Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diverse despre telecomunicaţiile de altădată

Postări Recomandate

De exemplu vreau să văd cum se conecta la centrală un telefon public cu monede, cum funcţiona sistemul lui de taxare... dacă tot suntem pe un forum de electronică şi I.T., mă gândeam că, aflând ce am înşirat mai înainte aş putea emula pe viitor un fel de centrală telefonică ca să mă joc cu telefonul meu public (adică să pot băga monede şi să fac să funcţioneze partea de taxare, deşi tăviţa pentru monede nu mai are capacul).

Editat de ctepeo
Link spre comentariu

Cineva care a lucrat nemijlocit cu asa ceva v - ar putea lamuri . Daca citeste aici , si daca are timpul necesar si amabilitatea . Mai departe , cineva sa transpuna in algoritmi ,  dupa ... in ceva soft , un programator bun , si apoi ceva ceva hardware minimalist , in afara unui microcontroler  ... fie si numai interfatarea cu telefonul fizic pe care inteleg ca - l aveti . Daca ultimele patru le stapaniti , mai ramane putin . Dar e indispensabil . Ma rog , asa vad eu etapele ... desigur pot fi gresite . E doar o parere ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Mi-a zis cineva că are docuemntaţie, dar nu a ajuns încă se uite după ea. Eu aş fi vrut să scanez originalul, dar o să-mi facă copii xerox.

Telefonul îl am fizic. Cu tot cu partea care se fixează de perete! L-am luat de la cineva de pe forum...  a zis că-mi dă şi varianta pentru convorbiri urbane, dar nu mi l-a mai dat   :(

În S.U.A. găseşti fără probleme pe ebay telefoane publice, dar în alte ţări nu e mentalitatea asta cu "distrugem totul şi nu dăm nimic".

Link spre comentariu
Acum 29 minute, ctepeo a spus:

De exemplu vreau să văd cum se conecta la centrală un telefon public cu monede, cum funcţiona sistemul lui de taxare... dacă tot suntem pe un forum de electronică şi I.T., mă gândeam că, aflând ce am înşirat mai înainte aş putea emula pe viitor un fel de centrală telefonică ca să mă joc cu telefonul meu public (adică să pot băga monede şi să fac să funcţioneze partea de taxare, deşi tăviţa pentru monede nu mai are capacul).

pentru 4-5.000 de euro cred ca stiu pe cineva care iti poate realiza softul si interfata necesara!

Link spre comentariu

Dar la telefoanele publice T.M. 1 şi T.M. 2 exista acea avertizare sonoră pentru introducerea unei alte monede dacă se dorea continuarea convorbirii?
Într-o carte se explică succint cum funcţiona comunicarea între un T.M. 2 şi o centrală telefonică.

Sunt curios dacă T.M.-3 şi varianta pentru interurban (R.S.-72.110B) tot 110 Volţi aveau pe partea de acţionare iniţială a taxării.

Articolul ăsta conţine greşeli sau chiar diferea tariful pe implus în funcţi de tipul de telefon public? https://www.ziaruldeiasi.ro/economic/romtelecom-isi-va-majora-tarifele-de-la-1-ianuarie-1998~ni3vs

Link spre comentariu
Acum 49 minute, gauss a spus:

Bine ca s - a trecut la mobile ( telefoane ) ...

Ai (partial)dreptate ! Pt. partea de comunicare VERBALA sunt f. utile dar cand vine vorba de...Facebuci , ''utilizatorii''(facebucistii) parca sunt in ..transa,nu mai vad,aud nimic...!:nerv Am patit, nu doar o data ca o eleva/studenta sa se loveasca de mine si era cat pe ce sa-si scape ..jucaria pe trotuar..!:26 Asa-i ca nu s-ar mai fi oprit din plans pana ...mamica/taticul nu i-ar fi cumparat altul...de data asta si mai...''smart''??:dsgfds Oare cat va rezista...(noul ''spartfon''??) Raspund tot eu,chiar daca are grija se el , in 6-12 luni e...uzat moral,nu se mai ''poarta'',etc. !!:95

Link spre comentariu

Asa e la Cluj . La noi , aici in Regat ... , la " mitici " , lucrurile se desfasoara mai repede . Dupa 3 luni ti - e rusine sa mai iesi cu el prin lume ... il arunci , sa nu te friga la degete ! Sa nu te renege familia si cunoscutii , sau sa te linseze  in vreun loc public ! Asta se intampla la pulime ... , cine e in trend , are terminale inainte sa le lanseze producatoru' ...

P.S.  eleva ( studenta ) care zici ca s - a lovit de matale ti - a transmis un mesaj non - verbal . Dorea sa se " loveasca " la propriu ... mai multa atentie pe viitor poate fi profitabila . Unde pui ca cu " spartfonu " , cum zici matale ca se cheama , poti imortaliza foto - video momentu' , sa ai ce arata la cunostiinte , si viziona la batraneti . Daca salvezi fisieru' in vreunul din formatele viitorului ... , care a inceput ieri !

Editat de gauss
Link spre comentariu
La 20.01.2019 la 8:26, gauss a spus:

.....P.S.  eleva ( studenta ) care zici ca s - a lovit de matale ti - a transmis un mesaj non - verbal . Dorea sa se " loveasca " la propriu ... mai multa atentie pe viitor poate fi profitabila ....

Si aici e un mesaj non-verbal: se pare ca dv sunteti un "Raptor"... Si nu e prima data cand remarc asta. In schimb, asta poate fi un lucru bun, indica sanatate si vigoare! :rade:

Editat de Untold
Link spre comentariu

Am lucrat la romtelecom si chiar am intretinut si reparat placile  electronice ale telefoanelor urbane si interurbane, taxarea monedelor se facea prin inversarea polaritatii buclei liniei telefonice in centrala , nu m-am gandit sa pastrez schema electrica oricum aceasta continea circuite logice de tip TTL

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări