florinangeru Postat Ianuarie 4, 2019 Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 (editat) Salutare tuturor, Am o problema cu o statie de lipit cu aer cald Gordak 850, care din cate am constatat indiferent ce temperatura setes ea da maxim in rezistenta si o arde. Initial s-a ars dupa aproximativ cinci ani rezistenta originala. Am comandat alta de pe ebay intrucat nu gasesc nicaieri in alta parte pe la noi. Am montat-o si cand am alimentat statia parea a fi totul ok insa dupa aproximativ 5 minute au inceput sa se auda niste pocnituri si sa miroase a incins, apoi am co statat ca sufla aer rece. Am vazut ca are un HA17555 care banuiesc ca se ocupa de partea de PWM, un BIA08 600C care este un triac.... insa nu inteleg cum face citirea temperaturii aerului. Ma poate ajuta cineva sa diagnostichez si sa repar statia? Pe de alta parte ma gandesc sa ma folosesc de feon, compresor si sa schimb electronica cu una DIY cu microcontroler... Momentan nu am posibilitatea sa redimensionez pozele pentru a le posta, insa o sa postez diseara de acasa. Editat Ianuarie 4, 2019 de florinangeru Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 (editat) https://www.italtronik.it/resistenza-aria-calda-stazione-saldante-manicotto-pistola-gordak-850-952-atten-p-513.html vezi ca in varful rezistentei exista zenzorul de temperatura (termocupla de tip K) verifica sa mai fie acolo iar rezistenta trebuie sa aiba 4 fire https://www.okazii.ro/rezistenta-pentru-statii-cu-aer-cald-gordak-850-852-952-952a-952d-a179818045 Editat Ianuarie 9, 2019 de kinderu56 Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 9, 2019 Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Acest model NU are termocupla, e doar o rezistenta chioara si atat comandata de un variator ordinar. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 10, 2019 Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 ok pai cine citeste temperatuea ? Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 Nimeni...e gandita sa ofere temperatura dupa indicatiile de pe panou. E nevoie de senzor de temperatura cand ai display, sa vizualizezi temperatura...dar altfel, ce sa faci cu senzorul la aer cald? Nu-i o statie pricopsita...e o chinezarie mai ieftina...dar merge, isi face treaba.! Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 pai de unde stie ce temp are rezistenta ? pune o poza cu cea arsa Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 De pe panoul de comanda...in jurul butonului sunt trecute valorile la temperatura. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 11, 2019 Partajează Postat Ianuarie 11, 2019 nu osa te ajute nimeni fara ceva poze ,tare sunt curios de unde citeste temperatura Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Am primit si eu una care initial (nu la proprietar) a ars rezistenta. Cand a adus-o sufla aer foarte cald si cu pot. la minim. Am pus un bec de 150W in locul rezistentei si variaza intensitatea. Am zis ca de la tensiune, am alimentat prin traf de 300W cara da max 210V. Am pus pe un traf 1:1 de 800W si functioneaza. Am pus din nou rezistenta lui si pe osc se vede ca functioneaza. O fi triacul mare cu fentele? Nu ar fi de la incalzire neaparat ca la receptionare dadea maximul de la prima conectare. Oscul este decalibrat, aprox 200V/div. Link spre comentariu
florinangeru Postat Ianuarie 21, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 Salutare tuturor si scuze, am fost plecat si nu am avut acces la internet. In seara asta o sa pun pozele ca sa le vedeti. Ma incanta variantq cu refacerea cablajului intrucat cel original arata destul de imbatranit. Kinderu56 ma poti ajuta cu un pcb? Eu nu mai detin clorura, spray..... si nu as investi in ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum