VAX Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Se arunca multa mancare, resturi de paine, etc. V-ati gandit sa ajutati bietele pasarele, care stau infometate si in ger de crapa lemnele, cand noi o ducem bine, la caldurica ? Eu le cumpar zilnic grau de 5 lei (1,6 lei/kg) si floarea soarelui (2,5 lei/kg). Cand locuiam la vechiul apartament (doua camere, et.2) hraneam cativa gugustiucei si uneori un grup de porumbei. Gugustiuceii stateau pe o crenguta intr-un pom din dreptul ferestrei de la bucatarie. Nu stiu cum rezistau in gerul de afara (uneori sub -10 grade Celsius). Acum locuiesc la et.6, unde gugustiucii nu vin (ei stau la nivelul copacilor) si hranesc un grup de porumbei (uneori vin peste 30). Fac mizerie, asa este, dar imi pare rau de ei si zilnic fac curat. Majoritatea vecinilor i-ar omorî daca ar putea. Sunt parveniti proveniti din mediul rural (minti primitive), la prima sau la a doua generatie de incaltati. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Acum 1 minut, VAX a spus: hranesc un grup de porumbei (uneori vin peste 30) Cred ca vecinii de sub tine, aia cu minti primitive, se bucura tare cand au pervazul si geamul plin de gainat. Stii cum se spune, dreptul tau se termina acolo unde il incalca pe al meu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 (editat) Arpacaș pe la geam! Si rrstul cand fac curat la papagal si canari. Editat Ianuarie 3, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 3, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 1 minute ago, doru3160 said: Cred ca vecinii de sub tine, aia cu minti primitive, se bucura tare cand au pervazul si geamul plin de gainat. Stii cum se spune, dreptul tau se termina acolo unde il incalca pe al meu. Nu fac mizerie la vecinii de sub mine, decat putina (o spala ploaia). Afectat este unul de la etajul 1, care si-a largit balconul (este cat o curte). cred ca a dat spaga sefului de santier, cand s-a facut blocul, imediat dupa '89. Atunci nimeni nu mai respecta legile, toti isi faceau de cap. Balconul respectiv nu este conform proiectului blocului. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 La mine la et4, impamantenise unul cateva duzini de porumbei. Cel de la parter, de sub el, nu putea sa tina nici o floare pe pervazul geamului. Mizerie cat cuprinde. Asa ca intr-o zi, l-a luat pe omulet pe sus, si l-a dus in casa, i-a pus in mana o carpa si o galeata cu apa, si pana nu a terminat, nu s-a dat din usa. Cand a terminat de racait gainatul uscat, si a facut curat, a primit promisiunea ca peste o luna se va repeta sedinta de igienizare. N-a mai fost cazul, pt ca porumbeii au gasit alta sursa de hrana. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 (editat) @VAX Hranesti aceste pasarele pentru a te ajuta intr-un proiect HF, VHF, UHF sau SHF? Editat Ianuarie 3, 2019 de PINTI Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 3, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 @PINTI Cineva trebuie sa le iubeasca si pe ele, in lumea asta atat de rea. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 A fost o gluma. Desigur ca si aceste vietuitoare tebuiesc hranite in acest anotimp. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Ok, atunci nu fii comod, du-te jos, amenajeaza ceva unde sa le pui mancare si ai rezolvat.Hranirea la geam nu duce decat la mizerie si deranjarea celorlalti locatari. Acum 3 minute, VAX a spus: Cineva trebuie sa le iubeasca si pe ele, in lumea asta atat de rea. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 3, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 (editat) Am incercat, dar nu vin, sunt prudenti. Porumbeii stau la etajele superioare, cat mai sus, unde se simt in siguranta. In parcarea din spatele blocului sunt multe pisici. Daca i-ar hrani mai multi oameni din cartier, n-ar veni mai multi de 2-3 la mine. Insa nimeni nu le da nimic. Este o zona fara gogoserii, placintarii, covrigarii, unde ar mai gasi mancare pe jos. E vai de mama lor ! Editat Ianuarie 3, 2019 de VAX Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 (editat) Ce vorbesti, d-le...astia sunt in stare sa se urce si in cap daca acolo le pui mancare.Asta e de la mine din targ. Editat Ianuarie 3, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Cand mai curat mancarea perusilor mai las resturile pe balustrada. Prin parc mai impart covrigul cu ei si daca mai mananc ceva, le arunc si lor. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Si noi ducem resturi de piine sau cumparam cite o piine si hranim pescarusii, ciorile si niste pasari care nu stiu cum se numesc, aproape zilnic. Dar o facem in parc, nu in curte! Zboara continuu sau chiar merd pe trotuare cu ochii dupa mincare, este suficient sa arunci o bucata de piine in sus si apar cu zecile! Oricum, sint toti grasi si frumosi, deci nu cred ca sufera de foame! Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 Nevasta-mea da de mancare si la ciori. Toata painea veche o face bucati mici si-o arunca imprastiat pe un teren viran...o gramada de ciori vin sa manance. Cateodata se mai nimeresc si porumbei sau vrabiute sa manance. Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 2 hours ago, VAX said: Majoritatea vecinilor i-ar omorî daca ar putea.Sunt parveniti proveniti din mediul rural (minti primitive), la prima sau la a doua generatie de incaltati. E amuzant, eu as fi zis ca-i exact "pe dos" si ca de fapt nu pot renunta la obisnuinte... Nu c-as fi inteles exact de ce-s minti primitive: ca-s parveniti, ca-s din mediu rural sau amandoua? Legat de subiect cred ca a locui la bloc nu prea se potriveste cu cresterea animalelor si, cu toate ca-s un mare iubitor al acestora, nu le-as chinui nici pe ele, nici pe vecini si pana la urma nici pe mine. As recomanda marilor iubitori de animale care nu suporta sa traiasca zi de zi fara ele sa se mute undeva la tara si acolo, in ograda lor, pot sa creasca/ingrijeasca tot ce-o adunat Noe pe barca lui, fara sa deranjeze pe cei mai putin inclinati catre aceasta activitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate