Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor statie de lipit cu aer cald

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

Am o problema cu o statie de lipit cu aer cald Gordak 850, care din cate am constatat indiferent ce temperatura setes ea da maxim in rezistenta si o arde. 

Initial s-a ars dupa aproximativ cinci ani rezistenta originala. Am comandat alta de pe ebay intrucat nu gasesc nicaieri in alta parte pe la noi. Am montat-o si cand am alimentat statia parea a fi totul ok insa dupa aproximativ 5 minute au inceput sa se auda niste pocnituri si sa miroase a incins, apoi am co statat ca sufla aer rece.

Am vazut ca are un HA17555 care banuiesc ca se ocupa de partea de PWM, un BIA08 600C care este un triac.... insa nu inteleg cum face citirea temperaturii aerului.

Ma poate ajuta cineva sa diagnostichez si sa repar statia?

Pe de alta parte ma gandesc sa ma folosesc de feon, compresor si sa schimb electronica cu una DIY cu microcontroler...

Momentan nu am posibilitatea sa redimensionez pozele pentru a le posta, insa o sa postez diseara de acasa.

Editat de florinangeru
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kinderu56

4

• florinangeru

2

• mac01

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

https://www.italtronik.it/resistenza-aria-calda-stazione-saldante-manicotto-pistola-gordak-850-952-atten-p-513.html

vezi ca in varful rezistentei exista  zenzorul de temperatura (termocupla de tip K) verifica sa mai fie acolo iar rezistenta trebuie  sa aiba 4 fire 

https://www.okazii.ro/rezistenta-pentru-statii-cu-aer-cald-gordak-850-852-952-952a-952d-a179818045

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Nimeni...e gandita sa ofere temperatura dupa indicatiile de pe panou. E nevoie de senzor de temperatura cand ai display, sa vizualizezi temperatura...dar altfel, ce sa faci cu senzorul la aer cald? Nu-i o statie pricopsita...e o chinezarie mai ieftina...dar merge, isi face treaba.!

Link spre comentariu

Am primit si eu una care initial (nu la proprietar) a ars rezistenta. Cand a adus-o sufla aer foarte cald si cu pot. la minim. Am pus un bec de 150W in locul rezistentei si variaza intensitatea. Am zis ca de la tensiune, am alimentat prin traf de 300W cara da max 210V. Am pus pe un traf 1:1 de 800W si functioneaza. Am pus din nou rezistenta lui si pe osc se vede ca functioneaza. O fi triacul mare cu fentele? Nu ar fi de la incalzire neaparat ca la receptionare dadea maximul de la prima conectare.

Oscul este decalibrat, aprox 200V/div.

Link spre comentariu

Salutare tuturor si scuze, am fost plecat si nu am avut acces la internet.

In seara asta o sa pun pozele ca sa le vedeti. 

Ma incanta variantq cu refacerea cablajului intrucat cel original arata destul de imbatranit. Kinderu56 ma poti ajuta cu un pcb? Eu nu mai detin clorura, spray..... si nu as investi in ele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări