Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

Intreb si io, sa nu ma trezesc cu dosar penal: am cumparat niste senzori cu mercur ( cu "biluta" de mercur, as putea spune...)  din China, senzori care printre altele au trecut pe la inspectia vamala fara probleme... ar trebui sa ma scap de ei rapid sau cum? Sau numa` daca-i sparg, am pus-o? :rade:

L.E. Acu` mi-amintesc c-are nevasta si un termometru cu mercur sa testeze cat is de "accurate" alea electronice... ma duc sa-l scot pe terasa... :)))

Editat de informer
Link spre comentariu
Acum 12 minute, Ion_Bumbu a spus:

Nu-i chiar asa, problema a fost ca toanta a sunat la 112, aia au inregistrat apelul, l-au trimis mai departe si Garcea efectiv n-a mai avut ce face decit sa "aplice legea".

Asta e problema cu apelurile la 112.

sint interzise termometrele cu mercur? cei care au trebuie sa le predea undeva?

Link spre comentariu
20 minutes ago, Ion_Bumbu said:

... si Garcea efectiv n-a mai avut ce face decit sa "aplice legea"...

Poate imi scapa mie esenta legii, dar se zice ca a fost "trafic de substante". Trafic e cand cumperi la bidon si vinzi, nu cand spargi un termometru. Tare imi e ca adevarul e altul decat spartul de termometru.

Etapa urmatoare e daca te reclama vecinul ca dai TV-ul tare la meci, cum nu exista lege exact cu meciul te baga la afectarea structurii de rezistenta a blocului, recte lucrari fara autorizatie?

Link spre comentariu

Eu am un termometru cu mercur, medicinal. E interzis de lege? Mai am un termometru, tot cu mercur, pus pe un higrometru, e ilegal?

Asta imi aduce aminte de politistii aia care au amendat o babuta, ca avea cânepa in batatura. Un mucalit a aruncat samântă in fata sediului politiei, sa vezi cum se uitau politistii, la cânepa crescuta sub fereastra lor, si se scarpinau prosteste in cap, ca nu stiau ce sa faca!

Link spre comentariu

Da.Cânepa se poate cultiva în RO numai cu aprobare!Seamănă cu a indiană.

Al naibii canabis !E "extrem" de periculos numai pentru unii,că alţii l-au legalizat...

De fapt la noi şi kakamiţul de ecstazy e cotat f f f periculos!

Link spre comentariu
1 hour ago, Marele Savant said:

sint interzise termometrele cu mercur? cei care au trebuie sa le predea undeva?

Nu, doar ca n-aveti dreptul sa detineti Hg, ala este interzis!

Cind a scapat din termometru ... e Hg si e buba, ce faceti cu el? :d

De aici in colo va descurcati in hatisul legii! LG 360/2003

Daca faceti gafa cu 112 aveti mari sanse sa aflati ce si cum.

Link spre comentariu
5 hours ago, franzm said:

Trafic cu substante toxice a facut cel care a comercializat termometrul, nu femeia care l-a spart din greseala si a anuntat corect pe cei în masura sa adune mercurul.

Nu, n-a facut trafic cu substante toxice deoarece a vindut un dispozitiv care avea in componenta Hg, la fel ca tranzistorii de putere de Rf care aveau in capsula BeO, si ala numai bun pentru sanatate...

Link spre comentariu

Mare Savant.Nu sunt glume chestiile astea.Un prieten avea un laborator de chimie pentru experienţe.Cu chiu cu vai a scăpat la tribunal de acuzaţiile procurorilor.A rămas fără o mulţime de reactivi,unii chiar banali,cum ar fi permanganat de potasiu.Motivul confiscării a fost deţinerea de precursori pentru droguri şi de substanţe periculoase!

Noroc că n-a făcut puşcărie!

Link spre comentariu

Niste idioti. O vreme cumparam acetona de la Policolor, prin intermediul unui prieten ce avea firma de vanzare vopsele. Nu a mai mers, pt a mi-a spus a e considerata precursor de droguri, si nu merita cate hartii are de completat si cum e urmarit circuitul marfii. De curand, am gasit aetona la raft, la sticle de jumate. Nu-mi venea a crede ca acum nu mai e precursor de droguri. Cumparam si asa, in sticlute mici de dizolvant pt oja, dar nu merita sa cumpar la litru in sticlute mici. Asa e cand la decizie ajung toti neavenitii...ca sa nu greseasca, rad tot, ca sa fie siguri.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus:

Acuma se gaseste acetona la 0,5l fara probleme,

Acum am luat si eu, tot de acolo, dar cativa ani si nu putini, a fost precursor de droguri...probabil s-a schimbat careva prin minister si s-a modificat modificarea.

1 oră în urmă, ovidiu grigore a spus:

am și eu una cu fiola sparta.

Eu o am in functie din 1987 si a fost mutata de 3 ori. Nu am reusit sa gasesc ceva care sa ma multumeasca, ori eu m-am obisnuit cu sunetul, si orice as schimba, nu se potriveste. Au fost tentative, dar de fiecare data a castigat detasat.

Link spre comentariu
Acum 9 ore, doru3160 a spus:

Niste idioti. O vreme cumparam acetona de la Policolor, prin intermediul unui prieten ce avea firma de vanzare vopsele. Nu a mai mers, pt a mi-a spus a e considerata precursor de droguri, si nu merita cate hartii are de completat si cum e urmarit circuitul marfii. De curand, am gasit aetona la raft, la sticle de jumate. Nu-mi venea a crede ca acum nu mai e precursor de droguri. Cumparam si asa, in sticlute mici de dizolvant pt oja, dar nu merita sa cumpar la litru in sticlute mici. Asa e cand la decizie ajung toti neavenitii...ca sa nu greseasca, rad tot, ca sa fie siguri.

Idioti perfecti! daca acetona era in sticlute mici, asta s-a gasit tot timpul, nu mai era precursor de drog!

Acum 22 ore, Ion_Bumbu a spus:

Nu, doar ca n-aveti dreptul sa detineti Hg, ala este interzis!

Cind a scapat din termometru ... e Hg si e buba, ce faceti cu el?

Este la fel de Hg si cind se afla in termometru! chiar o sa-mi intreb sotia daca mai avem termometrul de acum 30 de ani pe cind aveam copii mici!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări