Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dumneavoastra le dati mancare la pasarele (gugustiucei, vrabii, porumbei, etc) in timpul iernii ?

Postări Recomandate

14 hours ago, VAX said:

Se pare ca nu ati facut efortul, sau nu ati avut ocazia, sa interactionati cu animalele, sa le intelegeti si sa le iubiti.

Concluzii putem sa tragem toti, dar sa vezi realitatea ce ne omoara.

Am catelul meu insa prin toamna catelul soacra-mi a ramas fara stapan si sa vezi ce m-am chinuit sa-i gasesc unul nou in tara iubitorilor de animale. Catelul superb, cam 1,5 ani, cuminte. Toti cunoscutii mei nu puteau sa-l ia si sa-l duca la tara cu toate ca era caine de curte, tinut afara. Bun, am incercat sa contactez organismele iubitoare de animale din orasul meu. In faza asta m-am socat nitel, doua persoane care pozau si pe facebook nu au raspuns si cel mai tare a fost cu doua firme (adaposturi) de caini, la care le-am gasit cu greu numerele de telefon si care mi-au zis ca nu se ocupa cu asa ceva. 

Pana la urma, presat de timp, l-am dus la o persoana din alta localitate care l-a vrut la el in curte.

Asa ca ce sa mai zic, e internetul plin de persoane iubitoare, insa cand ai cu adevarat nevoie nu le mai gasesti,

Link spre comentariu

Sunt în orașe mulți ,,iubitori,, de câini, dar care le aruncă de mâncare printre blocuri, iar când mușcă pe cineva care se întîmplă să treacă pe acolo, brusc nu-i mai cunosc.Doar când vin hingherii să-i adune după reclamațiile nevinovaților mușcați de ei, se umflă în pene la hingheri să nu-i ridice, dar să-i ia în casă pentru a nu mai mușca pe alții, nu pot....

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Sunt în orașe mulți ,,iubitori,, de câini, dar care le aruncă de mâncare printre blocuri, iar când mușcă pe cineva care se întîmplă să treacă pe acolo, brusc nu-i mai cunosc.Doar când vin hingherii să-i adune după reclamațiile nevinovaților mușcați de ei, se umflă în pene la hingheri să nu-i ridice, dar să-i ia în casă pentru a nu mai mușca pe alții, nu pot....

Pai sint tot felul de ONG-uri care sa ''dau''mari iubitori ai animalelor fara stapin,care primesc multi gramada de bani sub forma de donatii. Ce fac cu acei bani? Cite adaposturi pentru animalele fara stapin sau construit din acele donatii? Cred ca acolo se ''sifoneaza'' sume importante de bani!  Mie-mi sint dragi animalele, dar cind devin obraznice, toata dragostea mea se ''evapora''.

Ce fac autoritatile locale? Parca se vorbea de campania de sterilizare a animalelor fara stapin!  In loc sa scada efectivul animalelor fara stapin , acesta creste ! Ia sa-i puna pe marii iubitori de animale, sa plateasca spitalizarea oamenilor(copii,batrini,femei ) muscati de ciinii fara stapin si sa-i vezi cum si-ar schimba atitudinea!

Link spre comentariu

Acum 58 minute, GEO 53 BN a spus:

In loc sa scada efectivul animalelor fara stapin , acesta creste !

Totusi ceva se intampla, nu stiu daca peste tot, dar la mine in zona, din ce-am constatat personal, s-au mai rarit din cainii vagabonzi.Inainte umblau in haite, ca de multe ori, dupa ce te uitai la interesul fata de persoana ta, te hotarai daca treceai pe partea ailalta de strada, sau mergeai printre ei. Acum nu pot spune ca au disparut de tot, dar sunt semnificativ mai putini pe strazi decat acum 2 ani sa zicem. Poate totusi se face si treaba, sper sa nu fie o exceptie.

Link spre comentariu

La noi  vin periodic unii cu dubele și dau drumul la câini comunitari, probabil de prin adăposturile din oraș.Într-o seară, o familie care locuiește chiar la intrare în comună stătea la poartă pe băncuță și se pomenesc cu o dubă că oprește și șoferul scoate trei saci plini cu câini abandonați pe care voia să-i elibereze.Oamenii s-au sesizat și au filmat scena, pe șofer și numărul mașinii, spunându-i să plece de acolo că vor chema poliția, lucru pe care l-au și făcut de altfel. Binențeles că șoferul a luat sacii, dar a ,,uitat,, un cățel mai mic, care săracul se învârtea tot pe lângă mașina cu care fusese adus.Când l-au avertizat să-l ia și pe ăla micu, șoferul se făcea că nu-l cunoaște, deși câinele tot pe lângă mașină stătea...după ce a plecat individul, l-au văzut că a oprit mai încolo cu câteva sute de metri și a abandonat sacii cu câini. Familia care a fost martoră la scenă, a postat și pe Facebook filmarea incriminatoare.Dar cel mai probabil vinovatul va scăpa cu vreun avertisment sau o amendă simbolică. Problema e că săptămânal apar alți câini pe care nu i-a mai văzut nimeni până atunci, majoritatea fiind loviți mortal de către mașini pe E70. Probabil că pe asta mizează și cei care se ocupă cu această afacere, astfel se eliberează adăposturile de animale suprapopulate.

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 1 minut, doru3160 a spus:

Totusi ceva se intampla, nu stiu daca peste tot, dar la mine in zona, din ce-am constatat personal, s-au mai rarit din cainii vagabonzi.Inainte umblau in haite, ca de multe ori, dupa ce te uitai la interesul fata de persoana ta, te hotarai daca treceai pe partea ailalta de strada, sau mergeai printre ei. Acum nu pot spune ca au disparut de tot, dar sunt semnificativ mai putini pe strazi decat acum 2 ani sa zicem. Poate totusi se face si treaba, sper sa nu fie o exceptie.

Tot ce-i posibil. Dupa citeva evenimente tragice, autoritatile s-au pus pe treaba. Si bine-au facut! Apoi multi ''ocrititori'' ai animalelor fara stapin au dat ''coltu'',cei ramasi(mai tineri) nemafiind  atit de dornici sa pripaseasca ciinii pe linga blocuri.  Fara hrana zilnic asigurata, ciinii au parasit zona, cautind alte locuri unde sa se aciuieze. Multi ciini s-au aciuat pe la firme,unde vezi haite de ciini, ocrotitorul lor fiind paznicul, sau paznicii, care, noaptea, pot sa doarma linistiti in post ,ciinii facindu-si ''meseria''.

Link spre comentariu

Acum 7 minute, GEO 53 BN a spus:

Multi ciini s-au aciuat pe la firme,unde vezi haite de ciini, ocrotitorul lor fiind paznicul, sau paznicii, care, noaptea, pot sa doarma linistiti in post ,ciinii facindu-si ''meseria''

Macar aia se stiu ai cui sunt, pt ca in caz de ceva, paznicul nu-i poate goni, ca sa scape de acuzatii. Si la mine sunt cateva exemplare intretinute de paznici, dar s-au dovedit a fi pasnici, pt ca altfel, cred ca dispareau de mult. Nu stiu noaptea cum se comporta, dar ziua n-au fost reclamatii, pana acum. Sa zicem ca aia nu mai sunt ''boschetari'', au servici si hrana asigurata.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Intr-o dimineata,acum citeva saptamini,m-am dus vizavi de curtea mea(acolo este curtea fratelui meu care locuieste in Bucuresti) sa-i dau mincare cainelui de acolo(mai am unul in curtea mea) si vad in usa un catel pe care il mai vazusem de citeva ori trecind pe strada.Primul gest afost sa-l gonesc sa pot intra dar nu se ridica sa plece,apoi ,m-am uitat mai atent la el si am vazut ca era atit de slab incit nu mai putea sa mearga.Primul impuls a fost sa-l bag in curte linga celalalt dar stiam ca mama o sa-l dea afara(mereu zice ca mai multa grija avem de caini decit de pasari sau porc) asa ca i-am incropit un adapost pe strada (inca nu venise iarna) si l-am hranit citeva zile cu lapte pina s-a pus pe picioare.Intre timp a fost hranit si de alti vecini,din pacate nimeni nu a vrut sa-l adopte.Acum nu mai pleaca de pe strada noastra,cind era mai cald dormea noaptea la poarta mea sau a vecinilor,acum cind este frig,si-a facut culcus sub o remorca abandonata de un vecin sub care a crescut iarba iar dimineata stie ca m-a duc vizavi cu mincare la caine si m-a asteapta la poarta.Acum,daca i-au dat toti vecinii mincare,s-a ingrasat si a devenit mofturos,nu mai vrea paine mereu.Acum,ce s-a spun,eu l-am indragit,are o privire asa bleaga ca l-am numit Suca.

Link spre comentariu

Fiind hranit bine, la un moment dat Suca va incepe sa`si protejeze arealul pe care a hotarit ca`i al lui.

Vai de necunoscutul care va trece pe acolo.

Dupa ce va fi muscat bine nici un vecin nu va recunoaste ca a avut grija de el iar trecatorul nevinovat se va alege cu muscatura.

Daca insa este mai hotarit si`l pocneste cu sete pe ciine vor sari binevoitorii pe el!

Asa este tara in care traim, noi o facem asa, ciini vagabonz, mizerie de porumbei cit incape dar sintem iubitori de animale si natura.

Link spre comentariu

Si mie imi plac animalele, locuiesc la curte, am doi câini și o pisică care trăiesc "împărateste  ".

Dar ceea ce se întâmpla în urmă cu câțiva ani în București era revoltător: fiecare strada avea propria haită de câini, care la lăsarea intunericului deveneau agresivi, era o adevarata problema sa ajungi de la masina la scara unui bloc oarecare, daca mergeai intr-o vizita.

Ma bucur ca s-a eradicat fenomenul.

Problema era veche, încă din anii ' 80. Odată cu planul de reconstrucție a orașului ce a presupus demolări masive în multe cartiere, multi si-au abandonat câinii pe străzi. Până prin '90 îi mai adunau hingherii, după aceea s-au înmulțit necontrolat.

Situația devenise deja inadmisibilă intr-un oras civilizat !

Link spre comentariu

Buna

Acum 12 ore, validae a spus:

Nu-i chiar asa

Un cunoscut din Cluj-Napoca era sa fie muscat de ceva maidanezi in varf la varianta Manastur-Zorilor,o 

scurtatura pentru clujeni.A facut reclamatie,au venit hingherii si surpriza.Erau deja microcipati vre-o 6 sau 

7 caini.Pe numele unei cunoscute "aparatoare"ale drepturilor animalelor care locuia in apropiere.Bineanteles 

ca nu erau nici inchisi in tarc nici legati,dar datorita faptului ca nu au muscat(inca) pe nimeni au ramas in libertate.

Si bineanteles aspiranta de "aparator"al drepturilor animalelor nu a fost sanctionata.

Din pacate in Romania nu se sanctioneaza intentia,doar fapta.Asa ca asteptam sa fie mutilat un copil

pentru a lua masuri. 

Spor tuturor

Alex

Si eu am animale,4 pisici si o catelusa.

Am mai postat pe undeva asta.

Inainte de craciun cu vre-o saptamana suna cineva.

Merg in dormitor(e mai aproape de poarta) si vad poarta deschisa de 2 degete

Strig(pe geam).

Cine e?

Cu apa.

Poi intrati.

E legat cainele?Ca de aici am mai fugit odata.

E legat,intrati.

Asta inseamna sa ai caine.

Link spre comentariu
6 minutes ago, ionbel1 said:

Stati linistit

Domnule, eu stau, nu ma emotioneaza asa tare un ciine, mai ales daca sint pregatit, sint invatat cu ei.

In acelasi timp nu toti sint ca mine si nici majoritatea ciinilor precum Suca si ai drak ce bine simt pe cei carora le e frica de ei!

Am si eu 3, un motanel, o pisica precum si un Teckel, toti is super cuminti si blinzi, lupta lor este contra rozatoarelor si`s chiar competenti!

Link spre comentariu

In primul rand cred ca ar trebui sa primeze bunul simt: iubesti animalele, le hranesti dar fa in asa fel incat sa nu deranjezi pe altii fie ei vecini sau trecatori. pasarelele pot fi hranite si intr-un loc separat, nu neaparat pe geam. Cat despre caini pot spune ca un caine hranit de locatarii unui bloc, este un caine pierdut, nu mai ai ce face cu el. Am luat eu unul vai saracul catel ca vine frigul era si frumos ditamai animalul si ce sa vezi: de mancat nu manca decat hrana speciala de caini sau carne, de latrat nu latra, se gudura cand intra cineva in ograda, si mai este si mare. Nici cu cainii de la padoc nu am facut mare afacere m-am dus sa iau un catel de la fostul padoc din Miroslava, am luat un teckel ca ia placut fetei,  dar posibil ca era cam batran ca era cu toane: avea momente cand puteai sa-i faci orice sa-l mangai, sal bati, ca nu reactiona, dar avea si momente in care nu te puteai apropia de el, nici sa-i dau mancare nu puteam o impingeam cu un bat, batul avea numai urme de muscaturi pe el.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări