Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

Acum 4 ore, VAX a spus:

Vad ca sunteti bine dotat. Unde ati lucrat pe timpul lui nea Nicu, daca nu este cu szuparare ? Ceva la armata, la laboratoarele serviciilor,.... ?

Exact, dl. Vax. Le-a furat de la serviciu, din sudoarea poporului.

P.S. RVM35 am si eu cateva bucati. Pe vremea lui nea' Nicu am fost cel mult student. Tata n-a fost securist, nici n-are treaba cu electronica. Mama la fel. Eu de unde le-oi fi furat?

Link spre comentariu

Dl Vax daca ai mai iesi si dvs din bula "didactica" in care traiesti ai vedea ca atat talciocurile fizice cat si cele moderne gen Ebay sunt pline de vechituri pt toate gusturile. Trebuie doar sa cauti.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, yo9hrb a spus:

Eu de unde le-oi fi furat?

Erau furate, fiind piese cu destinatie militara/industriala. Le-ati cumparat de la bisnitari. In anii '80 sistemul era in prabusire, coruptia se generalizase.

Link spre comentariu

Poate erau surplusuri şi zăceau nefolosite prin magazii, nu v-aţi gândit la asta ? De exemplu eu am la serviciu sute de circuite logice noi de tip CDB (400, 413,490, etc), alte sute de MMC-uri Microelectronica(300, 4049, 4093, 4098, etc)care zac neutilizate de ani buni şi pe care magazionerii mi le-au dat prin procedura de  ,,casare,, fiindcă nu aveau mişcare în gestiune de ani de zile.În anii 80 era obiceiul ca atunci când te duceai să comanzi la depozite piese care-ţi trebuiau, să ţi se mai ,,bage pe gât,, şi componente de care voiau să scape, neavând comenzi.Ziceau magazionerii de la noi că vroiau oricum să le arunce la gunoi, dar chiar mi-a părut rău să las nişte componente NOS să fie aruncate, poate se găsesc colecţionari sau amatori de astfel de componente ,,obsolete,, cărora le vor trebui vreodată...

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 12 minute, VAX a spus:

Erau furate, fiind piese cu destinatie militara/industriala.

Si chiar si asa sa fi fost...ce treaba ai tu acum sa te bagi in seama care de unde le-a facut  rost fiecare, acum 40 ani? Unii sigur au si uitat de unde sau de la cine le-au avut, trebuie sa-ti raporteze tie musai de unde sunt? Chiar asa de mare frigider ai?

Link spre comentariu
Acum 15 ore, VAX a spus:

Unde ati lucrat pe timpul lui nea Nicu, daca nu este cu szuparare ? Ceva la armata, la laboratoarele serviciilor,.... ?

Iertat sa-mi fie, dar omul asta are un fix.

Si daca a lucrat acolo, care-i baiu? Trebuie impuscat? 

Dupa 89, la institut, s-au aruncat la gunoi condensatori pentru temperaturi mari, 25 $ bucata. Imi venea sa pling, am luat si eu unul, de mila.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, djvas a spus:

Dl Vax daca ai mai iesi si dvs din bula "didactica" in care traiesti ai vedea ca atat talciocurile fizice cat si cele moderne gen Ebay sunt pline de vechituri pt toate gusturile. Trebuie doar sa cauti.

"Gaina de unde racaie, de acolo ciuguleste"

"Femeia frumoasa si punga cu bani nu trebuie aratate, sa nu ia aminte raii"

"Daca oala este acoperita, nu dau mustele in ea"

Nu trebuie expuse !!!

Sunt din intelepciunea populara. Eram curios unde a lucrat nea Traian, ca sta cu picioarele pe mormane cu piese. Pomeni nu face, ca altii, sa i se intoarca pe lumea cealalta. Le "caseaza" si da cu ele la gunoi.

Link spre comentariu

Vax, tot din intelepciunea populara:

- daca taceai, filozof ramineai!

- daca doi iti spun ca esti beat, de du de te culca!

Vax, am spus mai sus, s-au aruncat la gunoi, pur si simplu, dupa 89. Adica acu' 30 de ani, daca nu te-ai prins!

Imi pare rau ca nu mai am condensatorul ala, ii puneam si io o poza, asa, sa moara gaina, pardon, capra ...

Editat de icar
Link spre comentariu

pana la coada care  e treaba cu icce ? nu era institutul lui secu ?

nu am cunoscut persoane de acolo, am avut ceva piese, care nu m-au impresionat, poate aveau parametrii buni dar erau extrem de fragile si gingase. ceva tranzistoare marcarcate ros cu rosu, se defectau foarte usor, ceva integrate. Trebuiau sa produca si ei ceva sa-si justifice existenta, dar nu am ramas cu impresia ca erau floarea componentelor electronice, nici macar pt romania de atunci. Standarde militare oricum nu atingeau.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări