BRANCA Postat Februarie 9, 2022 Partajează Postat Februarie 9, 2022 Apropo de tranzistori germaniu de forţă.Pe undeva la ruşi am văzut că se dădea o durată de viaţă nu prea lungă...Cât adevăr e în asta? Se "califică" şi tranzii Vest la "termen redus"? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 9, 2022 Partajează Postat Februarie 9, 2022 A mai folosi acum tranzistori cu germaniu, e ca şi cum te-ai întoarce la coheror pentru detecţie în loc de diode...părerea mea.Dar sunt totuşi aparate ,,antice,, ce folosesc astfel de tranzistori, încă funcţionale. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 9, 2022 Partajează Postat Februarie 9, 2022 (editat) parca suna mai p;lacut decit siliciul! din pacate nu s-a mai dezvoltat tehnologia incit sa se fabrice curent tranzistoari de sute de wati, iar cu citeva zeci nu se multumeste nimeni! Editat Februarie 9, 2022 de Marele Savant Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 10, 2022 Partajează Postat Februarie 10, 2022 Acum 8 ore, validae a spus: A mai folosi acum tranzistori cu germaniu, e ca şi cum te-ai întoarce la coheror pentru detecţie în loc de diode...părerea mea.Dar sunt totuşi aparate ,,antice,, ce folosesc astfel de tranzistori, încă funcţionale. Amplificatoarele pe germaniu au un sunet specific, mai placut urechii desi iti poti da seama usor ca este mai putin neutru si deci cu distorsiuni mai mari mai colorat. Seamana putin su sunetul tuburilor dar doar prin faptul ca are o coloratura specifica care difera de cea a tuburilor. Link spre comentariu
meshteru_the_best Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Recent sosite Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Februarie 15, 2022 Partajează Postat Februarie 15, 2022 Mici bucăți de istoria tranzistorată CK722, 3N22, 2N35 și OC139 Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 15, 2022 Partajează Postat Februarie 15, 2022 Acum 31 minute, yo8tot a spus: Ce e КП1534ПП2 ? Din cate imi aduc aminte, cred ca sunt comenzile pt VU-metrele VFD. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Februarie 15, 2022 Partajează Postat Februarie 15, 2022 1 oră în urmă, yo8tot a spus: OC sunt din sticla, nu? Da, sticlă și printre primele npn din gama OC... Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Februarie 15, 2022 Partajează Postat Februarie 15, 2022 Acum 4 minute, yo8tot a spus: 3N22 e chiar interesant. Tetroda NPN. Are si tub de evacuare a aerului. Inca nu se dezobisnuisera de lampi Știu, de aia am adăugat-o la colecție pentru că e o bucată din istorie și din evoluția semiconductoarelor! Am și datasheet pentru ea: https://qrpparts.com/datasheet/3n22.pdf Al meu este chiar cel din imagine, are data 1-56 scrisă pe spate...https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_3n22.html Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 15, 2022 Partajează Postat Februarie 15, 2022 Da, la inceput ce rare erau cele cu germaniu npn, AC181k faceai mai greu rost,decat 180k, da EFT373 era si mai rar..... Ce vremuri... La cate un radio de buzunar din 5-6 tranzistoare se mai ducea unul..... Acum intr-un CPU de mobil infim ca marime au depasit 2 miliarde.... Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Februarie 16, 2022 Partajează Postat Februarie 16, 2022 Aici am făcut rost de un 2N149 în capsulă to-92... ceva foarte ciudat, nu am găsit nicăieri pe internet ceva să menționeze capsula to-92 pentru acest tranzistor Link spre comentariu
Mitica M. Postat Februarie 17, 2022 Partajează Postat Februarie 17, 2022 Bune pt muzeu/coletie....azi un igbt de duzina duce suma curentilor de colector a tuturor acelor AD-uri dintr-o singura cutie. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 17, 2022 Partajează Postat Februarie 17, 2022 Ajungeau cu basculanta la Neferal, la topit! Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 1 oră în urmă, yo8tot a spus: Un soi de releu termic cu mercur. Inchide un contact la 35 de grade Grija mare ca dacă se sparge..... Pușcărie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Acum 1 minut, dan cod a spus: Grija mare ca dacă se sparge..... Pușcărie. Pai de ce? Se mai intampla sa se sparga sticlarie din asta, nu vad de ce o asemenea masura... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum