Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistol de lipit performant

Postări Recomandate

Scula lui @flomar60 poate fi folosita la remediat cositorit tevile de la cazanul de fiert tuica sau alte remedieri ale cazanului.

Si asa cum spunea @Ion_Bumbu poate sa-l foloseasca la sudura-n puncte.

Felicitari!

Oare contactele intreruptorului nu sint cam firave la curentul care trece prin ele? Un mic montaj cu un triac mai tarisor n-ar fi mai indicat? Zic si eu!

Oricum felicitari pentru realizare!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Acum 15 minute, GEO 53 BN a spus:

Oare contactele intreruptorului nu sint cam firave la curentul care trece prin ele? Un mic montaj cu un triac mai tarisor n-ar fi mai indicat? Zic si eu!

Pentru modul cum am ales eu parametrii trafului un comutator static cu triac ar fi produs probleme pentru ca deforma sinusoida...si traful ar fi intrat in saturatie la tensiuni mai mici decat cele specificate de mine...pe de alta parte nu cred ca era cazul,microcontactul este destul de 'fortos' ...iar traful trage in impuls aprox 1A...acoperitor ,zic eu...

IMG_0871 (FILEminimizer).JPG

Link spre comentariu
Acum 21 minute, GEO 53 BN a spus:

Scula lui @flomar60 poate fi folosita la remediat cositorit tevile de la cazanul de fiert tuica sau alte remedieri ale cazanului.

Numai cu gandul la tuica stai! Au trecut sarbatorile, las-o naiba de tuica. :rade:

Pistolul asta se poate folosi la orice in electronica, electrica, s.am.d...unde ai nevoie de putere mai mare de incalzire.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 1 minut, mac01 a spus:

Numai cu gandul la tuica stai! 

:rade:

Pentru validae- nu e cazul ,lasa pozele acolo...sunt variante din care se pot inspira multi!

Model din cel prezentat in pozele matale am facut 3 bucati in decursul timpului...cu exact aceeasi destinatie si tot actionat cu 2 maini...ultimul model l-am facut acum vreo 3 ani ,avea cam 2,5kg se putea actiona si cu o singura mana...

DSCF8177.JPG

DSCF8181.JPG

DSCF8188.JPG

DSCF8192.JPG

Link spre comentariu

Să știi totuși că mi-ai trezit ambiția, să-i fac și eu o carcasă mai bengoasă la al meu, că eu pun mai tot timpul funcționalitatea înaintea aspectului.....dar al meu e urât cu spume față de al tău.Numa să nu-mi treacă cheful, că la partea asta nu stau prea bine, îmi fac planuri și când să mă apuc, ori intervine altceva ori îmi trece cheful de muncă....

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 2 minute, validae a spus:

Să știi totuși că mi-ai trezit ambiția, să-i fac și eu o carcasă mai bengoasă la al meu....

Atunci sper sa nu te superi daca am o sugestie!...incearca sa reorientezi secundarul,ca in poza de mai jos...carcasa va fi mai ingusta...spor!

traf validae (FILEminimizer).jpg

Link spre comentariu

Eu am 2 ciocane mari, un "topor" rusesc de ceva sute de W, chiar nu mai stiu cit dar se incalzeste in vreo 10 min insa tine apoi

bine de tot temperatura, mai mult din inertie.

Celalalt care e tot marisor este un Rothenberger pe gaz, tot stil topor dar cu inertie si mai mare.

Nu`s deloc pentru lucruri fine, mai repede tinichigerie sau bare de Cu.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, GEO 53 BN a spus:

Si asa cum spunea @Ion_Bumbu poate sa-l foloseasca la sudura-n puncte.

Felicitari!

Oricum felicitari pentru realizare!

Colegul nostru este din Segarcea, din amintirile mele, pe acolo vinul e la putere!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Era bine să utilizaţi butonul de citare al platformei, eventual să puneţi şi  @flomar60  la început, pentru ca să fie notificat respectivul că cineva l-a citat şi să găsească topicul cu pricina.Acest topic fiind de prin Ianuarie...

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări