Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

Atunci cand am cumparat CK512AX, am luat si cateva lampi pe soclu octal si cu balon metalic (americanesti). Zaceau in dulap, nu le cerusera altii. Le am si acum, nepipaite - au ramas pentru muzeul familiei.

Link spre comentariu

No dom'le, Vax da vina numa pe alrii ca au lucrat  pe la cabinete si cooperativa ochiul si timpanul, unde au scurmat in piese, precum gaina in graunte. In rest, numa' de bine....

Bun, aici ii dau crezare lui Vax (neglijind maiorul!), daca erai membru in radioclub, chiar si numai receptor, puteai cunpara oarece bunataturi.

Pe de alta parte, daca nu erai membru la vreun radioclub, baietii cu ochi albastrii te puteau iute inhata, daca iti gaseau piese radio prin sertare. Asta, daca voiau un motiv, altfel nu au prea pus in practica treaba asta care, nu-i asa venea in contradictie cu Revista Tehnium si cartile de electronica, ce apareau pe piata.

Link spre comentariu
Acum 43 minute, VAX a spus:

Mai baietas, eram radioamator receptor. 

Baietas să-l strigi pe fii-tu, poate el să-ți permită. Acum ai înțeles ce înseamnă să primești acuzații nefondate? 

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Bani sa fi avut. Eu eram elev (anii '60-'70), zero lei. Cu greu cumparam revista Radio (de la un chiosc de pe str. Unirii - Craiova), Sport si Tehnica, Tehnium si Stiinta si Tehnica. Ma mai sponsoriza mama (a lucrat casiera la Banca Nationala) - ea era din familie mai educata (tatal ei facuse liceul comercial, un unchi dupa mama ei era avocat in Bucuresti, niste matuse erau profesoare).

Asta e treaba, ca e bine ca macar un parinte sa se ocupe de educatia copilului.

Acum 7 minute, djvas a spus:

Facand un pic de ordine am gasit aceste relee RES49.  Ati lucrat cu ele ? Mai sunt utile la ceva in ziua de azi ?

20200124-142202.jpg

Ceva asemnator (fabricatie RDG) am vazut (anii '80) la cineva care lucra la Posta (asa se zicea - mai tarziu am aflat ca de fapt era la secu).

Link spre comentariu
Acum 48 minute, Marele Savant a spus:

Apropo, nea Niki Ovesa era in epoca singurul sef de radioclub din tara care nu era radioamator! asta ca un can can, altfel era un om deosebit si apreciat de cei care l-am cunoscut!

Avea un carnetel cu peste doua mii de bancuri. I l-au furat si a plans dupa el. Prima data cand se intalneau la radioclub spuneau ultimele bancuri. Dupa asta discutau chestii radioamatoricesti si dupa ora zece noaptea "treceau in emisie" (jucau bridge pana dimineata). Asta s-a intamplat in anii 1972-1974 (daca tin bine minte), cand radioclubul era intr-o cladire veche, mai jos de restauraurantul Perinita (str. Unirii).

Editat de VAX
Link spre comentariu
Acum 2 ore, icar a spus:

Pe de alta parte, daca nu erai membru la vreun radioclub, baietii cu ochi albastrii te puteau iute inhata, daca iti gaseau piese radio prin sertare. Asta, daca voiau un motiv, altfel nu au prea pus in practica treaba asta care, nu-i asa venea in contradictie cu Revista Tehnium si cartile de electronica, ce apareau pe piata.

Stiti vreun caz??? personal, nu am auzit pina la venerabila virsta pe care o posed de cineva saltat din acest motiv. Pentru furt, da! am avut coleg care a facut si un pic de pirnaie inainte de 89! iar cind fostul nostru sef a fost chemat la militie sa semneze ca a primit cele gasite la perchezitia facuta la casa respectivului, nu a mai venit nici cu o zecime din cele mentionate in acte! mai mult suruburi, transformatoare si diverse smelturi, componentele electronice se evaporasera toate! dar a semnat ca le-a primit!

Link spre comentariu

Da, auzisem de asa ceva prinn 1978. Si nu era vorba de furt, ca nu avea omul de unde, era student. Facuse un proiect foarte interesant, realizat practic si Universitatea a vrut sa-l opreasca. El s-a opus, si de aici toata tevatura. Bine inteles, pina la urma aparatul a ramas in custodia Universitatii.

Link spre comentariu
Citat

Facand un pic de ordine am gasit aceste relee RES49.  Ati lucrat cu ele ? Mai sunt utile la ceva in ziua de azi ?

Sunt mai multe variante in functie de tensiunea de lucru.Cele la 5V si cele la 12V sunt folosite in receptoare  si transceivere pentru radioamatori,pentru schimbarea circuitelor de intrare(a benzii de lucru).Au capacitati foarte mici intre contacte,iar tensiunea de lucru este cuprinsa intre 5-6V pana la 36V.

http://www.155la3.ru/res49.htm

Link spre comentariu
Acum 18 ore, Marele Savant a spus:

Apropo, nea Niki Ovesa era in epoca singurul sef de radioclub din tara care nu era radioamator! asta ca un can can, altfel era un om deosebit si apreciat de cei care l-am cunoscut!

Nici Nelu Arpasu de la Tulcea nu era radioamator . 

Nici macar "seful suprem" , Paolazzo nu era in anii 70 .

Nu mai zic ca Paolazzo nu stia nici telegrafie .

Editat de yo3fkc
Link spre comentariu
Acum 17 minute, Marele Savant a spus:

Nu imi permit sa va contrazic, pe la noi asa umbla vorba! Eu parca l-am prins pe Paolazzo cu indicativ!?

Si-a luat indicativul tarziu , dupa 85 parca ( Paolazzo )

Arpasu abia dupa lovilutie , avea 4WS ( RIP )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări