elman Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) Posibil, nu m-am gandit, caderea de tensiune pe dioda este de 0,32V. Editat Martie 13, 2021 de elman Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) Rarităţi,n-am văzut până acum...Cu seleniu am şi eu pe undeva. Pe seleniu ştiam că e cădere mai mare de tensiune. Editat Martie 13, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 (editat) Si mai interesante erau redresoarele tip cuproxid, am vazut asaceva demult intr-un aparat de masura mult mai batrin ca mine, din pacate defecte, orice s`a incercat aparatul acela n`a mai indicat corect pe AC. Editat Martie 13, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Până la urmă placa lui elman e necunoscută...Seleniul are 1V cădere pe placă.Nu ştiu să fi existat plăci cu germaniu... Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Înclin să cred că e seleniu totuși . În curent continuu și la valori mici ale curentului ( presupun că a testat cu multimetrul ) poate avea cădere de 0.3-0.4V. Link spre comentariu
validae Postat Martie 13, 2021 Partajează Postat Martie 13, 2021 Şi eu cred că-i tot Seleniu.Nu cred că Germaniul se folosea la modul ăsta pentru redresare, cu cristal expus... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Sigur germaniu... EFT 38S 1970 Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 https://postimg.cc/gallery/yzn8vk6 Un foc a fost tras...mai sunt doua. Nu e bine sa incerci, daca iti tremura mana. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 Hitachi din alea am şi eu câteva buc rătăcite.Ce e în poza cu "sovieticul"?Văd că zice şi de un aliaj cu cadmiu. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 Fir de torsiune. Nu ai voie sa-l duci peste 150 grade cu lipitura, de asta si aliajul de lipit cu temperatura joasa. Putini au vazut, si mai putini au lucrat cu asa ceva. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 Cele mai bune instrumente analogice numai așa ceva au, fiindcă nu mai există lagăr de frecare, firul susține echipamentul și totodată are și cuplu rezistent ce înlocuiește arcurile spirale. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 Criminal!Abia acu am mărit poza şi am văzut!Raritate! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 (editat) Pe timpuri cam orice firma carea avea metrologie electronica avea in dotare diverse fire de bronz argint. Erau de diverse marimi si momente de torsiune. A meu T are firul schimbat, de, era aparat de teren si a cazut, urmarea a fost clara, statea acul lipit de scala. L`au facut ca nou, cred ca 50 lei m`a costat reparatia si bineinteles verificarea pe toate domeniile. Editat Aprilie 2, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 De regula, cand se schimba firul, se verifica instrumentul pe domeniul cel mai sensibil. Restul sunt masurari metrologice obisnuite, care se fac indiferent de schimbarea firului de torsiune. As fi curios azi daca se mai poate face asa ceva contracost pe undeva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum