Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

Aici se vad mai multe. 

IMG-20200828-220728.jpg

Multumesc de aprecieri. 

De cântărit cine știe? 

Le folosesc toate? Sigur nu. Dar asta e pasiunea. 

liniile ce par strâmbe nu sunt asa, asa ies în poze încercând sa prind cât mai mult. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, icar a spus:

Eu, nici in laboratoarele IFIN, nu am vazut atita aparatura!:scarpin

Asta

20200828_211944.thumb.jpg.9e2900dd10c3c22b29f6161d7ccfec5a.jpg

e genaratorul de semnal/frecventmetru/ voltmetru romanesc, facut la Electronica industriala (parca)?

Este Versatester E0502

Link spre comentariu
Acum 2 minute, yo8tot a spus:

Versatester. Calitatea executiei in interior era sub orice critica. Altfel ar fi fost un aparat ok.

Depinde pe ce ai pus mana. Dacă ți-aș spune ca am exemplare care încă își fac treaba, probabil n-o sa crezi. O calitate proasta de execuție, le-ar fi scos de mult din cursa. Pt vremea din care vin, au fost foarte bune. Acum e firesc sa para depășite, dar la fiabilitate șterg pe jos cu multe scule contemporane. 

Link spre comentariu
2 hours ago, dan cod said:

Liniile ce par strâmbe nu sunt asa, asa ies în poze încercând sa prind cât mai mult. 

Ma miram eu cum de ati curbat neoanele. 

Banuiesc ca le scoateti pe masa cand lucrati cu ele, caci e greu de imaginat ce serparie ar fi pentru alimentari. Sa nu uitam ventilatia. 

Link spre comentariu

De aia am și spus ca depinde pe ce ai pus mana. Ai avut ghinion sa prinzi un exemplar cu afișaj cu VQE-uri, din ultimele generații. Din alea am avut și eu câteva, care de noi nu au vrut sa meargă. Însă am avut norocul ca primul contact cu acest model să-l fi avut în 84, când producția nu era dictata de economie, cel puțin nu la AMC-uri. Cele despre care vorbesc erau produse prin 80.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Mircea a spus:

Ma miram eu cum de ati curbat neoanele. 

Banuiesc ca le scoateti pe masa cand lucrati cu ele, caci e greu de imaginat ce serparie ar fi pentru alimentari. Sa nu uitam ventilatia. 

La asta ma gandeam si eu .

La mine , ca sunt putine si am facut special o priza multipla cu 10 posturi si o bara de impamantare la fel , cu vreo 10 pozitii , tot nu imi ajung .

Link spre comentariu
Acum 9 ore, yo8tot a spus:

Versatester.

Exact, am uitat cum se numeste. Am si eu unul, prin pod. Nu prea mai merge. La oscilator, daca e sinusoida faina la frecvente joase, la frecvente inalte e distorsionata, si invers, daca repar sus, se strica jos! Nu am reusit sa-i fac nimic. Nici voltmetrul nu merge ca lumea. Zace in pod, ma tot gindeam sa-l demontez si sa recuperez din el ce se poate: condensatorul variabil, traful de retea, potentiometrii si comutatoare. Dar...ce sa fac cu ele?

Acum 9 ore, doru3160 a spus:

Acum e firesc sa para depășite, dar la fiabilitate șterg pe jos cu multe scule contemporane. 

Doru, imi pare rau, dar se pare ca tocmai te-am contrazis. Si nu e singurul pe care il stiu cu probleme. In fine, cred ca-i regula produselor romanesti: depinde cum l-ai nimerit!:rade:

Citat

Liniile ce par strâmbe nu sunt asa, asa ies în poze încercând sa prind cât mai mult. 

Obiectivul e de vina, distanta focala scurta. Efect "ochi de peste".

Acum 9 ore, doru3160 a spus:

Ai avut ghinion sa prinzi un exemplar cu afișaj cu VQE-uri, din ultimele generații.

Aha, din generatia asta am si eu...

Link spre comentariu
Acum 14 minute, icar a spus:

Doru, imi pare rau, dar se pare ca tocmai te-am contrazis.

Doar e democratie.

Depinde din ce perioada ai avut parte sa cumperi acel produs. In ultimii ani, nu numai modelul asta a avut de suferit. Toata economia era la ordinele partidului de a face economii in productie. Asa cum nu se poate si cu varza unsa si cu slanina in pod, asa nu se putea produse cu pret de productie scazut, si calitate ca la produsele initiale. Hai ca nu e greu de inteles ce-am vrut sa spun.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări