cosmin ardelean Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 (editat) Cand ai fost chinez intr-o viata anterioara, nu te poti abtine... Editat Noiembrie 28, 2019 de cosmin ardelean Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Curat realizare de "chinez batran"!Felicitari!Materialul banui ca e steclotextolit,nu-i asa?Asta mananca pila sau panza de bomfaier mai rau decat otelul...Din cauza fibrelor de sticla din compozitie. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 (editat) Da, e sticlotextolit, dar se prelucreaza mult mai usor decat cel romanesc alb, iar 95% l-am prelucrat cu freza si flexul. Pila doar la finete sau in colturi. Pad-urile le-am lasat la nivel in interior, unde se bobineaza si putin mai afara pe exterior, unde nu incurca. Editat Noiembrie 28, 2019 de cosmin ardelean Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 28, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Da, ati ales solutia cu nituri...important este ca sustine capatul firului si asta urmarim ,nu-i asa?!...spor! Link spre comentariu
vera Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Daca impregnezi traful, da niste gauri (2-2,5mm) in peretii carcasei ca sa intre rasina in bobina si sa faci o impregnare beton. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 A, nu m-am gandit. Multumesc de idee! Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 28, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Am uitat sa mentionez-in timpul procesului de bobinare sa puneti neaparat o banda de protectie in zona marcata de mine ,altfel exista riscul sa distrugeti emailul conductorului: Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Mi-a trecut asta prin cap, dar nu i-am dat importanta. Acum ca mi-ati spus, o sa fiu atent sa izolez. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Acum 6 ore, cosmin ardelean a spus: Ba da, aveam fabrica de conductori emailati (Cuprom) aici in oras la mine. ............................................... Fosta intreprindere de conductori electrici emailati (ICEE) Zalau. Au ingropat-o si iau facut si prohodu'. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 30, 2019 Partajează Postat Noiembrie 30, 2019 Si apropo de pistol de lipit performant.Cine vrea si poate ar putea lua in calcul varianta semimobila cu traf la cutie si fire,gen ap sudura,scoase.Ar permite urmatoarele: -lipire cu ansa -lipire prin contact rezistenta -lipire prin puncte. Am vazut efectiv o realizare din aceasta prin anii.80.Comanda primar era la pedala,la picior.Insul conecta firele la capetele unor sarme de 2 mm,le atingea sa se inroseasca.Apoi putin borax si folosea si o vergea subtire de aliaj lipire alama.Rezulta o lipire tare,ca la oxigaz. 1 Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 30, 2019 Partajează Postat Noiembrie 30, 2019 M-am gandit si eu la o varianta de-asta, dar mi se parea un "echipament" prea voluminos, pe care practic nu prea il plimbi. Dar pentru un instrument mai de atelier, ar putea fi potrivit. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 4, 2019 Partajează Postat Decembrie 4, 2019 (editat) Proiectul merge inainte, dar foarte anevoios, din lipsa de timp. Am mers pe suruburi de 5 pana la urma. Capetele le-am ingropat in platbanda si le-am cositorit sa nu se desfaca. Am scurtat si platbanda cu vreo 12mm, ca am reusit sa rup un tarod de 5 in ea. Facut si ansele (6 si 10). In poza e cea de 6. O sa fac si clemele peste ansa, dar eram curios cum arata. Editat Decembrie 4, 2019 de cosmin ardelean 1 Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 4, 2019 Partajează Postat Decembrie 4, 2019 Pune saibe in forma de U pentru un contact mai bun cu platbanda si apoi prinde piulitele. Saibele in forma de U le poti confectiona daca nu ai la dimensiunea potrivita. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 4, 2019 Partajează Postat Decembrie 4, 2019 Acum 2 minute, mac01 a spus: Pune saibe in forma de U Sau macar saiba, de orice fel, daca nu in forma de U. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 4, 2019 Partajează Postat Decembrie 4, 2019 Pai am zis, urmeaza sa le confectionez. Vor fi in forma de U, exact ca la RP, doar ca n-am apucat inca. Pana va fi gata traf-ul, sigur vor fi si ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum