mihai1953 Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 Asa este gauss. Esti un fin observator. Asemenea aiureli am sesizat si eu , de aceea am scris ca se poate face un subiect de discutii , separat. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 (editat) Desigur . Mie mi - au placut filmele respectivului regizor si actor ... unele foarte putin , altele foarte mult . E aici o intreaga discutie , a avut perioade ( ca Picasso , daca comparatia nu lezeaza pe marele pictor ... , oricum mecanismele creatiei au semanat ) . A avut si rateuri ... concesii facute rigorilor vremii , dar si in acestea plutea o anumita atmosfera si viziune care nu erau comune curentului vremii . In fine ... P.S. - mi - au placut filme atipice , gen " Intalnirea " , " Osanda " , si ar mai fi ... Realizate pe alte meleaguri , si sustinute de infrastructura corecta de sali si reclama adecvata , ar fi fost in manualele de IATC de prin tarile respective . Ma rog , pareri personale . Cele istorice , din mijlocul creatiei si spre final , au suferit de manierism si slabiciunea scenariilor ... cam bagate pe gat , si facute la serie , marele regizor nu mai era asa atent la intriga si detalii . Gen " Noi , cei din linia intai " . Ma rog , pareri personale ( ma repet ) ... cadrul , epoca si contextul au fost mult mai complexe ... , pentru o simpla discutie . P.P.S. - un punct bun ( de referinta ) pentru actrita Ioana Pavelescu , una din preferatele regizorului . La Hollywood , ar fi stralucit . In referirile criticilor , nu numai pe covorul rosu ... Editat Ianuarie 16, 2019 de gauss Link spre comentariu
mihai1953 Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 (editat) Constat multe puncte comune in "analizele" noastre. Mai adaug ca odata, i-am vazut un interviu in care se lauda (sau nu ) cu faptul ca "Mihai Viteazul " este studiat intruna din academiile americane de film ( banuiesc ca sunt destule ) ca etalon la multe procedee, situatii, folosirea maselor mari de oameni la filmari. Editat Ianuarie 16, 2019 de mihai1953 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 (editat) Da ... daca " noi " inseamna putini . Nu stiu daca si buni ... Altfel , unele afirmatii trebuie privite cu multa obiectivitate si anumite rezerve . Cum ca ar fi avut peste un miliard de spectatori ... aportul a fost adus de China , in perioada in care Romania avea relatii ( mai ales ideologice , alaturi de cele economice ) stranse . Probabil miliardul n - a fost fost nici de spectatori platitori , nici cu prezenta voluntara la proiectii ... se stie cum functiona China in perioada , si din perspectiva " culturala ". In fine , faptele acestea sant ... , interpretarile si concluziile le trage fiecare . Daca e interesat , si un pic ( mai mult ) aplecat asupra chestiunii ... Oricum , Nicolaescu era ( cam ) singurul care " iesea " cu productiile in exterior , indiferent de conjuncturile obiective si , mai ales , subiective ... restul filmelor romanesti care au aparut in lumea libera au fost " accidente " , se numara pe degetele de la mainile unui om . Editat Ianuarie 16, 2019 de gauss Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 16, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 (editat) Aia cu firele electrice pentru reţeaua de contact din Gara de Nord am observat-o şi eu. Plus că apare un vagon care a intrat în producţie la Arad în 1963 sau în 1964. Studiind un manual pe care l-am scanat mai de mult am aflat de ce Bucureştiul avea doar 2 cifre la prefix interurban: se stabilise ca numerotaţia interurbană să nu depăşească 8 cifre. Bucureştiul era pe atunci singurul oraş care avea numere de telefon cu 6 cifre, restul cu centrale automate având 4 sau 5. Se prevedeau maxim 900.000 de abonaţi în Bucureşti - sunt curios dacă în 2002-2004 s-a ajuns la acest număr (pe 15 Nov. 1992 s-a trecut la numerotaţia cu 7 cifre - unele oraşe din provincie au ajuns să aibă 6 cifre în 1992-1994). Cartelele le-am găsit pe acest site (doar primele 2 imagini sunt pentru România, dar în cazul celei de-a 2 cartele putem observa şi telefonul public cu monede, modelul instalat în anii '90): https://colnect.com/en/phonecards/phonecard/444530-Telkor_Temsa_-_Telephone_manufacturers_demo_-_globe-Temsa_Telkor-Test_Proof_Sample_Expo_Cards-Swaziland Articolul din "România Liberă" datează din 3 Dec. 1967. Bunicii paterni tocmai în anul ăla fuseseră trecuţi de la Dacia la Dorobanţi. Editat Ianuarie 16, 2019 de ctepeo Adăuguri Link spre comentariu
mihai1953 Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 gauss, da , cred ca suntem printre cei putini " buni ", cu simt de observatie dezvoltat , dublat de cunostinte si care mai si analizeaza ce se vede, in general. Nu inghit, domnule, ca pelicanul , tot ce mi se vara pe gat. Filmele lui SN , mi-au placut mai ales pentru ca a folosit cam aceeasi echipa de actori ( toti, printre cei mai buni la momentul respectiv ) la fel , aceeasi echipa tehnica , si mai ales culoarea de epoca , fie ca a fost 1600, 1941 sau 1975. Sunt fan SN dincolo de aspectele ideologice, inerente perioadei dar, pana la urma este cel mai prolific cineast al Romaniei, care a aratat si bune si rele, nu ca cei de acum care ne prezinta Europei in lumina cea mai sumbra si mai primesc si premii pentru asta, nu spun mai mult. Mi-ar placea sa ma "invart" prin Bucurestiul interbelic zugravit de SN , chiar cunosc o buna parte a Bucurestiului aparut in filme ( am trait peste 28 de ani acolo ).Acum nu mai exista aproape nimic. Mi-ar placea sa dezvolt dar, probabil, nu aici e locul. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 (editat) Nu mai am like - uri ... as fi acordat cu placere . Nu ca sant mentionat in postare ... nu e un scop in sine , chiar daca aprecierile sant favorabile . Altfel , multe ar fi de spus ... Nici specificul forumului ( chiar daca e Bodega ) nu e adecvat ... , profitam de bunavointa staf - ului si a moderatorului . Despre cinematografia actuala ... , alta discutie . Chiar si prin strainataturi , filmele de epoca ... , sant artificiale , nu conving ... , sant mai moderne decat cele cu realitatea cotidiana . Ma rog , parere personala . Editat Ianuarie 16, 2019 de gauss Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 Legăn de SN când vă uitați la pistruiatul să știți că încă multe locuri din film exista in Oradea. Link spre comentariu
mihai1953 Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 Parca " Pistruiatul " nu este a lui SN , acesta doar a jucat in film. Este un film ( serie ) regizat de Francisc Munteanu, un regizor parca specializat pe subiecte din al doilea razboi mondial toate remarcabile , dupa parerea mea. Oricum , in toate au jucat marii nostri actori, care au devenit de neegalat, azi. Este o mare placere sa le revad , ori de cate ori am ocazia. Si pentru ca in topic este vorba de telecomunicatii de alta data, Fr Munteanu are un scenariu dupa care a regizat " Padurea de fagi" in care este vorba despre mutarea centralei tf din Bucuresti , undeva in padurea Tancabesti, in zilele lui august 1944 , cu multe imagini despre aparatura de atunci. Pentru pasionati, merita vazut! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 (editat) Un film vechi ( si ) cu telecomunicatii , si echipamente de transmisiuni ... ma rog , sporadic ... , si alte obiecte si imagini interesante ... " Secretul cifrului " , productie 1960 ... Editat Ianuarie 16, 2019 de gauss Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 18, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Am fost la "Electromagnetica" să întreb şi de la Informaţii mi s-a zis că nu mă vor ajuta. Mentalitate tip de România. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 In ce speta ? ... Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 18, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) Că tot ce ţine de firme, bibloteci pare a fi un sistem cam prea închis, neprietenos cu omul. Cu unele bibloteci am colaborat mai bine, dar erau din alea micile. Şi unii angajaţi sunt... , dar şi în general conducerea e de vină. Editat Ianuarie 18, 2019 de ctepeo Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Ce trebuia sa faca firma , si ce biblioteca ? ... in viziunea dvs , bineinteles . Ceva ce ar fi fost obligate , moral sau legal . Si ce nu au facut ? ... Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 18, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Biblotecă cu broşuri, manuale despre ce a produs. Ar fi fost o bună metodă pentru publicitate. Şi de ce au făcut expoziţia aia dacă nu se poate vizita? Poate mă gândeam să vorbesc cu un colecţionar care are mai multe telefoane publice să le vândă unul (nu au aşa ceva), dar la ce atitudine au, să rămână cum sunt. Link spre comentariu
Postări Recomandate