Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistol de lipit performant

Postări Recomandate

Eu intru pe forum doar cu "Continut necitit" si imi aleg subiectul ce ma intereseaza. Sunt sigur ca asa face si &flomar si va vedea mesajul.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Salutari d-le miticamy!

Nu cunosc numarul de spire al primarului in varianta originala la acest traf....l-am gasit intr-un TV  Sport din ala cu cutie de lemn si era ars de tot ,cu caracasa originala topita...de asta n-am reusit sa aflu datele de bobinaj originale!

Eu am bobinat initial 930 spire...dar am dat jos din ele pana am ajuns la curentul de mers in gol specificat in primul post....sigur ca puteam sa mai "trag" de miez ,dar dupa testele de functionare am ajuns la concluzia ca nu e cazul...

Link spre comentariu

Deci vreo 260mV daca neglijam cuplajul.  Trafo Sport cu miez 2xC are cam 85 sp pe o jumatate de secundar, tens 9,2V. Ar rezulta in jur de 2100 sp in primar. Si curentul in primar in gol.

IMG-9394-8.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Revin cu masuratorile!

Pistolul a muncit serios anul asta asa ca nu mai arata ca nou....

-pentru ridicarea curbei histerezis am folosit schema din poza 1

-valorile de curent si tensiune afisate pe multimetre la care s-a ridicat curba-poza 2

-forma curbei histerezis - poza 3

-formele de unda ale tensiunii si curentului aferente curbei histerezis din poza3- poza 4

Masuratorile de mai sus au fost facute cu traful in gol

............................................................................................................................................................

Masuratori cu traful in sarcina:

-valorile tensiunii si curentului -poza 5

-forma curbei histerezis-poza 6

-formele de unda ale tensiunii si curentului aferente pozei 6-poza 7

Schema histerezis (FILEminimizer).jpg

IMG_1756 (FILEminimizer).JPG

IMG_1757 (FILEminimizer).JPG

IMG_1758 (FILEminimizer).JPG

IMG_1761 (FILEminimizer).JPG

IMG_1759 (FILEminimizer).JPG

IMG_1760 (FILEminimizer).JPG

Link spre comentariu

In sarcina a ramas 110R in serie cu primarul? Eu am facut masuratori in sarcina cu 3R3 serie cu primarul. La traful Sport pt masuratori in gol am folosit 10R.

pistol-lipit.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pai falsifica valoarea curentului in sarcina. Eu masor tensiunea direct pe retea cu un canal si caderea pe 3R3 pe celalalt canal. 35k cu 1uF defazeaza tensiunea si nu mai ai concordanta corecta curent tensiune. De aceea in oscilogramele dumitale curentul pare in faza cu tensiunea in gol, ceea ce nu este adevarat. La mine curentul este maxim putin inainte ca tensiunea sa fie zero, micul defazaj este dat de rezistenta primarului si reflectarea pierderilor in miez.

defazaj.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu am vazut osciloscop sa permita atata la intrare, de aceea exista sonde 10:1 sau 100:1 (acestea se folosesc pt masurarea finalului de linii tv).

TEK 2215

tek.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Abia acum am ajuns acasa!

Acum 9 ore, miticamy a spus:

Nu am vazut osciloscop sa permita atata la intrare, de aceea exista sonde 10:1 sau 100:1 (acestea se folosesc pt masurarea finalului de linii tv).

Osciloscopul meu are max. 5V/div....cu sonda 10/1 fac 50V....apoi divizor rezistiv....dar!....dupa 11 ore de munca.....nu vad decat un program interesant la TV -daca este!- sau o carte buna de citit....pana ma ia somnul!....asa ca maine voi face testul promis!

Link spre comentariu

Nu difera deloc de Tektronix, eu am lucrat cu 4 modele si toate au max 50V/div. Dar in centrul comutatorului mai este un potentiometru pt. divizare"variabila" care il transforma la minim in 200V/div.

Link spre comentariu

Am facut testul!

Pentru curent am folosit 3,3 ohmi iar pentru tensiune un divizor format din 33K + 2,2K cu citire pe 2,2K....

...in gol:

IMG_1762 (FILEminimizer).JPG

IMG_1765 (FILEminimizer).JPG

...in sarcina:

IMG_1766 (FILEminimizer).JPG

IMG_1770 (FILEminimizer).JPG

....ca sa fie si forma curentului mai de Doamne-ajuta ,am redus tensiunea in primar:

IMG_1773 (FILEminimizer).JPG

IMG_1775 (FILEminimizer).JPG

....sus curentul ,jos tensiunea....

Link spre comentariu

Voltii pe diviziune la informatia de curent ca sa pot compara cu masuratorile mele.

Se vede insa o diferenta neta, la pistolul meu curentul reactiv este de 3 ori mai mare fata de cel activ. La cel pe miez sport sunt egali.

pistoale-comp.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări