Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistol de lipit performant

Postări Recomandate

Excelent material! E un fel de ebonita, dar mult mai rezistent si necasant. Abia pe la 300-350 de grade vad ca se inmoaie, dar totusi greu de modelat.

Cam atat am reusit azi dupa masa. Maine continui cu partea din fata si manerul. Apoi il sectionez pe mijloc si ii decupez fante de aerisire pe lateral.

La final sper sa-l pot lustrui cumva.

Am pozat si cel polonez langa, pentru ca el e modelul, dar va fi o replica mai mare si cu alte prinderi.

20191213_202511.jpg

20191213_202519.jpg

20191213_202546.jpg

Editat de cosmin ardelean
Link spre comentariu

Nu. Toate fetele taiate separat, eventual indoite la cald unde a fost necesar, iar apoi marginile sudate. 

Indoirea merge foarte foarte greu chiar si cu suflanta pe maxim, pentru ca are 4mm grosime si nu cedeaza la caldura. Chiar si asa, se indoaie abia 10-20 grade.

La final am polizat sudurile cu tot felul de instrumente.

Va place cum iese?

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru aprecieri!

Sudura s-a facut prin incalzire locala cu un letcon mai puternic si adaos din acelasi material. In acest fel tot corpul a devenit ca turnat, nu cedeaza, oricat l-am torsionat.

Cu suflanta doar il amagesc, se inmoaie cat sa-l pot indoi cu patentul. Nu va inchipuiti ca merge modelat in vreun fel prin incalzire, ca orice plastic. Cred ca e si ignifug, n-am reusit sa-i dau foc, face doar bule.

Daca aveam un atelier cu de toate, sigur iesea ceva impecabil.

Insa chiar si asa, dupa ce voi termina toate detaliile, sunt convins ca va arata mult mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări