Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

Apropo de tranzistori germaniu de forţă.Pe undeva la ruşi am văzut că se dădea o durată de viaţă nu prea lungă...Cât adevăr e în asta?

Se "califică" şi tranzii Vest la "termen redus"?

Link spre comentariu

A mai folosi acum tranzistori cu germaniu, e ca şi cum te-ai întoarce la coheror pentru detecţie în loc de diode...părerea mea.Dar sunt totuşi aparate ,,antice,, ce folosesc astfel de tranzistori, încă funcţionale.

Link spre comentariu

parca suna mai p;lacut decit siliciul! din pacate nu s-a mai dezvoltat tehnologia incit sa se fabrice curent tranzistoari de sute de wati, iar cu citeva zeci nu se multumeste nimeni!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 8 ore, validae a spus:

A mai folosi acum tranzistori cu germaniu, e ca şi cum te-ai întoarce la coheror pentru detecţie în loc de diode...părerea mea.Dar sunt totuşi aparate ,,antice,, ce folosesc astfel de tranzistori, încă funcţionale.

Amplificatoarele pe germaniu au un sunet specific, mai placut urechii desi iti poti da seama usor ca este mai putin neutru si deci cu distorsiuni mai mari mai colorat. Seamana putin su sunetul tuburilor dar doar prin faptul ca are o coloratura specifica care difera de cea a tuburilor.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, yo8tot a spus:

3N22 e chiar interesant. Tetroda NPN. Are si tub de evacuare a aerului. Inca nu se dezobisnuisera de lampi :)

Știu, de aia am adăugat-o la colecție pentru că e o bucată din istorie și din evoluția semiconductoarelor!

Am și datasheet pentru ea: https://qrpparts.com/datasheet/3n22.pdf

Al meu este chiar cel din imagine, are data 1-56 scrisă pe spate...https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_3n22.html

Link spre comentariu

Da, la inceput ce rare erau cele cu germaniu npn, AC181k faceai mai greu rost,decat 180k, da EFT373 era si mai rar..... 

Ce vremuri... 

La cate un radio de buzunar din 5-6 tranzistoare se mai ducea unul..... 

Acum intr-un CPU de mobil infim ca marime au depasit 2 miliarde.... 

Link spre comentariu
Acum 1 minut, dan cod a spus:

Grija mare ca dacă se sparge..... Pușcărie. 

Pai de ce? Se mai intampla sa se sparga sticlarie din asta, nu vad de ce o asemenea masura...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări