Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
Acum 1 oră, -Atlas- a spus:

Ce este oare?

Avem sticla, mercur la interior și două sârme...cat de greu poate fi? Mai trebuie văzut dacă mercurul bălăngăne la interior, atunci e un contact dependent de poziție, iar daca între bazin și un capăt cu sârmă exista un capilar, e un termocontact. Mai mult din poza aia nu se poate vedea.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

In poza nu se vede prea bine, dar poate fi fie un contact (releu) cu mercur, fie mai degraba un termometru cu contact, respectiv ceva ce se folosea in aplicatii de control termic si/sau termostatare; de exemplu asa ceva se intalnea in mod obisnuit in oscilatoarele de referinta cu cuart termostatate ale anilor '50-'60 , am avut si eu o astfel de referinta pe 1MHz folosita intr-un emitator HF R&S si din neatentie am spart tocmai acel termometru cu contact...

Mai de curand am vazut si cu mai multe contacte (prin targ), pentru comutari la mai multe temperaturi.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Avem sticla, mercur la interior și două sârme...cat de greu poate fi? Mai trebuie văzut dacă mercurul bălăngăne la interior, atunci e un contact dependent de poziție, iar daca între bazin și un capăt cu sârmă exista un capilar, e un termocontact. Mai mult din poza aia nu se poate vedea.

Buna

Exact,cu greu se poate vedea si temperatura la care"cupleaza",25 grade.

Poate fi considerat "releu in functie de temperatura".

Mai am ceva,dar trebuie sa dau de el,la fel de interesant.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu
Acum 1 oră, cipcirip a spus:

E un comutator(termostat) cu mercur, se foloseau si la vagoanele de calatori pentru comanda incalzirii. 

Buna

Exact.

Spor

Alex

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări