kari Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 (editat) Va salut cu respect, La multi ani! Pe scurt, Am o aplica cu 200de leduri , 4 legate in paralel si tot asa cate 4 in serie...in concluzie simplificat 5o de leduri in serie toate sunt smd pe un pcb pe pcb scrie ca sunt de tipul 2835 - 4B50C Acest sir de leduri are 2 grupuri de cate 4 (2 )leduri distruse,...primele su ultimele 4 restul sunt perfect bune, verificate cate 4. Acum am 192 leduri cate 4 in serie ok. Sursa originala nu exista! cu ce tensiune si curent sa alimentez aceasta gringolada de leduri? Editat Ianuarie 2, 2019 de kari Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 POZE! Eu nu prea am inteles ce vrei tu sa spui acolo. Poate altii au inteles dar daca vrei un raspuns corect atunci trebuie mai multe detalii, deci poze cit mai clare. Link spre comentariu
kari Postat Ianuarie 2, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 https://kari.sunphoto.ro/Aplica_led nu prea e de vazut mare lucru, in fine deci am nevoie de parametri unei surse capabila sa alimenteze acest sir de leduri 192 leduri legate in grupuri de cate 4 paralel.....sunt 48 de grupuri legate in serie Link spre comentariu
mihaicozac Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Socoteşte 3,2V şi 20mA per led, ies cam 160V/80mA per total, în situaţia actuală de fapt 153V. Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 (editat) Din pacate STIU ca raspunsul corect la intrebarea ta nu o sa-ti placa. 1. din ce ai prezentat in poze nu merita sa conservi decat cel mult PCBul. Asta inseamna ca toate ledurile trebuiesc scoase de pe PCB si aruncate, pentru ca niuciunul nu se incadreaza la "perfect bune". Ratiunea a ce spun este ca ai mai mult de 1 led defect, deci cauza care ti-a afectat DISTRUCTIV 8 leduri le-a afectat pe toate celelalte atat ca randament / ca cromatica / si in mod sigur si ca speranta de viata. Deci ledurile alea se arunca si daca doresti sa continui se inlocuiesc TOATE cu unele noi si cu DS. In functie de DS se va face calculul estimativ al punctelor de functionare si atunci stii exact ce sursa iti trebuie. 2. 2835 nu inseamna NIMIC, este doar un tip de capsula. Pentru identificarea unui component iti trebuie denumirea/codul corect, nu ce ai scris tu. Oricum leduri fara a fi asociate cu un cod sigur sunt de aruncat. 3. Vezi ca punctul de lucru este determinat primordial de capabilitatea de racire. Daca pui acolo leduri de 150mA in nici un caz nu vorbim de 4x150mA, aia este doar curentul maxim teoretic. Poate racirea nu suporta decat 4x20 mA, si atunci asta este valoarea pe care te bazezi. Oricum curentul real trebuie sa fie semnificativ sub cel maxim posibil. Deci pana nu hotarasti ce leduri pui si pana nu estimezi corect capabilitatea de racire este inutil sa vorbim de alimentare, aia vine ulterior. Daca in 24 ore vii cu datele respective este OK si continuam. Daca nu voi sterge subiectul, pentru ca nu duce nicaieri, pierdere de timp pentru cine intra pe el cautand ceva concret. Raspunsuri despre probleme de acest fel putei sa gasesti singur in topicul cu "nelamuriri despre leduri". MIHAI Total aproximativ 3,2V, si daca inmultesti cu 48 vei avea aproximatie foarte mare. - ledurile bune nu au niciodata peste 3V in punctul de functionare - leduri slabutze , chinezisme, etc pot sa aiba si 3,6V Deci o diferenta de 0,6V daca o inmultim cu 48 sunt multi volti... Evident ca Vf mai este legata si de Tjct... dar asta inseamna ceva prea avansat pentru acest subiect. Editat Ianuarie 8, 2019 de Dxxx Link spre comentariu
kari Postat Ianuarie 2, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Am inteles, Am nevoie de o sursa la 153v la 80mA De dragul experimentului nu o sa arunc montajul Am obtinut raspunsurile dorite plus alte detalii, pretioase Va multumesc mult mai departe ma descurc singur. se poate sterge. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 În principiu îți trebuie o sursă de curent constant care să dea cei 80mA, se găsesc surse gata făcute, dar o poți face și singur. Link spre comentariu
Postări Recomandate