Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire panglica display.

Postări Recomandate

Este ceva adeziv conductor, dar e scump si eu nu am folosit asa ceva.   Cred ca ai si exfoliat traseele pe acolo, nu cred ca le mai poti lipi cum au fost.

Poate sub microscop sa lipesti fire foarte subtiri pe cof-ul ala daca e din kapton si rezista la temperatura. Dar e migalos si nu ai prea multe incercari. Daca nu alt display.

Link spre comentariu

Varu-meu a dezlipit banda de pe cablaj și am lipit-o împreună înapoi direct fără fire (rezista la temperatura) folosind fludor normal și un microscop. Mi-a luat (in doi pt ca el ținea panelul) circa 3 ore și ceva dar are deja peste 2 ani decid îl folosește. 

Am cositorit și cablajul și banda cu un strat foarte subțire (curățat parțial cu tresa) dar nu prea subțire ca să se poată lipi totuși. Microscopul este necesar ca să poți poziționa corect banda. Sînt niște marcaje (erau la acesta cel puțin) cu dungi și cruciulițe ce trebuie aliniate și nu se vad decit sub microscop sau lupă puternica. 

La mine s-au făcut și citeva scurturi din cauza ca am pus prea mult cositor (după ce inițial am pus prea puțin) și înlăturarea lor a durat cel mai mult. Mult flux lichid și încălzit cu virful mare de la stație cautind cu microscopul unde sint scurturile. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

De lipit driverul pe cablaj (PCB)este relativ simplu,flux cu pasta de lipire ,ochi buni si statie de lipit cu varf lat in lipsa de alte scule dedicate.Daca.i smuls de pe sticla...e mai grav,fara masina de bonding nu ai cum rezolva ,asta in cazul fericit in care nu ai smuls si traseele de pe ecran.In Iasi sunt functionale 3 masini de bonding pentru lipit drivere care.si fac treaba destul de bine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări