Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistol de lipit performant

Postări Recomandate

Greu prin metoda aceasta da oricum e bine ca tine.N-am incercat eu dar am vazut undeva o metoda simplista,pentru indoire.Pe linia de indoire se face o crestatura cu cuterul sau alt varf.Se plaseaza o nichelina in crestatura si se alimenteaza de la o sursa variabila.Dupa incalzirea locala se indoaie piesa.Firul ramane incastrat.

Link spre comentariu

In mod normal prin metoda utilizata de mine se arde foarte usor plasticul, trebuie aleasa cu atentie temperatura. Dar materialul folosit acum nu e plastic normal, e foarte rezistent la caldura, iar cu ciocanul de lipit nu ajungi pana la temperatura critica, doar cat sa il inmoi putin si suficient sa se amestece bine partile lipite.

Metoda descrisa de dv pare foarte eleganta. Prin incalzirea firului introdus, se si topeste materialul din jur astfel incat dupa indoire se lipesc instantaneu cele laturi adiacente.

Doar ca trebuie sa ai masuratorile foarte bine facute, ca daca piesa finala nu are cotele potrivite, ajungi tot la ajustari ca la mine.

Carcasa ce am facut-o e foarte fixa pe traf. Trebuie sa tragi bine de el sa se miste fata-spate. In lateral si sus-jos nu misca deloc. Mai trebuie doar sa ii sudez niste pinteni de fixare, sa nu mai miste nici in fata. Astfel carcasa va tine miezul fixat ca si la carcasele originale.

Editat de cosmin ardelean
Link spre comentariu

Daca va intrebati cum mai e pistolul... inca se lucreaza la el. Prinderile sunt aproape gata, la fel si suportul pentru switch.

Mai am dulia si butonul.

Apropo, nu e nevoie de niciun sprijin suplimentar pentru platbanda. Traf-ul e atat de fix in carcasa, ca trebuie sa ma chinui sa o desfac. Fara macar o surubelnita, e aproape imposibil.

20191221_221015.jpg

20191221_220950.jpg

Link spre comentariu

In sfarsit nu mai trebuie sa ma chinui la dezlipit piesele mari. Cu cel de 100w imi lua ce a timp pana dezlipeam o punte de 50A din aparatele de sudura.

Mai am doar de bagat cele 4 suruburi, deocamdata n-am gasit la lungimea potrivita. Apoi sa-l finisez si sa-l vopsesc.

Incalzeste foarte bine si repede. Curentul in secundar inca n-am reusit sa-l masor ca era defect clampmetrul. Acum e pe drum unul de 1000A, l-am comandat nou.

20191224_100753.jpg

20191224_104202.jpg

Link spre comentariu
Acum 25 minute, cosmin ardelean a spus:

N-am cum sa-l evaluez. In cele 90-100 de ore cat am lucrat pe el, faci mai mult decat si-ar inchipui vreodata cineva sa dea pe un pistol.

De fapt asta ma interesa da` mi-o fost nu stiu cum sa intreb... :)

Sa-l folositi sanatos si cu placere!

Sarbatori fericite!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări