleasca dujmanu' da clasa decat atunci cand o face plopu' pere si "richita" micsunele. Intradevar, comunistii au negociat "la sange" importurile incat timp de un deceniu n-am mai vazut nimic din afara, am facut foamea, iar de exemplu banane am vazut doar in poze, si asta ca nu cumva sa ne pacaleasca dujmanu' imperialist cu produsele lui de proasta calitate. Asta dupa ce imprumuturile externe fusesera si ele negociate "la sange" incat s-au trezit apoi ca in urma semnaturilor puse pe contractele de imprumut respective au de platit dobanzi chiar si de 20%, iar pentru asta au dat vina nu pe cei ce au negociat si semnat contractele in numele Ro, ci pe... "dujmanu' da clasa imperialist". "Dujman" pe care au hotarat sa-l "pedepseasca" exemplar prin rambursarea anticipata a imprumuturilor pentru care s-au platit si penalitati pentru ca asa de "la sange" fusesera negociate ... Situatie in urma careia economia a fost dusa pe marginea prapastiei iar societatea la stadiul de exploziv cu fitilul montat gata de a fi aprins de oricine din afara sau din interior si a exploda asa cum s=a si intamplat, adica in cea mai sangeroasa schimbare de regim din Europa contemporana. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Pai nu stie toata lumea ca americani-s de vina? Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 7 hours ago, sdx said: Pe unele scrie: Cred că acel bormaşin este pentru baptişti. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 Si pe flexul meu scrie Made in Ro. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 Cel mai nasol este ca ne vand medicamente cu eficienta scazuta. Am cumparat Zinnat (cefuroxima) si a fost mai prost decat cefuroxima fabricata la Iasi. Am constatat ca si alte medicamente "de firma" nu sunt la nivelul asteptarilor. O teapa mare este cu antidiabeticele (insulina in primul rand), care sunt net mai putin eficiente decat cele din farmaciile din Vest. Este posibil ca in acest caz sa functioneze o schema de fraudare a bugetului Romaniei, de tipul Hexi Pharma, antidiabeticele fiind platite de statul roman (sunt gratuite pentru pacienti). Totul se face prin cozile de topor de la noi, de care nu ducem lipsa. Link spre comentariu
Postări Recomandate