Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistol de lipit performant

Postări Recomandate

Nu neg ca o fi o optiune buna.

Insa traf-ul asta nu e usor de strans. ln teste am folosit bride de plastic din cele mai mari, stranse cat am putut de tare. In 10 secunde s-a plimbat traf-ul 10cm pe masa. Nu credeam ca voi reusi vreodata sa-l imblanzesc.

Ei, de cand am pus bridele astea sanatoase, abia mai face putina galagie si nici nu se mai misca pe masa.

Tabla de conserva cred ca nu avea nicio sansa sa-l stranga. 

Acum... raman pe colierele actuale. Daca era rau, in testul ala de 3 minute cred ca se incingeau deja.

Editat de cosmin ardelean
Link spre comentariu

Sunt bune bridele si e ok materialul din care sunt facute! Nu stiu daca modul cum ati ales sa strangeti miezul a fost din calcul sau o intamplare dar ati ales soluția castigatoare! Pentru ca, asa cum a fost plasata, banda de inox este exclusa din circuitul magnetic si nu se induce nimic in ea... din acest motiv banda nu se incalzeste.... daca s-ar fi strans separat C-urile din stanga si cele din dreapta atunci banda ar fi trebuit sa treaca prin interiorul carcasei si era inclusa automat in circuitul magnetic cu efectele de rigoare... abia atunci era aplicabila sugestia colegului vera... 

Link spre comentariu

La strângerea bridei folosiţi o anume sculă, metodă sau pur şi simplu alăturaţi capetele ?

După cum am mai scris, mai mereu n-am putut strânge tolele la fel cum erau înainte de desfacerea trafului.

Am pus cleiuri, poxipoale sau chiar pene între carcasă şi miez.

Editat de dorian 70
Link spre comentariu
Acum 1 oră, flomar60 a spus:

Sunt bune bridele si e ok materialul din care sunt facute! Nu stiu daca modul cum ati ales sa strangeti miezul a fost din calcul sau o intamplare dar ati ales soluția castigatoare! Pentru ca, asa cum a fost plasata, banda de inox este exclusa din circuitul magnetic si nu se induce nimic in ea... din acest motiv banda nu se incalzeste.... daca s-ar fi strans separat C-urile din stanga si cele din dreapta atunci banda ar fi trebuit sa treaca prin interiorul carcasei si era inclusa automat in circuitul magnetic cu efectele de rigoare... 

Abia acum realizez fenomenul. Vad ca la dv. bridele trec prin mijlocul miezului.

Eu am ales varianta asta din mai multe motive, dar niciunul nu era cel mentionat de dv:

- initial aveau tot acest tip de bride

- pentru cealalta optiune imi trebuiau 4 bride, fiind 4 perechi de C-uri

- ma complicam inutil

- lateam traf-ul cu vreo 1,5mm.

Dorian, mi-am format o oarecare tehnica...

Am exersat mult pana am reusit sa inteleg mecanismul si sa apreciez cat mai exact unghiurile si dimensiunile necesare. Daca nu le potrivesti, te vei afla in 2 situatii neplacute: ori bridele vor fi prea scurte si nu vei putea sa strangi cuplajul, ori vor fi prea lungi si nu vor strange suficient miezul. 

0,3-0,5mm poate insemna foarte mult la acest tip de brida/colier.

Indoi capetele cam la 60°, pana le cuplez. Cuplajul rezultat trebuie sa permita bridei sa se mai scurteze 2-3mm. Apoi cu un patent ingust mai rasucesc putin cuplajul format iar la final il strang puternic cu un patent mai mare pana la aplatizare. Brida astfel rezultata trebuie sa fie foarte stransa, sa nu o mai poti misca ori culisa.

Iar daca miezul astfel strans abia mai baraie putin, va deveni complet silentios dupa impregnare.

Editat de cosmin ardelean
Link spre comentariu

EDIT:

citat1:      La ce folosesc aceste teste ? Ce am putea afla sa ne ajute in folosirea lui ( superioara celei normale )  , ce greseli am putea corecta ?

citat2:      Cred că se exagerează cu astfel de determinări pe un biet transformator de pistol de lipit, care oricum nu e proiectat să funcţioneze în mod continuu.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Bridele se fac uzual din tabla zincata si pasivata.Origum grosimea tablei > 0,5 mm.Daca s-ar utiliza tabla stanata de conserve cam greu sa gasesti din aia groasa.Cam toata e sub 0,3-0,5 mm.

Un colier din tabla subtire nu prea strange si,la vibratii sau dilatari,se poate slabi.

Link spre comentariu

Nici eu n-am intalnit tabla mai groasa de 0,4mm utilizata pentru bride la trafuri C-core industriale...si obligatoriu moale, cositorita si trecuta prin interiorul carcasei...bineinteles ,ma refer la puteri modice sub 1000VA...

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări