VAX Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 (editat) On 1/6/2019 at 3:33 PM, miticamy said: Acum 29 (nu 69) ani au fost impuscati cu sange rece copii, parintii lor si acum traiesc drama cumplita fara a li se face dreptate. Si ei ar trebui sa-si aminteasca de decret? Lovilutia (mascarada) din '89 a avut rolul sa acopere (mediatic) invazia de catre SUA a statului Panama. A fost la intelegere intre Bush si Gorbaciov (demolatorul URSS-ului, agent racolat de CIA). Editat Ianuarie 7, 2019 de VAX Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 Toate tarile aflate sub aripa ''ocrotitoare'' a Uniunii Sovietice,au fost obligate sa respecte ''linia directoare'' trasata de rusi. Citeva state care s-au razvartit(Polonia,Ungaria si mai tirziu Cehia),avind de suferit de pe urma razvartirii. Noi am stat cu capul plecat si am rabdat! Cel ce ridica ,capu' risca sa plece la ''reeducare'' la Canal sau pe santiere deschise in toata tara. Cei mai ''căpătînoși'' au ajuns la Sighet,Gherla si alte ''statiuni de odihna si tratament''. Multi n-am mai fost vazuti niciodata! Nu mai vorbesc de cei stramutati in Baragan. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 2 hours ago, GEO 53 BN said: Toate tarile aflate sub aripa ''ocrotitoare'' a Uniunii Sovietice,au fost obligate sa respecte ''linia directoare'' trasata de rusi. Citeva state care s-au razvartit(Polonia,Ungaria si mai tirziu Cehia),avind de suferit de pe urma razvartirii. Noi am stat cu capul plecat si am rabdat! Diferenta intre diferitele tari din lagarul comunism a fost excesul de zel in a aplica linia "directoare". La noi excesul de zel a fost foarte mare , altii cum ai spus CHIAR s-au opus directivelor de la moscova. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 Acum 3 ore, GEO 53 BN a spus: Toate tarile aflate sub aripa ''ocrotitoare'' a Uniunii Sovietice,au fost obligate sa respecte ''linia directoare'' trasata de rusi. Citeva state care s-au razvartit(Polonia,Ungaria si mai tirziu Cehia),avind de suferit de pe urma razvartirii. Noi am stat cu capul plecat si am rabdat! Cel ce ridica ,capu' risca sa plece la ''reeducare'' la Canal sau pe santiere deschise in toata tara. Cei mai ''căpătînoși'' au ajuns la Sighet,Gherla si alte ''statiuni de odihna si tratament''. Multi n-am mai fost vazuti niciodata! Nu mai vorbesc de cei stramutati in Baragan. Au fost pedepsite rau; nu au avut cartele de alimente, era marfa in magazine, nu au stat ca noi in frig si intuneric aproape un deceniu, puteau calatori unde vrea muschii lor...rau de tot au dus-o celelalte tari comuniste!,,, Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 (editat) 1 oră în urmă, Marele Savant a spus: Au fost pedepsite rau; nu au avut cartele de alimente, era marfa in magazine, nu au stat ca noi in frig si intuneric aproape un deceniu, puteau calatori unde vrea muschii lor...rau de tot au dus-o celelalte tari comuniste!,,, Pai ai nostrii ''diriguitori'' au fost mai ai dracului, ca dracu. Toti cei care ne diriguiau,vroiau sa arate celorlalte tari comuniste, cit de intransigenti sint. In loc sa faca viata poporului cit mai placuta ,au preferat sa fie cit mai ai dracului,terorizindu-si propriul popor. Cred ca de aceea, rusii nici nu s-au instalat definitiv la noi,vazind ca ai nostri ''bravi conducatori'' pun in practica,ad literam, metodele de opresiune staliniste. Editat Ianuarie 8, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator theACDCfan Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 16 hours ago, VAX said: Politica represiva din anii '50 a fost impusa din afara Romaniei si s-a aplicat in toate tarile aflate sub controlul URSS. Represiune ingrozitoare a fost si in America Latina, impusa de SUA. Ca cea de azi Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 Nu se sarbatoreste asa ceva, se comemoreaza. Nu sarbatoresti un genocid il comemorezi ca sa nu uiti in ideea ca sa nu il repeti. Trebuie privit contextul, tara era sub papucul nebunului de stalin. Si pana n-a murit boul ala si nu s-a mai pus piciorul in prag nu s-au mai relaxat lucrurile. Nu doar la noi, nebunul ala a omorat zeci de milioane in toate zonele controlate de el. Nea nicu a mai relaxat treaba din cate stiu, dar poate si de aia ca nu mai avea pe cine impusca. Initial a intrat en-gross, ca aveai basca, ca nu aveai basca, ca nu ai aplaudat suficient de furtunos, etc etc. Apoi au intrat doar dizidentii seriosi, nu unu care s-a pisat la colt de strada si accidental era un drapel rosu la vreo 10m deasupra. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 (editat) in '65 , cand s - a inscaunat tovarasul Nicolae Ceausescu , lucrurile erau rezolvate . Ma rog , dupa criteriile si uzantele puterii populare . Invatamantul , armata , justitia , serviciile , biserica , miscarea politica ( partidul unic ) erau O.K. Chiar si miscarea si organizatiile de tineret . Nu mai era nevoie de masuri extreme ... cazurile de persoane care nu se aliniau erau rezolvate operativ , de regula prin transformarea lor in infractori de drept comun ( bratul inarmat al partidului avea propria directie de cercetari penale ) . Romania nu mai avea detinuti politici , fiindca nu aveau de ce sa apara , toata lumea era trup si suflet alaturi si in sluja noii oranduiri . Asadar , masurile de mana forte nu mai erau necesare . Cele anterioare , dupa ce si - au facut efectul ( de multe ori tragic , cu morti ... ) au fost dezavuate formal , de catre noii conducatori . Atat si nimic mai mult ... nimeni n - a fost tras de raspundere ... ci avansat , isi facuse treaba si era " de incredere ". Oare suna cunoscut ?... Pe la marele vecin , fiecare nou sef de stat il denigra pe cel anterior , desi fusese in cel mai bun caz printre adjuncti , sau in prima " linie " . Treaba la noi a mers asa de bine , incat n - a mai fost nevoie de trupe sovietice pe teritoriu , ca in tari mai nesigure ... RDG , Polonia , Ungaria , etc . Acestea aveau garnizoane sovietice inclusiv in 1989 ... la noi plecasera din '62 , n - a avut tovarasul Nicolae Cesausescu nuci un rol . Romania a " cazut " ultima ... deranja pana si glasnost - ul si perestroika lui Gorbaciov . Din pacate cu victime , pierderi de vieti omenesti . Paradox hilar al istoriei , finalul regimului i s - a tras ( mai ales ) de la initiatori ! ... Editat Ianuarie 11, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate