Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

Nope, degeaba ai trafo care sa scoata tensiunea aia, daca n-ai containerul pe care sa-l videzi si apoi sa-l umpli cu dioxid de sulf. Container care contine totul. In tinerete mai reparam surse Andrex si Balteau. La noi in atelier se bobinau si secundarele de trafo, cu sarma de 0.07mm.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, yo9hrb a spus:

Cam putin. Mai pune vreo 30...40kV. Trebuie sa duca vreo 4...5mA in sarcina.

Eu am demolat aparatura medicala. Dvs erati in alta liga, radiografii pt controlul calitatii sudurilor.

Posibil sa am si un transformator de 140KV.

Link spre comentariu

Probabil, nu mi-am batut capul cu asta. Asa era procedura. Oricum trebuia sa reziste la 200kV, iar firele erau destul de apropiate. Cred ca dioxidul de sulf era un dielectric mai bun decat aerul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dacă tot puneţi neoane găsiţi unele mai pricopsite...

Aici un neon rusesc de la 1957.Să zic că prin anii 60-70 au circulat şi pe la noi diferite tipuri de lămpi indicatoare pe neon.Aş bănui că nu erau produse în ţară.

scale-1200.png

Link spre comentariu

Ce este neobisnuit? Este vorba de o toleranta de 0,4 pF (deci maricica!), nu de 0,4%!

vad ca au mai postat si alti colegi!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări