Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistol de lipit performant

Postări Recomandate

Haideti sa facem cateva precizari:

-in poza prezentata mai sus si in prima poza pe care o prezint mai jos este modelul de stangere "exterior"fluxului magnetic...se face cu tabla mai groasa ( 0,9-1,1mm) si fixeaza dintr-o strangere cele 4 jumatati ale miezului

- in a doua poza prezentata mai jos se observa varianta cu tabla mai subtire (0,3-0,5mm) ,tabla care este "inclusa" in circuitul magnetic...la aceasta varianta se face referire in postarile mele si ale colegului vera....

....o justificare din punct de vedere electromagnetic respectiv economic pentru alegerea unei variante din cele 2 prezentate de catre constructor ,nu am! stiu doar ca exista si sunt utilizate ambele!...cu succes,apropo de functionarea trafului!

IMG_1796 (FILEminimizer).JPG

IMG_1797 (FILEminimizer).JPG

Link spre comentariu

Exact.

Si eu am ambele variante de traf-uri. Intr-adevar bridele care intra prin centrul miezului (printre C-uri), sunt mai subtiri. Cele care strang tot miezul, sunt din tabla mai groasa.

Pana la urma, cred ca varianta adoptata tine mai mult de preferintele constructorului.

Totusi a 2-a varianta poate strange miezul mult mai tare, avand suruburi in capete.

Editat de cosmin ardelean
Link spre comentariu

Am la dispozitie un clamp metru de 1000A. Imi dati o idee cum as putea masura curentul in secundar?

Am incercat sa departez ansa cat sa bag clestii in ea, dar n-am reusit sa masor.

Daca fac o ansa putin mai lunga, cat sa intre clestii complet prin ea, voi masura deja cu eroare, avand rezistenta de sarcina mai mare si curent mai mic, sau va fi nesemnificativa pierderea in cazul asta?

Link spre comentariu

O idee

EX-in locul ansei de 6mmp, folosesti o ansa de 10mmp, mai lunga.Lungimea ultimei, o calculezi astfel incat cele 2 sa aiba ac. R. Daca nu ajunge lungimea, mai maresti sectiunea, implicit lungimea.

Vei avea ceva erori, deoarece noua ansa nu ajunge la temperatura celei de 6 mmp.

Link spre comentariu
La 08.12.2019 la 21:30, dorian 70 a spus:

După cum am mai scris, mai mereu n-am putut strânge tolele la fel cum erau înainte de desfacerea trafului.

Am pus cleiuri, poxipoale sau chiar pene între carcasă şi miez.

Al meu l-am luat acum de la impregnat. Nu stiu ce-au facut baietii, dar e cel mai silentios dintre toate. Nu se aude ABSOLUT NIMIC, nici cu urechea pe el. E de nerecunoscut. :n1

Initial am crezut ca e stricat, pana am vazut ca se incinge ansa. 

Vera, e o idee buna. Doar sa mai gasesc niste sarma de 10, pentru sacrificiu.

Link spre comentariu

Sunt corecte obs d-lui flomar60 cu fixarea.Grosul trafurilor pe care le-am vazut au prindere pe exterior.

Priviti exemplul cu bridele pe interior.Cum se fixeaza traful  de sasiu in cazul acesta?Nu cumva mai e necesara o brida,un dispozitiv,pt fixare?!De aici apar tot felul de solutii constructive adoptate de proiectanti.La dl Cosmin e simplu,traful se "tolaneste" in carcasa,fara suruburi...

Link spre comentariu
La 10.12.2019 la 9:35, cosmin ardelean a spus:

Al meu l-am luat acum de la impregnat. Nu stiu ce-au facut baietii, dar e cel mai silentios dintre toate. Nu se aude ABSOLUT NIMIC, nici cu urechea pe el. E de nerecunoscut. :n1

Initial am crezut ca e stricat, pana am vazut ca se incinge ansa. 

Vera, e o idee buna. Doar sa mai gasesc niste sarma de 10, pentru sacrificiu.

Salut, imi poti spune cu ce lac a fost impregnat?

Link spre comentariu

Revin cu precizari la postul anterior...eu,cu pistolul asta , am lipit(pe langa multe alte chestii!) cutii de borne de la panouri fotovoltaice...placute de cupru de 15x15 x 4mm....de care se lipeau 4 conductoare masive de cupru de 2,5mm diametru...de cele mai multe ori placuta suport era oxidata...utilizam pasta decapanta dar nu era suficient...ca sa pot realiza o 'oglinda' corecta de cositor trebuia-in timpul procesului de lipire- sa 'frec' cu ansa suprafata in cauza ...si asta necesita apasare serioasa pe suprafata respectiva!...la mine barele de conectare ale ansei sunt mai scurte-la dvs sunt mai lungi...la mine secundarul e fixat solid de carcasa(vedeti poza)-la dvs-cel putin in prima faza- nu va fi fixat iar lungimea barelor de contact este mult mai mare...de asta ziceam ca veti constata ,in timpul exploatarii ,necesitatea fixarii suplimentare a secundarului....

IMG_1799 (FILEminimizer).JPG

Link spre comentariu

Multumesc pentru poza. S-a intregit tabloul despre pistol.

Eu inca nu stiu cum voi face. O prima varianta ar fi modificarea acestei carcase. Surpriza a fost ca traf-ul sa se incadreze perfect intre cele 2 prinderi de sus. Trebuie doar sa sudez niste fasii la marginea jumatatilor de carcasa. Traf-ul ar sta foarte fix in carcasa, eventual sa las locul exact cat e platbanda de iesire si sa adaug un izolator termic intre ea si carcasa, pentru a avea si sustinerea mecanica necesara.

Mai studiez...

20191211_195657.jpg

20191211_195645.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări