Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze cu tot felul de componente electronice

VAX

Postări Recomandate

Acum 14 minute, VAX a spus:
La 04.01.2020 la 15:57, Marele Savant a spus:

e pacat sa aruncati si condensatoare fixe, inca pot fi folosite cu succes!

Corect !

Pai da, asa se umple debaraua de lucruri pe care nu le-ai mai folosit de `jde zeci de ani.

Ipotetic (dar nu foarte) vorbind, ar fi cineva curios de vreo 2-3kg de rezistente romanesti d-alea de sfert si de juma`, condensatoare ceramice romanesti d-alea din care iese ceara cand is calde :) , stiroflex, polistiren + altele ne-romanesti de prin diverse aparate + semireglabili romanesti + trimeri + ...altele? Totul  moka, de platit doar transportu` prin curier, ca nu ma duc sa stau la posta.

(nu stiu cand da` odata am sa-mi fac timp sa eliberez dulapu` de piese... nu ca as pune altceva in el  da` prefer sa am "100" de piese pe care le-as putea eventual folosi decat un fel de muzeu fara vreo valoare... :) ).

Link spre comentariu
Acum 5 ore, alcon a spus:

Nu cred ca aveti asa ceva!

Asa ceva nu. Mai bun. Din teflon. Sau numai pinii si un suport, circular sau DIL, care sa-i tina, sa preia caldura excesiva în timpul lipirii si sa grabeasca racirea dupa lipire.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 6 ore, informer a spus:

Ipotetic (dar nu foarte) vorbind, ar fi cineva curios de vreo 2-3kg de rezistente romanesti d-alea de sfert si de juma`, condensatoare ceramice romanesti d-alea din care iese ceara cand is calde :) , stiroflex, polistiren + altele ne-romanesti de prin diverse aparate + semireglabili romanesti + trimeri + ...altele?

Da, eu.

Dar la inceputul lunii viitoare, adica ceva mai tarziu. Chiar am nevoie de ceramice, in special de RF (ceramica de tip I). Toate sunt bune la experimentari si in scop didactic.

Link spre comentariu

Tranzistoare V-MOS de putere fabricate in Ro (ICCE), RVM35 si RVM60 (RVM = Romanian V-Mos ?!).

[Au existat cumva si alte tipuri de tranzistoare V-MOS de putere fabricate in Ro?]

20200102-201803.jpg

20200102-201752.jpg

Link spre comentariu

Nu mai stiu exact pentru ca intocmai ca si alte componente similare de la ICCE, nu au marcata data fabricatiei; cred ca pe la sfarsitul anilor '80, dar sigur pot fi gasiti intr-unul dintre cataloagele ICCE cunoscute (probabil cel cu coperta galbena daca-mi amintesc bine).

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Traian B a spus:

Tranzistoare V-MOS de putere fabricate in Ro (ICCE), RVM35 si RVM60 (RVM = Romanian V-Mos ?!).

[Au existat cumva si alte tipuri de tranzistoare V-MOS de putere fabricate in Ro?]

20200102-201803.jpg

20200102-201752.jpg

Vad ca sunteti bine dotat. Unde ati lucrat pe timpul lui nea Nicu, daca nu este cu szuparare ? Ceva la armata, la laboratoarele serviciilor,.... ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări