Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dumneavoastra le dati mancare la pasarele (gugustiucei, vrabii, porumbei, etc) in timpul iernii ?

Postări Recomandate

Personal nu consum decat carne " de crescatorie " , pe care o platesc . N - as putea manca porumbei , care zboara si sant liberi . Pentru asta sant galinaceele ... In fine , pareri personale . Nu - i critic pe cei care procedeaza altfel , au probabil motivele lor .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Va garantez ca-ntr-o situatie de viata si de moarte (razboi, calamitate, invazie OZN, etc) o sa mancati porumbei si nu numai...acum aveti de ales, dar...Doamne fereeste de alte vremuri...cand neadaptatii vor muri primii...

Iar cei care mananca din gunoaie, se afla clar intr-o asemenea situatie...si-am vazut destui oameni care mancau din gunoaie... 

Editat de Untold
Link spre comentariu
Vizitator theACDCfan
12 minutes ago, Untold said:

Va garantez ca-ntr-o situatie de viata si de moarte (razboi, calamitate, invazie OZN, etc) o sa mancati porumbei si nu numai...acum aveti de ales, dar...Doamne fereeste de alte vremuri...cand neadaptatii vor muri primii...

Iar cei care mananca din gunoaie, se afla clar intr-o asemenea situatie...si-am vazut destui oameni care mancau din gunoaie... 

APROBAT !!!:reytre

Link spre comentariu

Sa lasam razboaiele si alte nenorociri de tipul asta si sa gandim normal, ca fiinte inteligente care controleaza energia nucleara, trimit sonde spatiale, etc. Am evoluat, nu mai suntem maimute. In timpul asediului Leningradului s-a practicat canibalismul, daca e sa gandim in termenii astia.

Link spre comentariu

Nu e treaba mea de ce mananca unii din gunoaie . Mai exact ... , nu din cauza mea se intampla . Acum nu santem in vreme de razboi  ... nu vad sensul sa - mi " garantati " ceva  ... fie hrana , porumbei sau altceva . Ca tot veni vorba , in vreme de razboi voi manca bine ... cel mai bine , si voi fi printre ultimii care vor simti foamea . Am abilitatile ( cultivate ) si pregatirea pentru asa ceva ... adica sa - mi procur hrana , si ce mai am nevoie  ... nici n - am sa alerg mult dupa ea . Daca nu o gasesc in natura , o iau de la semenii din jur ( ordinea e inversa ...  semenii sant primii ) , mai intai de la cei care au prea multa . Apoi , de la cei care au suficienta , si nu voi ezita sa iau de la cei care au putina . Chiar daca e ultima imbucatura , ultimul biscuit etc .  Valabil si pentru orice altceva as avea nevoie . Nu cred ca se va intampla ... , dar nici n - am emotii ... , in caz de !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu ... fost militar ( cercetas ) . Si oleaca de ( fost ) sportiv ... , nu sahist ! In plus , ma ajuta si fizicul ... Am mai scris ... in alte topicuri . Ma rog , nu mai am varsta " potrivita " , dar cand ma uit la cei ( mult ) mai tineri , parca nu ma incearca frica . Apoi , o viata are omul ... de durata finita . Daca esti ( psihic ) pregatit sa mori in orice clipa , lucrurile sant mult mai simple . Ma rog , macar in teorie ... Altfel , sper  ( si cred ) ca nu va fi cazul de razboi , cel putin cativa ani de - aici incolo . Dar se va intampla , e inevitabil . I - a cam si venit timpul ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu cred ca se poate controla . Si ca va constitui viitorul energetic ... cat va mai fi un viitor , finalul nu de la energia nucleara ni se va trage . Ma rog , tot ceva cu nuclear ... si foarte bine controlat ! Asta , daca nu ne izbeste vreun meteorit , sau alt cataclism natural ... , sa nu zic de vreo molima , mai mult sau mai putin intam platoare si de la natura . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

"Daca esti ( psihic ) pregatit sa mori in orice clipa , lucrurile sant mult mai simple ."

Nu cred ca cineva, normal la cap, poate fi "pregatit" pentru asa grozavenie. Am tratat multi porumbei bolnavi si jumatate din ei au murit in fata mea, in chinuri oribile. Cand li se oprea inima si se sufocau, se zbateau zeci de secunde. Intr-o noapte, pe la ora patru, m-am dus sa vad daca mai traia un porumbel bolnav de salmoneloza, pe care il pusesem in cada. Mai respira, sacadat, dar restul corpului era in rigiditate cadaverica. Dupa ce l-am atins cu mana i s-a orit respiratia. Murise pe bucati.

Vorba aia, "vom muri si vom vedea" - cum este. Dar nu vom avea cum sa povestim.

Link spre comentariu

Tocmai ca cei normali ( la cap ) sant pregatiti pentru asa ceva . Discutia era pentru vremuri de razboi , daca n - ati sesizat pana acum . Daca vrei cu orice chip sa - ti salvezi viata , o vei pierde printre primii ... sau vei fi printre cei deposedati ( mai intai ) de hrana ... Ma rog , unele chestii sant imposibil de inteles ( pentru unii ) . Nu e un handicap ... nici o trauma . Oamenii nu seamana intre ei , nu santem monezi scoase la stanta sau roboti de serie . Pierderi sant si la monede , si la roboti ...

P.S . - ce treaba au porumbeii la chestia asta ? 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Animale nu omor nici eu . Am scris mai sus . Razboiul ... am scris in toate topicurile , e cel mai rau lucru care se poate intampla ( deliberat ) umanitatii . Numai ca a fost , este si va fi ... Omenirea nu traieste in pace ... ci intre razboaie . Istoria ne confirma acest lucru . Asta cu bogatii ... eu am o parere un pic diferita . Fara consimtamantul pulimii ... n - ar avea loc nici macar o incaierare ... nici macar injuraturi , intre viitorii combatanti . Ideea ca razboiul e numai din vina bogatilor e o inventie marxista ... sistem politic in care eu  nu cred . N - am crezut niciodata , dar asta e o alta discutie .  Razboaie au fost din vremurile  biblice , marxismul e de 100 de ani ( ma rog , pe - acolo ) . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 1 oră, VAX a spus:

Uite ca eu nu sunt pregatit. Nu as putea sa pun pusca la ochi si sa iau viata cuiva. Nici animale n-am de gand sa omor. As face orice sa fug din calea razboiului. Este o mizerie pusa de cale de patura bogata, ca sa devina si mai bogata.

Serios? Nu demult, spuneai pe aici ca, daca ai avea putere, ai impusca pe cine nu este de acord cu nu-stiu-ce idee marxista de a ta.

Razboaiele sunt puse la cale de extremisti ce dezinformeaza pentru a se folosi de ura saracilor (cu duhul). Cam asta faci si tu... 

Banii nu mai au valoare si afacerile se inchid daca vine ceva razboi, de ce ar dori "patura bogata" asa ceva, mai Vax? Poti vinde tot felul de prostii cu profit mare daca nu este pace, predictibilitate si prosperitate?

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Untold a spus:

A naibii lodenu' pe el...de fudul ce-i, nici lopata de zapada n-o vede

Daca-si pune mintea, nu faci tu cu 2 lopeti ce face el cu labele goale...:rade:

Cand eram copil si petreceam parte din vacanta la bunici la tara, din cand in cand, bunica prindea cativa porumbei, cca 5...6 si ii gatea cu smantana. Pt o masa. Aveau o carne foarte buna, ceva mai inchisa la culoare decat cea de gaina, dar erau buni la gust. Doar pieptul se consuma, de restul se bucurau celelalte animale de pe langa casa, mai ales pisicile. Aveau hulubarie, si daca nu-i mai rarea, isi luau talpasita. Liberi erau doar cei care au scos macar un rand de pui, ceilalti stateau in tarc cu plasa. Nu stiu cati avea, dar erau multi. Cresteau repede. Dimineata cand zburau, faceau cateva rotocoale deasupra casei si o luau la zbor dupa haleala. Bunica ii hranea doar seara, cu boabe de grau si porumb maruntit. Ii spuneau urluiala. Nu era nici faina, dar nici boabe intregi...erau doar sparte in bucati cat sa le inghita gusatii. Aia nu suparau pe nimeni, nu deranjau pe nimeni, doar ca dupa o vreme n-a mai tinut, nu stiu din ce cauza. La tara, la curte sau oriunde altundeva decat pe pervazul geamurilor de la bloc, e ok sa-i hranesti, nu are nimeni nimic impotriva. Altfel, poate ii apuca mila pe iubitorii astia de animale, si se apuca sa protejeze cate un porc sau chiar o vaca in propriile apartamente. Ce treaba au ei cu ceilalti locatari? Doar sunt proprietari, si fac ce vor pe propietatea lor.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări