cosmin ardelean Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Doamne ajuta! Eu am intrebat la vreo 2-3 de pe olx, unul chiar de la mine din oras. Am primit preturi intre 200 si 250lei pentru 1m de platbanda 5x10mm. I-am intrebat daca e platinata... Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Nu conteaza atat de mult faptul ca se depaseste un pic suprafata de contact transversala(pt. ansa de 10mmp)....are suficienta zona de contact pe partea longitudinala... se pot face filete M5 in bara si capat liber12-13mm.... asta ca sa se previna deformarea barei in timp.... Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 (editat) Capat liber la surub sau la platbanda? Adica sa mai am inca 12-13mm de platbanda, dupa surub? Sau surubul sa aiba 12-13mm la iesirea din platbanda? PS: am luat deja conductor pentru ansa de 6 si de 10mmp, sa imi fac o idee cum se aseaza piesele. Editat Noiembrie 26, 2019 de cosmin ardelean Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 La iesirea din platbanda.... grosimea ansei, o saiba plata de 1mm,piulita M5... si 2-3 filete de rezerva.... asta e lungimea necesara surubului pentru fixarea corecta a ochiului ansei.... Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Gata si platbanda pentru secundar. 7x10mm. Oare sa o decalesc cumva? Ca parca-i din otel, asa tare e si mi-e ca n-o sa obtin ce vreau din ea fara sa o indoi aiurea. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Daca aveti posibilitatea, da! E mai usor de modelat.... Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 (editat) Pai la aragaz... Am luat si suruburi de 5 cu cap ingropat, cu tot cu piulite, sa fie ca nou. Citeam undeva ca prin decalire, creste rezistivitatea cuprului. Chiar asa e sau e prea putin relevant in cazul de fata? Ori se poate si cali dupa ce i-am dat forma necesara? Editat Noiembrie 26, 2019 de cosmin ardelean Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 (editat) No pana la urma l-am decalit intrucatva... si l-am format dupa pofta inimii in cateva ore de trudit, ca tot e foarte tare. Poate maine reusesc sa dau gaurile si sa bag suruburile. Secundarul asta mi se pare prea bombastic, poate totusi un pic e supradimensionat. Mai am de plantat 2 borne pentru iesirile primarului, bobinat si... gata. O carcasa oi incropi eu cumva. Editat Noiembrie 27, 2019 de cosmin ardelean 3 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Nu sunt cam lungi bornele pentru ansă ? Poate fi incomod de lucrat cu ele aşa....oricum presupun că nu-l folosiţi la lipti SMD-uri. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Le-am lasat mai lungi ca nu stiu care va fi lungimea finala. De taiat pot taia oricand, dar de adaugat nu. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 (editat) Acum 11 minute, validae a spus: presupun că nu-l folosiţi la lipti SMD-uri. Mai stii? Si mie mi se par lungi, dar e doar chestiune de gust.Se pot scurta si dupa ce se incaseteaza. Editat Noiembrie 27, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 N-am vazut mai demult chestia cu decalirea!Sa tineti minte ce va precizez acum.Cuprul se decaleste prin incalzire,preferabil la rosu si apoi racire brusca in apa!! Se face ca "mamaliga",exagerez putin.In timp isi revine la duritatea initiala.,Asa indoiam tevi de cupru fi10 pentru instalatia sanitara,pe vremea lui Ceasca.Am prins-o si eu de la un meserias batran. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Era bine de precizat ca asemenea operatiune n-o poti face cu aragazul. Au mai fost discutii pe tema asta, dar n-am mai vrut sa le starnesc din nou. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 L-am incalzit pana si-a schimbat culoarea, apoi bagat in apa rece, dar mare branza n-am facut. Acum nu mai conteaza, bine ca am reusit sa-l formez. Mi-a fost teama sa nu se rupa fiind asa tare, dar a scapat. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Chestia cu decalitul am facut-o personal.Am indoit,curbat,teava in maini! Posibil sa nu fi fost,la dvs,incalzita suficient. Imi pare rau ca nu am putut sa va ajut cu niste platbanda.Am pus intr-o maghernita un mosor intreg.Nu stiu exact sectiunea.E de la un traf industrial forta.Din pacate starea mea de sanatate nu-mi permite acum sa "sap"efectiv intr-un maldar de cca 2 m inaltime,de vechituri... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum