Mircea Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Sa ne intoarcem la piese. Din colectia personala, achizitionata prin anii 90. Rolul ei era sa converteasca 4-20mA in V. Intrarea unui ADC. Link spre comentariu
terciziu Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Dupa 90 io am cumparat cu camionu sumedenie de stocuri fara miscare de la diverse companii(firme, societati) cu capital de stat(integral ori partial), companii cu felurite obiecte de activitate(dintr-o sfera de activitate extinsa si tare colorata) Nu cu al meu(ca io n-aveam tir de 80 mc/ 22 t). Unele achizitii prin proceduri de licitatie, altele prin negociere directa(eram singurul ofertant). Nu la kg ci la bucata(erau liste alcatuite pe tip, bucati, pret unitar/bucata, s.am.d)...atii mai norocosi decat mine au luat la kg(nu putini) Dar si asa, la bucata si la destule achizitii, nici macar n-aveam ce negocia, preturile erau mult sub pragul de modest(mai costisitoare era prestarea de servicii...transportul, etc) Sigur, ma refer la stocuri in care se regaseau si produse din domeniul electronicii(piese/componente, s.a.md). Si odata cu aceste stocuri, destul „balast” nefolositor mie(tot electronice). Parte din ele au ajuns pe la companii de reciclare metale comune, apoi, am dat si pomana(nu zic c-am dat pomana cu tiru, dar am dat). Am cumparat(de la aceste societati de stat) fara nicio pila ori alte lipeli. Ma bucuram si io cand imi iesea cate o achizitie interesanta, insa, mai extra-hiper, se bucurau gestionarii ca scapau de numarat milioane de piese liliputane cu ocazia inventarului(probabil cel putin o data pe an). Si, da, o droaie de astfel de firme, intreprinderi, uzine... sau cum sa le mai zic, aveau magazinase de desfacere in incinta ori la poarta, astfel incat tot trecatorul sa se serveasca dupa pofta inimii daca doreste(normal, la preturi de covrigi...ba nu, pardon, la preturi de scobitori). Dar nu in ultimul rand, in limita stocului disponibil(zambesc, sper ca-i slobod) Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Stiti cumva anul de fabricatie al atenuatorului Wavetek? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Acum 15 ore, cocochannel a spus: nu stiu ce e bandist Bandist = student care la cantina manca "la banda", adica manca din ceea ce nu mancau si lasau in farfurii ceilalti. Acum 2 minute, franzm a spus: Stiti cumva anul de fabricatie al atenuatorului Wavetek? Poza e de ceva vreme cand "m-am impiedicat" de cutia in care erau acele fiare si nu-mi amintesc sa aiba si o alta eticheta in afara de cea vizibila in poza si pe care verificand acum nu se vede vreo data de fabricatie. Cand o sa ma impiedic din nou de ele o sa verific. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 Tranzistoarele din poza nu le-am furat si nu am lucrat vreodata pentru "servicii". Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 19, 2020 Partajează Postat Ianuarie 19, 2020 KT324 e suficient de mic? E doar un exemplu din ceea ce am avut la îndemâna pe vremea aceea. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 23, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2020 La 20.01.2020 la 0:19, franzm a spus: KT324 e suficient de mic? Sunt cipuri utilizate la circuitele integrate hibride. ========================================= Tranzistoare punctiforme n-ati avut. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2020 Partajează Postat Ianuarie 23, 2020 La 17.01.2020 la 11:36, franzm a spus: Stiti cumva anul de fabricatie al atenuatorului Wavetek? Revin, am verificat din nou: nu are trecut an de fabricatie explicit. Ce se vede in poza aia este (mai are doar o eticheta langa pini cu inscriptionarea conexiunilor -dB, fara alte informatii). Link spre comentariu
deneinvins Postat Ianuarie 23, 2020 Partajează Postat Ianuarie 23, 2020 (editat) Din ce am în colecție, cea mai mare lampă (GU81) și cea mai mică lampă (PC900), care se folosesc în socluri. Mai mari nu am, mai mici am niște nuvistoare și niște sub-miniatură, ambele categorii cu prindere directă pe cablaj. Editat Ianuarie 23, 2020 de deneinvins 1 Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 23, 2020 Partajează Postat Ianuarie 23, 2020 TO-39 or T0-5 or T0-92 transistor sockets Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 24, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2020 Acum 14 ore, deneinvins a spus: .... și niște sub-miniatură, ambele categorii cu prindere directă pe cablaj. Cele mai mici lampi pe care le am sunt CK512AX (trei bucati), pentode pentru radiosonde, catod cu emisie limitata (Uf=0,625V). Le-am cumparat de la radioclub in anul 1974, cu cativa lei/bucata. Am vazut ca erau folosite la preamplificatoare pentru microfoane condensator. In prezent sunt utile la amplificatoare electrometrice (Ri>100 gigaohmi), pentru ca rezista la supratensiune pe grila si nu se ard ca MOSFET-urile neprotejate. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 24, 2020 Partajează Postat Ianuarie 24, 2020 Acum 21 minute, VAX a spus: Le-am cumparat de la radioclub in anul 1974, cu cativa lei/bucata. Vorba sa fie... radioclubul nu vindea piese către persoane fizice, decât la negru. Zi mai bine ca le-ai furat, asa cum zici ca au făcut toți. Taman ai rămas singurul cinstit. A mai fost unul da' a murit. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 24, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2020 (editat) Mai baietas, eram radioamator receptor. Seful radioclubului (nea Ovesa Nicolae - Mr(r) ) era foarte de treaba, un tip extraordinar de placut. Mergeam de drag la radioclub, unde ascultam cele mai misto bancuri. ===== N-am avut de unde sa fur, ca altii, m-a ferit Dumnezeu. La cat eram de pasionat, precis as fi luat acasa si aveam belele. Tata nu m-a sustinut deloc, nu mi-a cumparat nimic (carti, pistol de lipit, instrument de masura, piese). Ii lipsea interesul pentru educatie, desi era inteligent (nativ) peste medie, ii lipsea componenta de baza a educatiei pentru ca sarise peste ea (parintii analfabeti - ca la tara). Cand m-am nascut eu n-avea nici liceul, l-a absolvit la seral cand eram la gimnaziu. A facut un an la filozofie (Iasi) si a absolvit dreptul. A lucrat peste 20 de ani in avocatura. Editat Ianuarie 24, 2020 de VAX Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 24, 2020 Partajează Postat Ianuarie 24, 2020 Acum 1 oră, doru3160 a spus: Vorba sa fie... radioclubul nu vindea piese către persoane fizice, decât la negru. Zi mai bine ca le-ai furat, asa cum zici ca au făcut toți. Taman ai rămas singurul cinstit. A mai fost unul da' a murit. Nu, daca intrai in radioclub ca simplu pieton! pentru radioamatori se aduceau periodic diverse componente (si import, mai ales est) la preturi foarte bune. preturile erau subventionate, astfel un tranzistor era mai ieftin ca la iprs! Acum 11 minute, VAX a spus: N-am avut de unde sa fur, ca altii, m-a ferit Dumnezeu. inseamna ca nu ati lucrat nici o secunda in domeniu! altfel era imposibil sa nu aveti acces la componente daca lucrati in industrie!!! Apropo, nea Niki Ovesa era in epoca singurul sef de radioclub din tara care nu era radioamator! asta ca un can can, altfel era un om deosebit si apreciat de cei care l-am cunoscut! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum